Αγγελίες    Επικοινωνία

Η Αιτωλοακαρνανία ψηλά;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/06/2019

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

Το τεράστιο προβάδισμα που χάρισε η Αιτωλοακαρνανία σε ένα «δικό της παιδί», το Νεκτάριο Φαρμάκη, δεν του έδωσε μόνο το καθοριστικό προβάδισμα στη μάχη διεκδίκησης της Περιφέρειας. Αλλά συνάμα ερμηνεύεται και ως ένα εκκωφαντικό μήνυμα για την ανάγκη, επιτέλους, να υπάρξει ενδοπεριφερειακή σύγκλιση και άρση των αδικιών.

Πλέον στα χέρια του Νεκτάριου Φαρμάκη και των συνεργατών του εναποτίθεται η αγωνιώδης φωνή αυτού του νομού, από τους πιο υποβαθμισμένους και φτωχούς της χώρας, για να γίνουν όλα όσα μας έχουν στερήσει τόσα χρόνια. Κατά πως φαίνεται αυτή η αλλαγή στην Περιφέρεια θα συνδυαστεί και με μια γαλάζια κυβέρνηση, οπότε ο κ. Φαρμάκης έχει ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας και κινήσεων.

Έχει, επομένως, ο Νεκτάριος Φαρμάκης πολλή δουλειά. Κατ' αρχάς να εστιάσει στις άθλιες υποδομές του νομού, τους δρόμους και τα αγροτικά δίκτυα. Η ανάγκη αντικατάστασης των αρδευτικών δικτύων, π.χ. στον κάμπο των Οινιαδών, δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Ούτε οι δρόμοι. Ύστερα, οι ευκαιρίες που διανοίχτηκαν με την Ιόνια Οδό απαιτείται να ενισχυθούν με την κατασκευή μικρών έργων σε κόστος, αλλά άκρως απαραίτητων για να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα. Ο προηγούμενος Περιφερειάρχης έδωσε 6,5 εκατ. ευρώ για να συνδεθεί το λιμάνι Αιγίου με την Ολυμπία Οδό. Δεν έκανε το ίδιο για να γίνει κόμβος στου Χαλαζιά με πολύ μικρότερο κόστος. Έριξε πολλά, πάμπολλα εκατομμύρια για να γίνουν υποδομές στο Κατάκολο. Την ίδια στιγμή το λιμάνι Μεσολογγίου έχει μείνει στο 1970.

Η ΟΧΕ Μεσολογγίου παρά το μεγάλο διάστημα προγραμματισμού, σχεδιασμού και μελετών χρήζει αναθεώρησης. Το έργο - σημαία της Τουρλίδας δεν δημοπρατήθηκε ακόμη και καλό είναι να γίνει κάτι πρωτοποριακό, όχι μόνο κυβόλιθοι, παγκάκια και φώτα.

Τέλος, είναι γνωστό πως η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου χρήζει άμεσων παρεμβάσεων, το κομμάτι της Πλώσταινας πεθαίνει.

Όλα αυτά και πολλά άλλα δεν μπορούν να περιμένουν. Οι αδικημένες περιοχές της Περιφέρειας πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα. Ο κ. Φαρμάκης κρατάει τις τύχες του νομού μας στα χέρια του. Είναι καιρός να δούμε την Αιτωλοακαρνανία ψηλά...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία