Αγγελίες    Επικοινωνία

Η Αιτωλοακαρνανία χρήζει µεγαλύτερης προσοχής
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 27/06/2019

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

Μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που έστειλαν μηνύματα μεγάλης ανανέωσης στις θέσεις ευθύνης ακολουθούν την άλλη Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης μετά από 4,5 χρόνια που διοικεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η στήλη εστιάζει κατά βάση την κριτική της σε θέματα που άπτονται του νομού / περιφέρειας. Η Αιτωλοακαρνανία είναι το μεγάλο μας πάθος και ο μεγάλος καημός δεδομένου ότι ήταν και παραμένει ουραγός στα πάντα. Αυτή η «πρωτιά» εκπορεύεται αφενός μεν από τη νοοτροπία που κυριαρχεί εντός του νομού, αφετέρου από την μεταχείριση που τυγχάνει από τους πολιτικούς της εκπροσώπους.

Και αυτή την τετραετία τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν. Επειδή καλούμαστε να αναδείξουμε κυβέρνηση είναι πρέπον να αξιολογηθεί η παρούσα. Σε αυτή την τετραετία λοιπόν οι επενδύσεις υπήρξαν λέξη κενή περιεχομένου για την Αιτωλ/νία. Το μόνο που υλοποιήθηκε ήταν η Ιόνια Οδός, ο άλλος μεγάλος αναπτυξιακός άξονας, το Αμβρακία - Άκτιο πηγαίνει πίσω. Σε εκείνο το κομμάτι του νομού προχώρησε η αξιοποίηση του αερολιμένα Ακτίου που περισσότερο προσδίδει οφέλη σε Λευκάδα και Πρέβεζα.

Οι υποδομές στο αρδευτικό δίκτυο και στο οδικό παραμένουν αχαρακτήριστες. Ο μεγαλύτερος νομός της χώρας συνεχίζει να μην έχει αυτόνομο πανεπιστημιακό ίδρυμα παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις. Στο Μεσολόγγι τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Η Μαρίνα πήρε μια τμηματική άδεια ενώ προηγουμένως μέσα στην τετραετία ουσιαστικά έκλεισε. Όπως έκλεισε και το 2/39 Σ.Ε., μια από τις λίγες πηγές εσόδων. Η λέξη τουριστική ανάπτυξη απλά δεν έχει κανένα νόημα όταν ένεκα των κεντρικών επιλογών της κυβέρνησης η Ελλάδα γίνεται χώρος υποδοχής (και διαμονής;) χιλιάδων οικονομικών μεταναστών που στο Μεσολόγγι φιλοξενούνται στο καλύτερο σημείο του με πόρους δικούς μας, της Ε.Ε. και των εξωχώριων κέντρων.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Δεν χρειάζεται πολλά επιχειρήματα να πειστεί κανείς αν κυκλοφορήσει σε μια πόλη που τείνει να γίνει φάντασμα. Ούτε έναν κόμβο δεν μπόρεσαν να φτιάξουν, ούτε ένα μεγάλο έργο για να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας.

Η Αιτωλοακαρνανία και το Μεσολόγγι αξίζουν τα καλύτερα. Αυτά ακόμη αναμένονται. 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία