Αγγελίες    Επικοινωνία

Δεν πέρασε η παραπολιτική

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 09/05/2019

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

 

Εισήλθαμε πλέον στην τελική ευθεία της αναμέτρησης η οποία θα αναδείξει όσους θα μας διοικήσουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Είναι καινοφανής η κρισιμότητα των αναμετρήσεων τόσο σε δημοτικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο καθώς ο δήμος και ο νομός βρίσκονται σε κατιούσα πορεία και το χάσμα με τις άλλες περιοχές διευρύνεται. Όλα κινούνται στο σύνηθες πλαίσιο της προπαγάνδας, των ύβρεων, της διαχείρισης των όποιων εικόνων για τον προσεταιρισμό της κοινής γνώμης. Τα περισσότερα εκπορεύονται από λόγους εντυπώσεων και όχι παραγωγής πολιτικής. Στην κριτική κάποιοι φανατισμένοι απαντούν με ύβρεις, ειρωνείες και υπονοούμενα μην έχοντας επιχειρήματα στο οπλοστάσιό τους. Υποστηρίζουν φανατικά γιατί έχουν ιδιοτελή συμφέροντα ή έχουν παγιδευτεί στην εικόνα που τους μεταφέρεται χωρίς να την φιλτράρουν. Τις τελευταίες μέρες είδαμε κάποια τέτοια κρούσματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου γίνεται της… ανακρίβειας το κάγκελο.

Σε αυτές τις εναπομείνασες δύο εβδομάδες πρέπει να πρυτανεύσει η πολιτική. Να ακούσουμε από τους διεκδικούντες τις θέσεις εξουσίας το πρόγραμμά τους και να μας πουν όσο πιο πειστικά γίνεται πως θα το υλοποιήσουν. Αυτοί πλέον έχουν τον λόγο διότι οι νυν διοικούντες, είτε σε επίπεδο δήμου είτε περιφέρειας λογικά έχουν κριθεί, ο κόσμος μπορεί εύκολα να βγάλει συμπεράσματα ζώντας τα έργα και τις ημέρες τους για μια πενταετία. Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να παρουσιάσουν μια επίπλαστη εικόνα, δεν τα καταφέρνουν.

Τέλος, έπεσε στο κενό και η απόπειρα κάποιων να ρίξουν χτυπήματα κάτω από την μέση στους αντιπάλους τους. Είτε ψάχνοντας τις επιχειρήσεις τους για τυχόν «μελανά» σημεία, είτε την προσωπική τους ζωή διαδίδοντας ανυπόστατες φήμες. Η κοινωνία δεν εξαπατάται εύκολα και έχει αλάθητο αισθητήριο. Έχει αποδειχτεί πολλές φορές.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία