Αγγελίες    Επικοινωνία

Όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι…

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/01/2019

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

 

Να λοιπόν που η πολυπόθητη ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά έρχεται πάλι στην επικαιρότητα και μάλιστα με συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Αυτή την φορά το «παιχνίδι» πήρε πάνω της μια γνωστή, στην περιοχή, ακτοπλοϊκή εταιρεία καθώς δραστηριοποιείται στον Αστακό συνδέοντάς τον με τα Ιόνια Νησιά.

Οι ανακοινώσεις είναι συγκεκριμένες με συγκεκριμένο πλοίο και χρονοδιάγραμμα που εγγίζει τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου. Πως συνέπεσε η δρομολόγηση του καραβιού με τις εκλογές θα το δείξει ο χρόνος. Ίσως μια εξήγηση να είναι ότι μέχρι τότε θα έχει προχωρήσει η εκβάθυνση του διαύλου, αν βέβαια το πλοίο είχε πρόβλημα προσέγγισης και το βύθισμά του το απέτρεπε.

Ο γράφων δεν έχει καμία πρόθεση να αμφισβητήσει καλοπροαίρετες προθέσεις που απέχουν πολύ από μικροπολιτικά οφέλη. Ωστόσο επειδή ζήσαμε από πρώτο χέρι άλλη μια απόπειρα σύνδεσης εδώ και μερικά χρόνια είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Όταν είχαμε στηθεί στο λιμάνι περιμένοντας να σφυρίξει το καράβι, αλλά αντ’ αυτού οι Ζακυνθινοί φίλοι μας με επικεφαλής τον δήμαρχο ήρθαν με λεωφορείο μέσω Ρίου - Αντιρρίου. Όταν είχε βρεθεί καράβι, είχε εμπλακεί πανελληνίως γνωστή ακτοπλοϊκή εταιρεία, είχε δοθεί άδεια από το ΥΕΝ, αλλά αποδείχθηκε ότι όλα αυτά ήταν φούμαρα.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα των επιδιώξεων του Μεσολογγίου και σίγουρα θα είναι βιώσιμη όταν είναι από τον Αστακό που το καλοκαίρι έβαλε και τρίτο δρομολόγιο… Μια τέτοια εξέλιξη θα μας χαροποιήσει όλους και όποιοι έχουν κριτήριο την υπεραξία που θα πάρει ο τόπος, δεν μπορούν παρά να επιδοκιμάσουν όταν και άμα υλοποιηθεί. Μακάρι και όσοι κρατούν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους να σκέφτονται το ίδιο. Να το βλέπουν δηλαδή ως μια μακροπρόθεσμη επένδυση στην πόλη και όχι ως πεδίο απόκτησης οφελημάτων στην κάλπη από μια πρόσκαιρη σύνδεση,

Για τους λόγους αυτούς όταν και αν υλοποιηθεί κάτι τέτοιο θα είμαστε οι πρώτοι που θα χειροκροτήσουμε. Πως θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς όταν ως μόνιμοι κάτοικοι είμαστε οι πρώτοι που γευόμαστε ή… «λουζόμαστε» κάθε καλή ή κακή εξέλιξη. Κάθε ευγενές κίνητρο, αλλά και κάθε «παπάτζα». Μακάρι να μην είναι το τελευταίο γιατί η κοινωνία δεν συγχωρεί, είναι υποψιασμένη πλέον.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία