Αγγελίες    Επικοινωνία

Τέσσερα χρόνια χωρίς προοπτική

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/09/2018

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

 

Μια ολόκληρη τετραετία πέρασε ήδη από την ανάληψη καθηκόντων της πιο τυχερής δηµοτικής αρχής των τελευταίων, πολλών, ετών. Τυχερής διότι παρέλαβε ένα δήµο πιο οργανωµένο µετά τις αλλαγές του «Καλλικράτη» του 2010. Γιατί έπεσε µέσα στην κατανοµή των έργων του ΕΣΠΑ, αλλά και γιατί τα ληξιπρόθεσµα και άλλα χρήµατα που δόθηκαν στους ΟΤΑ βοήθησαν να ξεχρεωθεί το «µαγαζί».  Τέλος τυχερής διότι είχε στην διάθεσή της σχεδόν πέντε χρόνια για να ξεδιπλώσει την φιλοσοφία και το όραµά της για τον δήµο.

Το πρώτο, άντε και τον δεύτερο χρόνο, είχαµε όλοι χαρεί µε την καλύτερη διαχείριση της καθηµερινότητας που έφερε τις πρώτες καλές εντυπώσεις, συγκριτικά µε την παταγώδη αποτυχία σε αυτόν τον τοµέα της δηµοτικής αρχής Κατσούλη. Οι καλές κινήσεις και οι σωστές αποφάσεις όµως έδωσαν χρόνο µε το χρόνο την σκυτάλη στο µικροκοµµατικό κόστος και τα οφέλη. Να ρίξουµε κάπου πίσσα για να εξυπηρετήσουµε ψηφοφόρο, να βάλουµε καµιά λάµπα, να κάνουµε συνέχεια αναθέσεις.

Για λόγους οικονοµίας του χώρου παρακάµπτονται τα θέµατα διαχείρισης που είναι τεράστια και θα τα βρούµε σύντοµα µπροστά µας. Και αν όχι σύντοµα, σίγουρα µετά τον Μάϊο του 2019. Εκείνο που έχει αξία στην παρούσα είναι η παντελής έλλειψη προοπτικής. Κυρίως για τη έδρα του δήµου, την ανυπέρβλητης βαρύτητας και αξίας πόλη του Μεσολογγίου, όπου διαµένει περίπου το 55- 60% των κατοίκων και αυτή αποτελεί καταλύτη για όλη την περιοχή. Αφέθηκε στην τύχη της και σίγουρα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ’ αυτή που ήταν το Σεπτέμβρη του 2014 όταν και ανέλαβε η δημοτική αρχή Καραπάνου. Οι περισσότερες ελληνικές πόλεις προχώρησαν μπροστά. Εμείς πήγαμε πίσω. Φτώχεια, γκρίνια, μιζέρια, μετανάστευση νέων ανθρώπων. Καμία επένδυση, καικανένα μεγάλο έργο δεν έχει γίνει σε τέσσερα χρόνια. Απεναντίας έκλεισε το ΤΕΙ, η Μαρίνα, το Στρατόπεδο δεν παίρνει κόσμο και διαφημίζεται ότι κάτι καλό θα γίνει σύντομα! Σπουδαία τα λάχανα! Ακόμη και κάποια μονάδα αν έρθει από την Πελοπόννησο, όπως φημολογείται, θα είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε όσα έχουμε χάσει. Για να το διαφημίζει δε ο δήμαρχος ως επίτευγμα φανταστείτε πόσο χαμηλά έχει βάλει πλέον τον πήχη.

Η πενταετία αυτή ήταν πολύ καθοριστική. Μια ακόμη πενταετία που πάει χαμένη. Εκτός και αν σε 8 μήνες γίνουν θαύματα!

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία