Αγγελίες    Επικοινωνία

Μηδέν εις το πηλίκον

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 02/08/2018

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

Αφορµή για το παρόν σηµείωµα µου έδωσαν τρία πράγµατα. Πρώτον ότι βρισκόµαστε στην καρδιά του καλοκαιριού οπότε ταυτόχρονα το µυαλό κάνει συνειρµούς µε τις διακοπές και τον τουρισµό.

Δεύτερον, ένα πρόσφατο ρεπορτάζ που παρουσίασε η τηλεόραση του Αντέννα µε αντικείµενο το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων (http://pilotherapia.gr/), µια δηµοτική επιχείρηση στην Καβάλα που έχει εκµεταλλευτεί τον ιαµατικό πηλό και νερό της περιοχής και προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες καθώς και µασάζ. Μια επίσκεψη στο site τους θα σας κάνει να ζηλέψετε τις εγκαταστάσεις και να σιχτιρίσετε όµως όσους κατά καιρούς σας λένε για τα λασπόλουτρα του Μεσολογγίου που παραµένουν παντελώς αναξιοποίητα.

Το τρίτο ερέθισµα προήλθε από τις πρόσφατες αρκετές επισκέψεις φορέων των ρευµατοπαθών που είχαν συναντηθεί µε εκπροσώπους του δήµου κ.λπ. και είχε αναγγελθεί η άφιξη των πρώτων γκρουπ στην πόλη τούτο το καλοκαίρι µε σκοπό να εκµεταλλευτούν τις µοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες της Αγίας Τριάδας. Παρόλα αυτά µέχρι τώρα δεν λάβαµε καµία ενηµέρωση περί των γκρουπ, ο δήµος θα έσπευδε να το επικοινωνήσει, οπότε µάλλον τα πράγµατα δεν έχουν µπει ακόµη σε σειρά.

Θα προτείναµε στους αιρετούς, αν και τώρα πλέον η έννοια τους θα είναι ο Μάης, να κάνουν µια βόλτα στην Καβάλα και να αντλήσουν τεχνογνωσία. Γιατί στην Αγία Τριάδα υπάρχει η πρώτη ύλη, αλλά θα µπορούσαν κάπου αλλού ίσως να φτιαχτούν οι ανάλογες εγκαταστάσεις, ολοκληρωµένες και σύγχρονες, που θα γί νεται χρήση των ιαματικών στοιχείων της περιοχής. Είναι κάτι που ενδείκνυται να δρομολογηθεί σε μια έκταση του δήμου ή του δημοσίου, πόροι χρηματοδότησης προβλέπονται άλλωστε. Ίσως τότε ξεφεύγαμε από το μόνιμο τροχοπέδη των συνθηκών Ραμσάρ και Νατούρα που εμποδίζουν τα πάντα εκτός από τα... βιορευστά!

Όπως και να’ χει διανύουμε το τέταρτο καλοκαίρι της δημοτικής αρχής και ο τουρισμός είναι ακόμη ζητούμενο. Το δυστύχημα (γι’ αυτήν) είναι ότι δεν μεσολαβεί άλλο καλοκαίρι πλέον μέχρι τις δημοτικές εκλογές για να μπορέσει να επιδείξει κάτι σχετικό. Αλήθεια, τι έγινε με εκείνες τις επιτροπές τουριστικής προβολής που είχαν οριστεί και την Αναπτυξιακή Επιχείρηση του δήμου που ήταν επιφορτισμένη με τέτοιες δραστηριότητες;

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία