Αγγελίες    Επικοινωνία

Η Τριτοβάθµια Εκπαίδευση σε ριµέικ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 21/03/2019

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

Το έργο το έχουμε ξαναδεί, είναι χιλιοπαιγμένο απλώς προβάλλουν κάθε περίοδο και ένα ριμέικ.

Ο λόγος για την δύσμοιρη την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αιτωλ/νία που μέχρι το 2012 είχε αναφορά σε δύο Πανεπιστημιακά ιδρύματα, ο Αρβανιτόπουλος τα κατέστρεψε αμφότερα και περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν ξανά, βάσει των δεσμεύσεών του.

Εν τέλει, σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όχι μόνο δεν θα δούμε αυτόνομα ιδρύματα, αλλά τα πράγματα ίσως να είναι χειρότερα απ’ ότι μέχρι σήμερα. Και εξηγούμαι.

Στο Μεσολόγγι υπάρχουν τρία τμήματα. Τρία θα υπάρχουν και μετά την «μεταρρύθμιση» Γαβρόγλου, το Ιχθυοκομίας - Αλιείας και δύο νέα, ένα Τροφίμων και το άλλο αγνοείται, τόσα χρόνια δεν κατάφεραν να το βρουν, παρά τις Επιτροπές που έστησαν. Τα τμήματα που έχουν κόσμο, δηλαδή το Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Λογιστικής, ιστορικά και τα δύο, θα είναι μεταβατικά και όταν τελειώσουν οι υπάρχοντες φοιτητές θα κλείσουν ή θα απορροφηθούν! Δηλαδή χάνουμε κάτι δεδομένο, αυτούς τους λίγους φοιτητές που παρακολουθούν δυο ελκυστικά τμήματα και αρχίζουμε από την αρχή, με δύο νέα που δεν γνωρίζουμε πόσο ελκυστικά θα είναι… Αναλογιστείτε ότι ο κ. Γαβρόγλου έχει εξαγγείλει δεκάδες νέα τμήματα ανά την επικράτεια και είναι εύλογο το ερώτημα που θα βρεθούν για όλα αυτά στο τέλος φοιτητές…

Στο Αγρίνιο υπάρχουν άλλα τρία. Αυτά, λέει θα καταργηθούν ή θα μετονομαστούν και θα γίνουν νέα. Μάλιστα το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικών Πόρων το κάνουν Ιστορίας - Αρχαιολογίας και το μεταφέρουν στην Πάτρα η οποία θα έχει και νέο τμήμα Νομικής! Πάτρα όλα σε ριμέικ!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά μας βάζουν να τσακωνόμαστε για άλλη μια φορά για τα… ψίχουλα, δηλαδή την έδρα μιας Κοσμητείας. Ενώ στην Πάτρα γεμίζουν και άλλο τις Σχολές και τα ιδρύματα, στην Αιτωλ/νία θα τσακωνόμαστε για το ποιος θα έχει δέκα διοικητικούς υπαλλήλους περισσότερους.

Είναι σαφές πως μας δουλεύουν χοντρά. Και για άλλη μια φορά αδυνατούμε να διεκδικήσουμε σωστά, οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο, αλλά και στην Αυτοδιοίκηση είναι τόσο υποχωρητικοί που μια ζωή μας αφήνουν στο περιθώριο. Η μόνη απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι να αφυπνιστούν οι Αιτωλοακαρνάνες. Αλλιώς η θέση μας θα συνεχίσει να είναι εκεί που είναι τόσα χρόνια, στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία