Αγγελίες    Επικοινωνία

Τώρα τους πήρε ο πόνος;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 28/02/2019

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

Οι εκλογές είναι η χαρά πολλών πλευρών. Πρώτα - πρώτα των υποψηφίων που επιθυμούν να ανελιχτούν για να διοικήσουν και να κάνουν πράξη το όραμά τους. Όσων βέβαια έχουν όραμα, γιατί δυστυχώς για ένα πολύ μεγάλο μέρος προέχει το βόλεμα, ένα ρουσφέτι, μια σύμβαση σε κάποια δομή, μια ανάθεση, μια βουτιά στον δημοτικό ή περιφερειακό κορβανά, δηλαδή στην τσέπη μας.

Είναι η χαρά φυσικά και όσων επαγγελματιών θα κοιτάξουν να βγάλουν μεροκάματο από το τζίρο που προκαλούν αυτές. Π.χ. των τυπογραφείων, των επικοινωνιολόγων, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που προσπαθούν να ρεφάρουν από τον μειωμένο τζίρο εκτός εκλογικών περιόδων πουλώντας χώρο στις εφημερίδες, τα σαιτς και χρόνο στα ραδιόφωνά τους.

Εκτός όμως από όσους αγωνίζονται για τον τόπο τους με συνέπεια, συνέχεια και επώνυμα, δημιουργώντας φίλους και εχθρούς από το θάρρος της γνώμης τους, επιστρατεύονται και αρουραίοι που κρύβονται πίσω από ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανώνυμα προπαγανδιστικά έντυπα, αλλά και ανώνυμα και βδελυρά blogs, πολύ κακής ποιότητας και ύφους.

Είναι οι γνωστοί – άγνωστοι, τις περισσότερες φορές προσκολλημένοι σε δημάρχους κ.λπ. που για ένα χαρτζιλίκι, μια σταγόνα εξουσίας βγάζουν τη χολή τους δημιουργώντας κουτσομπολιό, ίντριγκες με αποτέλεσμα να δηλητηριάζουν τις τοπικές κοινωνίες. Ήδη καταγράφονται και στον τόπο μας τέτοιες απόπειρες ανώνυμων ποντικών, έτοιμων να πιούν το αίμα όσων εμποδίζουν τα συμφέροντά τους.

Η κοινωνία, όπως έχει αποδειχτεί ιστορικά, τους γυρνά την πλάτη και τους στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας. Και μη νομίζουν ότι δεν τους γνωρίζουμε. Κάποιοι απ’ αυτούς έχουν ήδη «καβατζωθεί» στο δημόσιο γλείφοντας και έρποντας στο παρελθόν, έχουν εκμεταλλευτεί ανθρώπους που τους έδωσαν μεροκάματο και μια υπόσταση για να προσκολληθούν στην εξουσία που τόσο αγαπούν να γλείφουν και να μεταφέρουν κουτσομπολιά.

Τους προσπερνάμε, όπως αξίζει σε παράσιτα που τους παίρνει - δήθεν - ο πόνος για έναν τόπο δύο - τρεις μήνες προ των εκλογών.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία