Αγγελίες    Επικοινωνία

Πέντε χαµένα χρόνια

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 30/05/2019

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

Δύο και σήμερα. Για να εκφραστούμε και να αφουγκραστούμε την κοινωνία. Για να μας πει ο κόσμος τι θέλει για την επόμενη τετραετία.

Εάν επιδοκιμάζει την παρούσα κατάσταση και τον τρόπο που πολιτεύτηκε ο κ. Καραπάνος ή εάν θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο.

Η κοινωνία έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Τους Καραπανικούς και τους... αντικαραπανικούς. Στον πρώτο γύρο οι πρώτοι αποτελούσαν το 43% και οι δεύτεροι το 57%. Ο διαχωρισμός είναι κακός, αχρείαστος και το κλίμα έχει πολωθεί επικίνδυνα. Αντί των επιχειρημάτων έχουμε μπει σε εκατέρωθεν επιθέσεις και υπονοούμενα. Μακάρι από την Δευτέρα να υπάρξει κλίμα συμφιλίωσης, δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοια μίση και πάθη.

Τούτος ο διαχωρισμός προήλθε ένεκα του εκρηκτικού χαρακτήρα, της εκδικητικότητας και της πολιτικής παρουσίας του νυν δημάρχου. Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας. Όποιος δεν κάθεται καλά κόβεται από το δημοτικό «μαγαζί», έτσι το εξέλαβαν καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας τους. Όποιος μας αμφισβητεί να... σταλεί στο πυρ το εξώτερον! Μοιραία αυτό οδήγησε πολύ κόσμο να βγει φανατικά απέναντι. Να μην ανέχεται την επιβολή, τον ρεβανσισμό, την εκδικητικότητα. Να σηκώσει κεφάλι και να θέλει να αναπνεύσει.

Ωστόσο, ευρισκόμενοι τρία εικοσιτετράωρα πριν την κάλπη καλούμαστε να ψηφίσουμε με βάση πραγματικά δεδομένα. Εάν μας αρέσει η εικόνα του τόπου μας, εάν μας ικανοποιεί η μιζέρια, η υποβάθμιση, να κοιτάμε τους άλλους με τα κυάλια και να τους ζηλεύουμε, ας συνεχίσουμε την ίδια πορεία. Εάν στόχος είναι ένα πεντάμηνο, ένα δίμηνο, μια ανάθεση, μια μείωση λογαριασμού, υπάρχει απάντηση. Εάν θέλουμε, όμως, να μην φύγουν και άλλα παιδιά και να δημιουργηθούν δουλειές, πρέπει να επιλέξουμε άλλον δρόμο. Ο υπάρχων δοκιμάστηκε. Είχε όλα τα φόντα και τα μέσα και απέτυχε. Παταγωδώς. Εις βάρος όλων όσων ζούμε εδώ, εδώ έχουμε τα συμφέροντά μας και τις οικογένειές μας μόνιμα.

Έχω την εντύπωση πως ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί η τοξικότητα και η αναξιοκρατία. Να δημιουργηθούν ίσες ευκαιρίες για όλους. Να εξασφαλιστεί η χρηστή διοίκηση και να δημιουργηθούν άλλες προοπτικές. Να ανασάνουμε επιτέλους!

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία