Αγγελίες    Επικοινωνία

Αξίζουν πολλά αυτοί οι εργαζόµενοι…

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/02/2017

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

Είναι καθημερινό το φαινόμενο να με σταματούν στο δρόμο απλοί πολίτες απ’ όλο τον δήμο και να μου εκθέτουν την ευαρέσκειά τους για τις υπηρεσίες που παρέχει το νοσοκομείο του Μεσολογγίου. Υπηρεσίες που προσφέρονται στους έχοντες ανάγκη με πλείστα όσα εμπόδια μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Από ελλείψεις μηχανημάτων, υλικών έως προσωπικού, το σημαντικότερο σε μια μονάδα υγείας.

Οι ίδιοι άνθρωποι δεν διστάζουν συχνά - πυκνά να δημοσιεύουν δημόσια ευχαριστήρια, πολλά από τα οποία διαβάζουν οι αναγνώστες της ΑΙΧΜΗΣ. Συνάμα άπειρα είναι τα δημοσιεύματα όλα αυτά τα χρόνια τόσο για την αναγκαιότητα στήριξης όσο και την αφαίμαξη του νοσοκομείου μετά την «διασύνδεσή» του με το αγρινιώτικο μεγαθήριο.

Το νοσοκομείο του τόπου μας, που εξυπηρετεί 80.000 - 100.000 κατοίκους (το γράφουμε και το ξαναγράφουμε μπας και το χωνέψουν κάποιοι) πληρώνει πολλές αμαρτίες. Μια είναι η απουσία Μεσολογγιτών διοικητών τα τελευταία πολλά χρόνια. Μάνατζερς και εκλεκτοί πολιτικών και... ιερέων ήρθαν και του προξένησαν ζημιά, όντας περαστικοί και ενδιαφερόμενοι μόνο για το μισθό. Πολιτικοί που ποτέ δεν το πρόσεξαν όσο έπρεπε. Και αυτή η διασύνδεση που άνοιξε την πόρτα για μαζικές μετακινήσεις προς το Αγρίνιο, μιας και η πόλη του Μεσολογγίου συνεχώς συρρικνώνεται υπηρεσιακά πότε από νομάρχες και πότε από βουλευτές οι οποίοι ενεργώντας ψηφοθηρικά προβαίνουν ή πιέζουν για μεταθέσεις αδιαφορώντας εάν οι Μεσολογγίτικες υπηρεσίες μένουν χωρίς άτομα.

Τι φταίει το Μεσολόγγι και το νοσοκομείο του όταν πολιτικοί με μεγαλεπήβολα σχέδια έφτιαξαν στο Αγρίνιο τριπλάσιας δυναμικότητας νοσοκομείο απ’ ότι χρειαζόταν; Γιατί υποχρεώνουν τον Μεσολογγίτη, το Ναυπάκτιο και τον Αστακιώτη να μετακινείται στο Αγρίνιο; Δεν σκέφτηκαν ότι με την Ιόνια Οδό η Αμφιλοχία θα είναι μόνο δέκα λεπτά από την Άρτα; Και ότι η Βόνιτσα θα τρέξει να εξυπηρετηθεί από το νοσοκομείο Λευκάδας που απέχει και αυτό δέκα λεπτά; Δεν τα σκέφτηκαν γιατί είχαν να αντιμετωπίσουν την μεγαλομανία ορισμένων τοπικών γειτονικών παραγόντων και γιατί ποτέ δεν πιέστηκαν αναλόγως από την Μεσολογγίτικη κοινωνία και τους εκπροσώπους της.

Τις τελευταίες μέρες φουντώνουν τα σενάρια συγχώνευσης των δύο ιδρυμάτων του νομού. Δηλαδή η κυβέρνηση φέρεται να πράττει το αντίθετο απ’ όσα διακήρυττε προεκλογικά, αν και επίσημα δεν προκύπτει από κάπου αυτό. Η αντίδραση, όπως θα διαβάσετε στην διπλανή σελίδα της ΑΙΧΜΗΣ, προβλέπεται δυναμική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ας το έχουν υπόψη τους όσοι θέλουν να συνεχίσουν τις πρακτικές υποβάθμισης περασμένων κυβερνήσεων. Αν και φαίνεται να συνεχίζονται μέσω της συνεχούς αιμορραγίας σε προσωπικό.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 16/02 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή κατεβάστε ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις που θέλετε εδώ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία