Αγγελίες    Επικοινωνία

Να τρέξουµε και να πιέσουµε...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 31/01/2019

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

Επανέρχομαι από τούτη την στήλη στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης καθώς κατά πως φαίνεται υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ευοδωθεί.

Η στήλη, όπως έχετε καταλάβει, δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στα αναπτυξιακά θέματα του τόπου αν και όλα τούτα τα χρόνια τέτοιο δεν υπήρξε στην πραγματικότητα, παρά τα όνειρά μας. Ωστόσο εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες που έρχονται στ’ αυτιά μας και το καράβι σφυρίξει το Μάη (και όχι μόνο τον προεκλογικό Μάη ή τον... κόκκινο Μάη) τότε μιλάμε για την πρώτη σοβαρή κίνηση ερχομού νέου κόσμου στην πόλη.

Οι πληροφορίες μιλούν για πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο, άνθρωποι του ναυτιλιακού χώρου που ίσως διείδαν τις σοβαρές προοπτικές της σύνδεσης που έχει μια πόλη δίπλα στην Ιόνια Οδό με τρία νησιά του Ιονίου (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος). Για να έχει λοιπόν επιτυχία το εγχείρημα πρέπει να υπάρχει καθολική στήριξη από την κοινωνία του νομού και υποστήριξη από την Πολιτεία. Δηλαδή ο δήμος να φροντίσει άμεσα για τις υποδομές στο λιμάνι που θα διευκολύνουν τον επιβάτη και την προσάραξη του πλοίου (ή των πλοίων...), το υπουργείο Υποδομών να φροντίσει άμεσα για να κατασκευαστεί ο κόμβος στη θέση Χαλαζιά και η ταχεία σύνδεση με το λιμάνι και η Περιφέρεια όχι μόνο να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και να χρηματοδοτήσει η ίδια το έργο σε περίπτωση που το υπουργείο συνεχίσει να κάνει τον Κινέζο. Έχει υποχρέωση και η Περιφέρεια που τις προάλλες διαφήμιζε την σύνδεση του λιμανιού στο Αίγιο με την Ολυμπία Οδό, κόστους 6,5 εκατ. ευρώ παρακαλώ...

Οι ενέργειες του δήμου είναι εξίσου καθοριστικές. Στο επόμενο δίμηνο πρέπει να λυθούν όλα τα διαδικαστικά θέματα, αλλά και να διευκολυνθεί η πλοιοκτήτρια σε ότι ζητήσει. Τώρα που διαφαίνεται μια ευκαιρία πρέπει να την πιάσουμε από τα μαλλιά, αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό εάν δεν ανασκουμπωθούμε. Όλοι μας, δήμος και κοινωνία. Με αφόρητη πίεση σε Περιφέρεια, Πολιτεία, βουλευτές.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία