Αγγελίες    Επικοινωνία

Όσµωση καλών ειδήσεων

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 30/08/2018

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

Εσχάτως παρατηρούνται κάποια καλά νέα που στις δύσκολες µέρες που ζούµε ανοίγουν µια χαραµάδα αισιοδοξίας.

Ας ξεκινήσω µε τον δρόµο της Τουρλίδας που παίρνει το δρόµο της δηµοπράτησης µετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συµβούλιο. Είναι το τέταρτο έργο της ΟΧΕ που θα δηµοπρατηθεί µετά το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας, την ανάδειξη της οδού Κύπρου - διαύλου - Βυρώνειο πάρκο και του νοτίου τµήµατος Αιτωλικού. Για το Μεσολόγγι µιλάµε δηλαδή για έργα περίπου 10 εκατοµµυρίων ευρώ, προσοχή όµως η επιτυχία τους θα κριθεί από την πρωτοτυπία, την χρηστικότητα, την ποιότητα κατασκευής κλπ. Γιατί αντίστοιχα εκατοµµύρια και πολύ περισσότερα παίρνουν όλοι οι δήµοι, οι συγκρίσεις πάντα είναι σε βάρος µας.

Για την πόλη του Μεσολογγίου η ανάδειξη του δρόµου Τουρλίδας και η παράδοσή τους σε πεζούς και ποδηλάτες θα είναι µια µεγάλη εξέλιξη. Πρόκειται για ένα µοναδικό αξιοθέατο και ο λόγος ανήκει στους σχεδιαστές που είχαν αρκετό χρόνο για να τον οραµατιστούν και σχεδιάσουν. Χρησιµοποιείται καθηµερινά από εκατοντάδες κόσµου και από µόνο του µπορεί να αποτελέσει κράχτη για να συρρεύσει κόσµος.

Ανάλογης σηµασίας είναι και τα άλλα δύο µεγάλα έργα. Το Αρχαιολογικό Μουσείο θα δώσει άλλο ένα ατού στον ιστορικό πλούτο της πόλης και η δηµοτική αρχή πρέπει να µας ενηµερώσει για την ανάδειξη και της γύρω περιοχής που µετά από το Μουσείο θα χρήζει και αυτή συνολικής αναβάθµισης (parking κ.λπ.). Όσο για το διαύλο, είναι και αυτός µια ευκαιρία να βγει από την αφάνεια αυτό το κοµµάτι της πόλης και να δοθεί προς χρήση σε όλους για να απολαύσουν το υδάτινο στοιχείο.

Σε αυτό το σημείο θέλω να σημειώσω πως τον τελευταίο χρόνο υπήρξε μια ποιοτική αναβάθμιση στις κλίνες και τα καταλύματα της πόλης. Ξεκίνησε από πέρυσι τον Ιούνιο μια προσπάθεια εκμετάλλευσης του τεράστιου αποθέματος της πόλης σε σπίτια. Ιδιοκτήτες αναβάθμισαν τα καταλύματά τους και τα νοικιάζουν μέσα από τις πλατφόρμες του internet. Εάν ψάξει κανείς στο booking θα δει ήδη αρκετά και με πολύ καλά σχόλια. Άρα και σε αυτόν τον τομέα έχουν γίνει βήματα.

Ζητούμενο πάντα θα είναι οι δημόσιες υποδομές και οι μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις. Γι’ αυτό χρειάζεται η Πολιτεία να παραχωρήσει χώρους (διαθέτει τεράστιους περιμετρικά του Μεσολογγίου) και η Αυτοδιοίκηση να κινηθεί με άλλους ρυθμούς.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία