Αγγελίες    Επικοινωνία

Θες να προσφέρεις στην πόλη σου; Γίνε εθελοντής

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 02/03/2017

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

Τρία σημαντικά γεγονότα που προβάλλουν την πόλη είναι προγραμματισμένα να γίνουν σε διάστημα σαράντα ημερών.

Καταρχήν ο «Δ. Σολωμός» παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα διαδραστικό παιχνίδι πόλης στα πρότυπα του κρυμμένου θησαυρού και των παιχνιδιών γρίφων.  Με βάση το πολιορκημένο Μεσολόγγι του 1826 έχει σχεδιαστεί ένα μοναδικό σενάριο που θα μεταφέρει τους παίκτες περίπου 200 χρόνια πίσω, στα χρόνια της ηρωικής Εξόδου. Οι διοργανωτές δηλώνουν δε πολύ αισιόδοξοι ότι εάν καθιερωθεί θα ισοδυναμεί με ένα μοναδικό event που θα προσελκύει πολύ κόσμο.

Συνεχίζουμε με την αναπαράσταση της ναυμαχίας της Κλείσοβας που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά από τον Λιάρο και φτάνουμε, τέλος, στις Γιορτές Εξόδου αυτό το σπουδαίο γεγονός για την πόλη μας το οποίο θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαρτίου.

Πρόκειται για διοργανώσεις που θα φέρουν κόσμο. Ωστόσο για να σημειώσουν επιτυχία δεν αρκούν οι δυνατότητες δύο συλλόγων, ούτε καν του δήμου με τις γνωστές αρρυθμίες και αγκυλώσεις που παρουσιάζει ένας δημόσιος φορέας. Απαιτείται μαζική συστράτευση από ανθρώπους που αγαπούν την πόλη, διαθέτουν χρόνο και μπορούν εθελοντικά να βοηθήσουν τον τόπο τους. Ήδη ο δήμος έχει απευθύνει κάλεσμα σε όσους το επιθυμούν να συνεισφέρουν σε διάφορους τομείς.

Η υπόθεση του εθελοντισμού είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για έναν τόπο. Απαιτείται μόνο ανιδιοτέλεια και αγάπη γι’ αυτό το αλωνάκι. Η αγάπη όμως αποδεικνύεται με πράξεις και όχι με στείρα κριτική στα καφενεία και το facebook. Όλοι θέλουμε να αλλάξει κάτι. Αν ξεκινήσει ο καθένας από τον εαυτό του τότε θα δοθεί μεγάλη ώθηση συνολικά. Αν κάνει στην άκρη τους δισταγμούς και την αμφιθυμία και δώσει όλη του την καρδιά για το Μεσολόγγι, τότε η θετική ενέργεια θα πλημμυρίσει τους πάντες.

Είναι παγκοίνως παραδεκτό πως ο τόπος είναι σε τέλμα. Νομίζει κανείς πως αυτή η κακή ψυχολογία έχει κάνει τον κόσμο να παραδοθεί, να μην παλεύει, να μην διεκδικεί καλύτερους όρους για το μέλλον του. Όμως αυτό το μέλλον διαμορφώνεται από εμάς. Και μόνο από εμάς μπορεί να ξεκινήσει μια αλλαγή, μια πίεση προς όσους ορίζουν τις τύχες μας. Εάν παραμείνουμε παθητικοί θεατές τότε τίποτε καλό δεν προμηνύεται. Και είναι κρίμα γι’ αυτή την πόλη για την οποία όλοι καμαρώνουμε όταν διοργανώνει τις Γιορτές Εξόδου, όλοι μιλάμε για όσα προσέφερε, αλλά πέραν τούτου στην πράξη υπάρχει σοβαρή δυστοκία.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα ή να κατεβάσετε και ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις της εφημερίδας που θέλετε εδώ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία