Αγγελίες    Επικοινωνία

Προβάρει δηµαρχιακό κοστούµι ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ λέει πως έχει σχεδιάσει την πορεία του δήµου Ξηροµέρου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 30/05/2019

Συνέντευξη στη Βάσω Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την Κυριακή οι πολίτες έστειλαν το πρώτο σημαντικό μήνυμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται.

Τα πρώτα του βήματα και τον τρόπο υλοποίησης του οράματός του για τον δήμο Ξηρομέρου έχει ήδη σχεδιάσει ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Τριανταφυλλάκης, που είναι ο αντίπαλος του Ερ. Γαλούνη στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση. Με το ποσοστό του 47% που του έδωσαν οι δημότες την πρώτη Κυριακή, η εκλογή του στον δεύτερο γύρο είναι βέβαιη. Ο ίδιος μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ αναφέρεται στις προτεραιότητές του, που ξεκινούν από την διαπίστωση των οικονομικών του δήμου. Στόχος του είναι να έχει μια καλή επικοινωνία με τους πολίτες λέγοντάς τους πάντα την αλήθεια.

 

Κε Τριανταφυλλάκη πήρατε ένα μεγάλο ποσοστό στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω εσάς, που μου δίνετε την ευκαιρία να απευθυνθώ στους αναγνώστες της έγκριτης εφημερίδας σας, τόσο στην ηλεκτρονική όσο και στην έντυπη της έκδοση. Είναι μία εφημερίδα που συνηθίζω πολύ συχνά να διαβάζω, ώστε να ενημερώνομαι για τα θέματα της περιοχής. Κάνετε έξοχη δουλειά στο κομμάτι της ενημέρωσης των πολιτών. Απαντώντας χωρίς περιστροφές στην ερώτηση σας, θα έλεγα ότι η αποδοχή του κόσμου και το πολύ μεγάλο ποσοστό με το οποίο μας τίμησε, μας γεμίζει ευθύνες. Αναλαμβάνουμε μεγάλο φορτίο και ξέρουμε ότι μας περιμένει πολύ δύσκολο έργο στον Δήμο Ξηρομέρου. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου, θα βρούμε δρόμο στρωμένο με αγκάθια και όχι δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα.

Αυτό στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν το κρύψαμε, αλλά αντίθετα το αναδείξαμε. Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει πολλά προβλήματα και θα πρέπει σαν επόμενη δημοτική αρχή, να στρωθούμε και να δουλέψουμε, γιατί μόνο μέσα από πολλή δουλειά, όλοι μαζί και συλλογικά πάντα, θα δρομολογηθούν λύσεις στα πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

 

Επειδή η εκλογή σας είναι πλέον βέβαιη, τι έχετε σχεδιάσει για τις πρώτες ημέρες στο τιμόνι του Δήμου Ξηρομέρου;

Σε αυτό το θέμα για το όραμα και το σχέδιο μας για το που θέλουμε να οδηγήσουμε τον Δήμο Ξηρομέρου, είμαστε η μοναδική παράταξη που πολύ έγκαιρα, εδώ και πάνω από ένα μήνα, έχουμε παρουσιάσει ένα  πλήρες, συγκεκριμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα στους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου. Γι΄ αυτό το πρόγραμμα θα κρινόμαστε κάθε μέρα και θα λογοδοτούμε στους πολίτες. Τώρα όσον αφορά στις πρώτες ημέρες δικής μας διοίκησης στον Δήμο, θα λέγαμε ότι πρώτο μέλημα μας θα είναι να διαπιστώσουμε που βρίσκονται τα οικονομικά του Δήμου, για να γνωρίζουμε τόσο εμείς όσο και οι πολίτες τι παραλαμβάνουμε. Ας μην γελιόμαστε, η οικονομική παράμετρος είναι πολύ σημαντική και πρέπει να ξέρουμε με λεπτομέρεια που ακριβώς βρισκόμαστε. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το κομμάτι η εικόνα είναι θολή και δεν ξέρουμε τι θα παραλάβουμε και τι θα αντιμετωπίσουμε. Είναι πολύ σημαντικό κυρία Βήττα να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι το καράβι. Εμείς θα φροντίσουμε πρώτα να το μάθουμε, θα το πούμε στους πολίτες και μετά θα δουλέψουμε για να το οδηγήσουμε σε ασφαλές λιμάνι.

 

 -Έχετε συζητήσει συνεργασίες, με ποιους και με ποια κριτήρια; 

Όχι δεν έχουμε προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση ακόμα και  καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει για δύο λόγους. Πρώτον έχουμε ένα δεύτερο γύρο εκλογών μπροστά μας και δεύτερον, αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε καν τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται, δηλαδή δεν ξέρουμε την ανθρωπογεωγραφία και την σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως να είστε σίγουρη κυρία Βήττα, ότι πρόθεσή μας είναι οι συγκλήσεις και οι συναινέσεις. Είναι βαθύ μας πιστεύω ότι δρόμος των συναινέσεων και των συνεργασιών σε προγραμματική βάση, είναι μονόδρομος. Άλλωστε το επιτάσσει και το επιβάλλει θα έλεγα η απλή αναλογική που θεσπίστηκε με τον Κλεισθένη. Πρέπει όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αλλάξουμε την κουλτούρα λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι στείρες αντιπαραθέσεις, η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, η χωρίς επιχειρήματα άρνηση δεν οδηγούν πουθενά και είναι μία τακτική ξεπερασμένη. Αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι για τους πολίτες, πρέπει εμείς οι ίδιοι πρώτα να αλλάξουμε και αυτό που δημόσια διακηρύττουμε ότι ασχολούμαστε με τα κοινά για να υπηρετήσουμε τους πολίτες, να το δείξουμε και έμπρακτα. 

 

Τι μήνυμα στέλνετε στους ψηφοφόρους ενόψει του δεύτερου γύρου;

Καλώ όλους τους ψηφοφόρους να έχουν και την Κυριακή στις 2 Ιουνίου μαζική συμμετοχή. Καλώ την νεολαία του Ξηρομέρου να δηλώσει και πάλι δυναμικό παρών στις κάλπες και θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την αποδοχή, αλλά κυρίως για την αγάπη που εισπράττω από τους νέους ανθρώπους, προς τους οποίους αισθάνομαι πολύ κοντά.

Με την συμμετοχή μας στις 2 Ιουνίου, όλοι μαζί ενωμένοι γινόμαστε η αλλαγή για το τόπο μας, βάζουμε την τελική σφραγίδα στην επιλογή του άλλου δρόμου που εγώ και η παράταξη μου «ΞΗΡΟΜΕΡΟ. Δύναμη ελπίδας. Ανατροπή τώρα» προτείναμε στους πολίτες του Ξηρομέρου.

 Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία