Αγγελίες    Επικοινωνία

Αλλάζουν όλα τα δεδοµένα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 04/04/2019

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

Χρειάστηκε να φτάσουμε ενάμιση μήνα πριν την κάλπη για να αποκρυσταλλωθεί η εικόνα σε ό,τι αφορά τους συμμετέχοντες στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Μεσολογγίου.

Οι συμμετέχοντες συνδυασμοί θα είναι τελικά τέσσερις ή πέντε το πολύ εάν καταφέρει και το «Φόρουμ» του Δημ. Κοτσόργιου να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο. Αριθμός δηλαδή μικρός σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, αλλά και άλλους δήμους (στη Ναύπακτο είναι 8…) παρ' ότι εφαρμόζεται η απλή αναλογική.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τελικά κατέληξαν σε μια αμιγώς κομματική υποψηφιότητα, αυτή του οικονομολόγου Παντελή Σκαρμούτσου μετά από πολύμηνες παλινωδίες και ατυχείς χειρισμούς. Χειρισμούς που θα μπορούσαν εύκολα να αποτελέσουν αντικείμενο ενός μικρού βιβλίου με τίτλο «Πως να αυτοκτονήσετε πολιτικά». Παρόλα αυτά αρκετοί εκτιμούν πως ο κ. Σκαρμούτσος θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο και θα καταφέρει να συσπειρώσει σε μεγάλο βαθμό τις κομματικές δυνάμεις, που βέβαια δεν είναι και τόσο ευάριθμες στο δήμο Μεσολογγίου.

Ωστόσο η υποψηφιότητα είναι χρήσιμη και επιβεβλημένη. Χρειάζεται να είναι στο δημοτικό συμβούλιο για λόγους πλουραλισμού, πολυφωνίας και ελέγχου της επόμενης διοίκησης. Άλλωστε η συμμετοχή στο συνδυασμό και του Π. Παπαδόπουλου προοιωνίζει μια εποικοδομητική αντιπολίτευση για τη νέα δημοτική περίοδο.

Πλέον όμως μετά και απ’ αυτή την υποψηφιότητα πάμε και μαθηματικά στο β’  γύρο. Τα πράγματα ξεκαθαρίζουν ακόμη περισσότερο και αρχίζουν να διαφαίνονται ακόμη πιο καλές προϋποθέσεις για το συνδυασμό Λύρου που αναμένεται να τραβήξει όλο το αντικαραπανικό ρεύμα πάνω του. Και αυτό είναι πολύ μεγάλο σε ποσοστά όπως αποδεικνύουν και οι μετρήσεις που έχουν γίνει. Η Alco το Δεκέμβρη έδινε 26% σε όσους επιθυμούν να επανεκλεγεί ο νυν δήμαρχος…

Το κυριότερο πλέον είναι να διανύσουμε μια προεκλογική περίοδο με πολιτικό πολιτισμό, προτάσεις, επιχειρήματα, αλλά και ανάδειξη του τρόπου διοίκησης της παρούσας αρχής. Αλλά το κρισιμότερο είναι να ψηφίσει στην κάλπη ο δημότης με μόνο κριτήριο το γενικό καλό που θα φέρει και το προσωπικό. Και να αποβάλλει έμπρακτα όσους σκέπτονται ρουσφετολογικά, μικροπολιτικά και εφαρμόζουν τέτοιες μεθόδους.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία