Αγγελίες    Επικοινωνία

Για να δούµε τι θα δούµε…

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 21/02/2019

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

 

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε για το νομό μας η προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Αγρινιώτης πρώην βουλευτής Αιτωλ/νίας Θάνος Μωραΐτης προέβη σε στρατηγική αναδίπλωση (άλλοι το είπανε κωλοτούμπα), διέγραψε μονοκοντυλιά όσα είχε επιρρίψει στο κυβερνών κόμμα και έγινε μέλος της κυβέρνησης.

Αφήνω κατά μέρος τα περί συνέπειας απόψεων και πράξεων και όσα άλλα του καταλόγισαν οι πρώην σύντροφοί του για να εστιάσω σε κάτι παρήγορο. Αυτό δεν είναι άλλο από την τοποθέτηση σε κυβερνητική – θέση κλειδί ενός Αιτωλοακαρνάνα πολιτικού, φτάνει ο ίδιος να δείξει τον ζήλο και την ταχύτητα να εργαστεί για το καλό των συντοπιτών του. Εάν δε έχει σκοπό να πολιτευτεί στην Αιτωλ/νία δεν έχει άλλη επιλογή.

Μέσω του υπουργείου που τοποθετήθηκε λοιπόν μπορεί να κάνει πράγματα και θάματα. Αν εστιάσουμε σε τοπικό επίπεδο, εάν γίνουν άμεσα δύο κινήσεις, θα του δώσουν ένα θετικό ξεκίνημα στην προσπάθειά του να διεκδικήσει την ψήφο μας. Πρώτον η άμεση υλοποίηση του κόμβου στου Χαλαζιά και δεύτερον η ανάπλαση του λιμανιού. Υπενθυμίζω ότι πολύ πρόσφατα το γειτονικό Αίγιο πήρε 6,5 εκατ. ευρώ για να συνδεθεί μόνο και μόνο το λιμάνι του με τον αυτοκινητόδρομο.

Ο κ. Μωραΐτης έχει και κάποια άλλα «χρέη» όμως απέναντι στο δήμο Μεσολογγίου. Το κόμμα του όταν ο ίδιος ήταν υφυπουργός δημιούργησε το εξάμβλωμα του Γαλατά και του Περιθωρίου, με τον ίδιο να διαβεβαιώνει τότε πως η αποκατάσταση της αδικίας ήταν δεδομένη και έλειπε μια υπογραφή που δεν μπήκε ποτέ. Επτά χρόνια μετά ας γρηγορήσει μπας και βελτιώσει λίγο την εικόνα του. Ας γρηγορήσει και για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αιτωλ/νία που κατέστρεψε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Ας αφήσουν λοιπόν τα μεγάλα λόγια οι πολιτικοί μας και ας περάσουν σε πράξεις. Η χρόνια ασυνέπεια μεταξύ λόγων και έργων έχει οδηγήσει το πολιτικό σύστημα σε ανυποληψία και όχι μόνο. Εάν θέλουν να αντιστρέψουν αυτή την εικόνα, οφείλουν να εργαστούν σκληρά και με σοβαρότητα, όχι με τις μεθόδους του παρελθόντος.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία