Αγγελίες    Επικοινωνία

Προσπάθειες που αξίζουν της προσοχής μας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 07/06/2018

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

Η Μαγούλα Νεοχωρίου Μεσολογγίου είναι ένας μικρός οικισμός με περίπου 300 – 400 κατοίκους. Βρίσκεται σε ύψωμα και ο πληθυσμός του είναι γεωργο-κτηνοτροφικός.

Αυτό το μικρό χωριό έχει την ίδια τύχη με τα περισσότερα καθώς η Πολιτεία ώθησε με τον τρόπο και τις πολιτικές της να εγκαταλειφθεί η ύπαιθρος και ο μισός πληθυσμός μιας χώρας να βρίσκεται σε μια πόλη. Σπάνια μας απασχολεί στην επικαιρότητα καθώς είτε οι κάτοικοι του έχουν... καταλάβει την μοίρα τους και δεν διαμαρτύρονται ιδιαίτερα, είτε δεν είναι ιδιαίτερα γκρινιάρηδες και δεν βγαίνουν εύκολα στα κάγκελα. Ωστόσο υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα που εκπορεύονται απ’ αυτόν τον μικρό οικισμό και πρέπει να καταγραφούν.

Παλιότερα υπήρχε δημοτικό σχολείο το οποίο όμως καταργήθηκε λόγω της συρρίκνωσης του πληθυσμού και τώρα λειτουργεί ένα νηπιαγωγείο. Στο εν λόγω κτίριο – που ήταν σαν αποθήκη – συντελέστηκαν μεγάλες αλλαγές και πλέον ένα νηπιαγωγείο – στολίδι κοσμεί το χωριό. Σε αυτό βοήθησαν πολλοί με πρώτο βιολί την νηπιαγωγό Παναγιώτα Μακρή και τον σύζυγό της π. Κων/νο Μακρυγιάννη. Ζητήθηκε η βοήθεια του δήμου, της ΤΕΡΝΑ και άλλων εθελοντών με στόχο τα παιδάκια του χωριού να έχουν ένα εκπαιδευτήριο όπως τους αξίζει. Πράγματι, υπήρξε άριστη συνεργασία και παρά τα εμπόδια το αποτέλεσμα είναι όμορφο και ενθαρρυντικό. Το επισήμαναν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια οι οποίοι παράλληλα έμειναν έκπληκτοι από το παιδαγωγικό έργο που λαμβάνει χώρα και το πόσα μαθαίνουν αυτά τα τυχερά παιδιά, λίγα δυστυχώς τον αριθμό. Οι εκπαιδευτικοί που μίλησαν υπογράμμισαν ότι τα μικρά σχολεία δεν υστερούν, αντίθετα προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες με τα μεγάλα των πόλεων ενώ ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι είναι το καλύτερο νηπιαγωγείο που έχει επισκεφθεί στην 45χρονη θητεία του ως κληρικού!

Σε μια εποχή που πολεμάται η οικογένεια, που παρέχονται λάθος πρότυπα στη νεολαία, που το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ο μεγάλος ασθενής υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις. Και έχουμε υποχρέωση να τις επισημαίνουμε και να τις εξαίρουμε.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία