Αγγελίες    Επικοινωνία

Τα πράγµατα είναι πολύ απλά…

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 23/05/2019

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

 

Τρεις μόνο μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων δημοτικών και περιφερειακών μας αρχόντων. Των ανθρώπων που καθορίζουν τις τύχες μας, μας εξουσιάζουν και πρέπει να μας αφουγκράζονται και να φροντίζουν για το κοινό καλό.

Απ’ αυτή την στήλη είναι άπειρα τα όσα έχουν γραφτεί, για την πόλη, τον δήμο, το νομό. Δεν παίρνουμε ούτε λέξη πίσω στο βωμό της προεκλογικής... διαφήμισης, δεν θα αλλάξουμε θέση στο ένα, δύο ή τρία τελευταία φύλλα μας, η στάση και ο λόγος μας θα είναι για ακόμη μια φορά ξεκάθαρος και αιχμηρός.

Όσοι μας παρακολουθούν χρόνια, θα γνωρίζουν τις αντιλήψεις και την αιχμηρή μας γραφή. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς για όποιον έχει συναίσθηση της κατρακύλας του τόπου. Ωστόσο, λίγο πριν την Κυριακή θα συνοψίσουμε εστιάζοντας στην ουσία. Για τούτη τη δημοτική αρχή, αλλά και την περιφερειακή, τα πράγματα ήταν πιο απλά από τις προηγούμενες και είχαν την τύχη να διαχειριστούν περισσότερο δημόσιο χρήμα, είχαν άπλετο χρόνο, αλλά και κάποιες έτοιμες υποδομές (ο Καλλικράτης ξεκίνησε το 2011...).

Οι προϋποθέσεις δηλαδή ήταν ευοίωνες. Χρόνο, χρήμα, εμπειρία, καλύτερα οργανωμένες υπηρεσίες. Θα περίμενε κανείς να απογειωθούμε. Ωστόσο, πέντε χρόνια πριν το Μεσολόγγι ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα. Το ΤΕΙ του, ναρκοθετούμενο από τον Αρβανιτόπουλο, αλλά με τρία τμήματα και αρκετούς φοιτητές. Σήμερα μας πήραν τα δύο καλύτερα και ιστορικά τμήματα και το μέλλον θα δείξει τι είναι αυτά που μας φέρνουν. Το Στρατόπεδο ανοιχτό και με ΕΣΣΟ κάθε δίμηνο. Η Μαρίνα με εκατοντάδες σκάφη παρά την εγκληματική διαχείριση όσων είχαν τις ευθύνες της. Περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, περισσότεροι νέοι στην πόλη, περισσότερα μαγαζιά.

Μάιος του 2019. Το Μεσολόγγι στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 40 ετών, απ’ όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Με εγκατάλειψη, ερήμωση, μιζέρια και πισωγυρίσματα. Με πολλές υπόνοιες και ενδείξεις για κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος. Με διαχωρισμό σε αρεστούς και μη, σε παιδιά δικά μας και ξένα. Με κακές επιλογές και επιπολαιότητα.

Τα πράγματα είναι απλά. Όποιος ζει εδώ τα βιώνει. Όποιος βάζει το συλλογικό πάνω από το (πρόσκαιρο) προσωπικό συμφέρον μπορεί να καταλάβει. Ραντεβού στην κάλπη.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία