Αγγελίες    Επικοινωνία

Έτος τοπικής ανάτασης το 2019;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/01/2019

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

 

Αν συνυπολογίσουμε διάφορους παράγοντες στην χώρα (με εξαίρεση τα εθνικά θέματα) μπορεί κανείς να πει ότι το 2018 ξεκίνησε μια ελαφριά ανάκαμψη.

Μολονότι η αγορά δεν το έχει εισπράξει ακόμη, αποτυπώθηκε μια βελτίωση στους δείκτες της οικονομίας και μια μείωση της ανεργίας ενώ ο τουρισμός έδωσε τον τόνο για να βουλιάξουν και πάλι φέτος οι περιοχές που ειδικεύονται χρόνια στον τουρισμό.

Η αποτίμηση σε τοπικό επίπεδο όμως, δηλαδή στο δήμο Μεσολογγίου, για κακή μας τύχη δεν κινείται καθόλου προς την ίδια κατεύθυνση. Τα πράγματα ήταν χάλια και η μιζέρια το χαρακτηριστικό που έχει εξαπλωθεί παντού στην πόλη. Κανένα μεγάλο έργο δεν ξεκίνησε, καμία από τις διεκδικήσεις της πόλης δεν ευοδώθηκε. Ούτε το ΤΕΙ, ούτε το παλιό νοσοκομείο, ούτε το Χρυσογελέικο λειτούργησε, ούτε η Μαρίνα, ούτε, ούτε, ούτε... Και σα να μην έφταναν όλα αυτά μας έκλεισαν και το Στρατόπεδο που πλέον έχει ελάχιστη δύναμη από ντόπιους φαντάρους και τα περί Μουσείου θα τα ακούμε βερεσέ μέχρι να δούμε κάτι απτό.

Κατά συνέπεια είναι να απορεί κανείς με τι συνθήματα θα κατεβούν μερικοί να ζητήσουν ψήφο στις εκλογές. Οδεύουμε ολοταχώς σε μια πολιτεία που θα πλειοψηφούν οι Ρομά και σε αυτούς έρχονται να προστεθούν πλέον και μετανάστες που βολτάρουν στην πόλη με πληρωμένα όλα τα έξοδα. Το τελευταίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα βιώνει ο Έλληνας. Φτώχεια, ανισότητα, τεράστιες φορολογικές υποχρεώσεις και όσους παράγουν να δουλεύουν για να πληρώνουν επιδόματα σε «ευπαθείς ομάδες».

Επειδή όμως δεν θέλω να κλείσω απαισιόδοξα παραμονές Πρωτοχρονιάς που γράφονται αυτές οι γραμμές, θα αναφέρω με δύο ενθαρρυντικά στοιχεία. Καθυστερημένα όσο δεν πάει άλλο, υπογράφτηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την Μαρίνα. Ευχή όλων να δούμε το συντομότερο να ολοκληρώνεται η επένδυση όπως είχαν υποσχεθεί γραπτώς οι μέτοχοι, δέκα χρόνια πριν, το 2009 όταν τους δόθηκε το χρυσωρυχείο αντί πινακίου φακής.

Το επόμενο ενθαρρυντικό νέο είναι η κυοφορούμενη δημιουργία Πανεπιστημιακών τμημάτων στο Μεσολόγγι με τέσσερα απ’ αυτά να μπαίνουν στο μηχανογραφικό που έρχεται, κατά πως λένε οι πληροφορίες μας. Είναι δύο πυλώνες πάνω στους οποίους θα βασιστεί η πόλη για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.

Καλή χρονιά και από την στήλη με υγεία, αγάπη και πολλή δημιουργικότητα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία