Αγγελίες    Επικοινωνία

Δεν ξεκινήσαµε καλά...

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/01/2017

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

Κακά τελείωσε το 2016 για το δήμο Μεσολογγίου και το ίδιο άσχημα μπήκε και το 2017, μια κατάσταση που συνεχίζεται έως και σήμερα.

Ένα πρόβλημα που απασχολεί πάρα πολλά χρόνια αρχικά τον δήμο Αιτωλικού και τώρα τον διευρυμένο δήμο Μεσολογγίου, η παροχή πόσιμου νερού στους Αιτωλικώτες όχι μόνο δεν λέει να επιτευχθεί, αλλά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς υπήρξε γενική απαγόρευση εξαιτίας ακατάλληλων ουσιών που εντοπίστηκαν στην πηγή.

Όπως και να’ χει, όποιος και να φταίει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για τους συνδημότες που δεν μπορούν εν έτει 2017 να απολαύσουν ένα αγαθό που είναι πρώτης ανάγκης και παρέχεται εδώ και χρόνια σχεδόν παντού στη χώρα. Δικαίως είναι αγανακτισμένοι και στα... κάγκελα καθώς από την μια έχουν να παλέψουν με την μείωση εισοδημάτων και των φτώχεια που μαστίζει αυτή την περιοχή περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Από την άλλη νιώθουν ότι εμπαίζονται γιατί η Πολιτεία (κεντρική διοίκηση, δήμος κ.λπ.) δεν λύνει το πρόβλημα και επιπρόσθετα τους υπόσχεται λύσεις με χρονοδιάγραμμα που δεν τηρείται ποτέ.

Όλη αυτή η κατάσταση αφενός μεν πλήττει τους ίδιους και τους επηρεάζει στην καθημερινότητά τους με αποτέλεσμα να ξεσπούν επί δικαίων και αδίκων. Αφετέρου πηγαίνει πίσω όλη την δημοτική μηχανή που ενώ ασχολείται ξανά και ξανά με το θέμα από τότε που έγινε ο Καλλικρατικός δήμος, δεν τα καταφέρνει να φέρει αποτέλεσμα ενώ και άλλα χρονίζοντα θέματα που απασχολούν το Μεσολόγγι, τις Οινιάδες κ.λπ. αφήνονται σε δεύτερη μοίρα.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και η υπομονή έχει τελειώσει. Γι΄ αυτό καλείται άμεσα η κεντρική διοίκηση να χρηματοδοτήσει με επιπλέον ποσά τον δήμο ώστε να δημοπρατήσει την υδροδότηση του Αιτωλικού από τον Εύηνο για να τελειώνει η ιστορία μια και καλή. Μέχρι τότε, και επειδή βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάθε πρόσφορο μέσο για να επανέλθει το νερό στις βρύσες των σπιτιών όπως πριν. Είτε με αγωγούς από τις γειτονικές περιοχές, είτε από την πηγή Κεφαλοβρύσου εφόσον βέβαια η αρμόδια υπηρεσία (Δ/νση Υγιεινής) πιστοποιήσει πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό και δεν θα βλάψει την δημόσια υγεία. Θυμίζω πως παρόμοιες (και χειρότερες) καταστάσεις είχε βιώσει η Ναύπακτος το 2005 όταν 1.500 άτομα πήγαν στο νοσοκομείο με γαστρεντερίδα και η πόλη επί επτάμηνο έπαιρνε νερό από υδροφόρες και βρύσες, όπως παίρνει και σήμερα το Αιτωλικό. Με υπομονή, καλή πίστη και γρήγορες ενέργειες της εκεί δημοτικής αρχής δρομολογήθηκε μόνιμη λύση....

Τέλος, φαντάζομαι πως οι διοικούντες που έταζαν νερό σε ελάχιστους μήνες έχουν πάρει το μάθημά τους και στις επόμενες εκλογές να είναι πιο προσεκτικοί, εάν αποφασίσουν να είναι ξανά υποψήφιοι.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 05/01 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή κατεβάστε ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις που θέλετε εδώ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία