Αγγελίες    Επικοινωνία

Περιφερειακή Αρχή και Μεσολόγγι…

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/05/2019

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

Η αρθρογραφία των ημερών έχει εστιαστεί έως τώρα στα πεπραγμένα ή μη της δημοτικής αρχής και παραβλέπεται, κακώς, η δράση της Περιφερειακής Αρχής σε κάθε δήμο της Δυτικής Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια οι Περιφέρειες είναι μικρές κυβερνήσεις και οι Περιφερειάρχες τοπικοί υπουργοί με ευρύ πεδίο δράσης. Έχουν πάρει πολλές αρμοδιότητες και μαζί με αυτές άπειρα κονδύλια, από τα ΕΣΠΑ, το ΠΔΕ κ.λπ. με τα οποία μπορούν να διαμορφώσουν προοπτικές ανάπτυξης σε κάθε δήμο.

Καθημερινά η Περιφέρεια πολιορκεί την κοινή γνώμη με δελτία Τύπου, ανακοινώσεις για την κατανομή των κονδυλίων κ.λπ. Είναι το μοίρασμα του κομματιού που της αναλογεί για έργα σε κάθε δήμο για τα οποία δεν υπάρχει ασφαλής εικόνα εάν κατευθύνονται αναλογικά και πώς.

Ωστόσο, τα πρόσφατα στοιχεία περί ανεργίας, ΑΕΠ και βιοτικού επιπέδου κάθε άλλο παρά μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι στην Δυτική Ελλάδα. Γιατί η Περιφέρειά μας παραμένει ουραγός και οι δύο εκ των τριών νομών, Αιτωλ/νία και Ηλεία στις τελευταίες θέσεις του ΑΕΠ! Η φτώχεια και η υπανάπτυξη μαστίζει αυτούς τους δύο νομούς ενώ τα πράγματα είναι διαφορετικά στην Αχαΐα με την κρατικοδίαιτη Πάτρα να έχει εξασφαλίσει εισοδήματα μόνιμα και αυξανόμενα, από ένα σωρό πηγές, Πανεπιστήμια, Στρατός, δημόσιες υπηρεσίες, λιμάνια, νοσοκομεία κ.λπ.

Εάν εστιάσουμε στο δήμο Μεσολογγίου τα πράγματα είναι πιο ζοφερά. Εκλιπαρούσαμε για ένα κόμβο στου Χαλαζιά για να μην είμαστε απομονωμένοι και η Περιφέρεια έκλεισε τα αυτιά. Αντιθέτως στο Αίγιο έδωσε 6,5 εκατ. ευρώ!!! Ζητήσαμε να φτιαχτεί το λιμάνι μας, αλλά ακούμε κάτι ψιθύρους περί μη ύπαρξης μελετών. Το Χρυσογελέικο είναι έτοιμο, αλλά κλειστό και έρημο. Και σε ό,τι αφορά το ΤΕΙ ο Περιφερειάρχης δεν το είχε καθόλου στην ατζέντα του.

Αντίθετα το όλο αφήγημα στηρίχθηκε στην ΟΧΕ, αποτελέσματα της οποίας δεν έχουμε δει. Τώρα ξεκίνησαν κάποια έργα με την Τουρλίδα να είναι ακόμη στην αναμονή και να μην έχει προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για να γίνει κάτι πρωτοποριακό. Ενώ, την ίδια στιγμή που η λιμνοθάλασσα αργοπεθαίνει και τα έργα Λαφαζάνη είναι ακόμη στα λόγια ο συντοπίτης μας αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος ή θα μας λέει ξανά και ξανά για το μεγάλο επίτευγμα της τοποθέτησης μετρητών ενέργειας ή θα ασχολείται με άλλα πράγματα... Το ίδιο και άλλοι εξαφανισμένοι τοπικοί Περιφερειακοί σύμβουλοι... 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία