Αγγελίες    Επικοινωνία

Βασίλης Σώζος: "Δεν είναι όλοι ίδιοι..."
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ο επιτυχηµένος Βονιτσάνος επιχειρηµατίας αναλύει στην ΑΙΧΜΗ το κίνητρό του για τη συµµετοχή στις Περιφερειακές εκλογές / Βασικός πυλώνας του σχεδίου η ενίσχυση της επιχειρηµατικότητας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 23/05/2019

 

Συνέντευξη στον Σωκράτη Στέλλιο

 

Τους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί με τα κοινά σε επίπεδο Περιφέρειας εξηγεί ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Απ. Κατσιφάρα, Βασίλης Σώζος μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ. Έχοντας εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και γνωρίζοντας τα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας θέλει να διαθέσει και εκείνος τις δυνάμεις και τις γνώσεις του για να δει τον τόπο να προχωράει μπροστά.

 

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να συμμετέχετε σε αυτές τις εκλογές;

Πεπεισμένος ότι όλοι οι πολίτες και ιδιαιτέρως οι νέοι πρέπει να ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και κατανοώντας τον πολύ σημαντικό ρόλο της Περιφέρειας στην καθημερινότητά τους, αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά και σε αυτές τις εκλογές,  ώστε να εκπροσωπώ τους συμπολίτες μου και να συμβάλλω, με όλες μου τις δυνάμεις, στις αποφάσεις που λαμβάνονται υπέρ των θετικών και εποικοδομητικών έργων που υλοποιούνται για την βελτίωση της καθημερινότητας μας.

 

Ο προσωπικός σας στόχος ποιος είναι;

Ο προσωπικός μου στόχος, όπως και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μου στον δήμο Βόνιτσας, είναι πολύ μακρινός. Είναι ένα όραμα για την περιοχή μας που μέσα από την ανάδειξη των προβλημάτων, την δημιουργία λύσεων, αλλά ταυτόχρονα αξιοποιώντας τις δυνατότητές της φέρνοντας νέες ιδέες για την ανάπτυξή της, να συνεχίσω να συμβάλλω στην βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μου.

 

Η συστράτευση με τον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα πώς προέκυψε;

Ο συνδυασμός του κ. Κατσιφάρα, στον οποίο έχω την τιμή να συμμετέχω, προτείνει μία προοδευτική και δημοκρατική πολιτική, που συμβάλλει και προωθεί την βιώσιμη ανάπτυξη, την απασχόληση, την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την αλληλεγγύη. Προωθεί, επίσης, ένα ευχάριστο περιβάλλον διαβίωσης, με καθαρότερους και πράσινους δημόσιους χώρους, με πολιτική για τις μετακινήσεις και τον σεβασμό όλων των πολιτών και γενικότερα έχει σαν βασικό άξονα το άνοιγμα «νέων δρόμων» προς την Ανάπτυξη.

 

Ποιες είναι οι βασικές σας προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου;

Βασικός πυλώνας του σχεδίου για την ανάπτυξη του τόπου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε όλους τους τομείς. Ένας επίσης βασικός στόχος είναι η κεντρική συντήρηση και ανάπτυξη των Τ.Ο.Ε.Β. (Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων) καθώς η εποπτεία τους πλέον θα ανήκει στην δικαιοδοσία των Περιφερειών. Η ανάπλαση και η περαιτέρω τουριστική προβολή και αξιοποίηση της λίμνης Τριχωνίδας, αλλά και των υπόλοιπων μνημείων γύρω από αυτή, θα αποτελέσει σίγουρα σημαντικό μέρος του προγράμματός μας για την ανάπτυξη της περιοχής!!

Η αξιοποίηση του μεγαλύτερου αεροδρομίου στην Δυτική Ελλάδα για την καλύτερη προβολή και ενίσχυση τουριστικής ζώνης από το Άκτιο έως τον Αστακό.  Και σίγουρα η περιοχή του Αμβρακικού, η οποία παρουσιάζει επίσης τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, δεν θα μπορούσε να λείπει από τις σκέψεις μας. Ο Αμβρακικός είναι ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους στην Ελλάδα προστατευόμενος από την συνθήκη Ramsar. Η ανάπτυξη του Αμβρακικού, της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας, λαμβάνοντας υπ' όψιν τον ρόλο του περιβάλλοντος ως κύριο αναπτυξιακό συντελεστή, θα αποτελέσει σίγουρα άλλη μια προτεραιότητά μας.

 

Μια συμβουλή στους ψηφοφόρους;

Μια πολύ κοινή απάντηση είναι «εντάξει μωρέ. Όλοι είναι ίδιοι». Να ξεκαθαρίσω κάτι. Το «όλοι ίδιοι είναι», αποτελεί μια εύκολη απάντηση, στην ερώτηση «με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις»; Προφανώς δεν είναι ίδιοι όλοι. Απογοήτευση υπάρχει από τον κόσμο. Θα πρόσθετα και αγωνία για την επόμενη μέρα. Ποιος, άλλωστε, δεν έχει; Όσοι λοιπόν με γνωρίζουν και ξέρουν τα κίνητρά μου, στηρίζουν την επιλογή μου. Από την άλλη βέβαια, δεν λείπουν και οι καχύποπτοι. Εκείνοι για τους οποίους πρέπει να δώσουμε αγώνα και να τους πείσουμε πως δεν ζητιανεύουμε τη ψήφο τους στο βωμό της αυτοπροβολής, αλλά είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε ελεύθερο χρόνο δικό μας και να παλέψουμε για την περιφέρεια μας. Ο λαός τώρα έχει το πάνω χέρι και ορθά απολογούμαστε σ' αυτόν για τις προθέσεις μας.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία