Αγγελίες    Επικοινωνία

Οι δηµότες έδωσαν την απάντηση

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/06/2019

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

«Το Μάη θα αλλάξετε δήμαρχο». Αυτή ήταν η απάντηση ενός από τους γνωστότερους δημοσκόπους στον γράφοντα λίγους μήνες πριν με αφορμή τα ευρήματα μεγάλης έρευνας.

Τα ποιοτικά στοιχεία έδειχναν κατρακύλα της δημόσιας εικόνας του κ. Καραπάνου, απότοκος της γενικότερης στάσης του όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν και της αντίληψής του περί το διοικείν. Είναι γνωστά πλέον και δεν χρειάζεται να καταγραφούν ξανά, αν και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως έδειξε μεγάλες ικανότητες στην διεξαγωγή εκλογών. Δεν έφταναν όμως, η φθορά ήταν μεγάλη και ο πέλεκυς έπεσε βαρύς.

Το αποτέλεσμα, λοιπόν, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών σε ένα Μεσολόγγι που αμφιταλαντεύεται και στο β΄ γύρο οι διαφορές είναι μικρές. Αλλά η απευθείας μετακίνηση ψηφοφόρων του κ. Καραπάνου στο νέο δήμαρχο στο β΄ γύρο ήταν θεαματική με πολλούς να το ερμηνεύουν αυτό είτε γιατί οι ψηφοφόροι «έβγαλαν την υποχρέωση» και επέλεξαν δήμαρχο στο β΄ γύρο, είτε γιατί πολλοί απελευθερώθηκαν από τις πιέσεις βλέποντας πώς πάει το πράγμα και εγκατέλειψαν το πλοίο.

Παρακολουθώντας πολύ στενά τις τοπικές εκλογές από το 1998 έχω την αίσθηση πως αυτή η εκλογική διαδικασία ήταν η πιο πολωτική και φανατισμένη. Εάν κάποιος διέθετε χρόνο να παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα καταλάβαινε το λόγο, με την κριτική και τις εκφράσεις να ξεπερνούν τα όρια. Υπήρξαν πολλά fake news, δημοσκοπήσεις που έδιναν δυσθεώρητες διαφορές και μας τις πάσαραν δήθεν διάφορα σαιτ για να αναπαράγονται μετά και σε τοπικές εφημερίδες, προπαγάνδα άσκησαν ακόμη και ανώνυμα έντυπα που στρατεύτηκαν για να υποστηρίξουν απροκάλυπτα έναν υποψήφιο. Όλα αυτά τιμωρήθηκαν στην κάλπη, αλλά η συκοφαντία και η διασπορά ψευδών ειδήσεων πρέπει να απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Αλλιώς όσοι μπήκαν σε αυτό το παιχνίδι θα αποθρασυνθούν και θα επιστρέψουν με νέα «σοδειά» στις επόμενες εκλογές για να συνεχίσουν το βρώμικο έργο τους.

Γι’ αυτό να ρίξουμε άπλετο φως παντού και να αφήσουμε την Δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα για να γίνει πιο καθαρή η επόμενη μέρα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία