Αγγελίες    Επικοινωνία

Π. Παπαγεωργίου: «Δεν φτάνουν τα ευχολόγια…»
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ο υποψήφιος δήμαρχος δίνει το στίγμα της στρατηγικής του και απαντά σε επικρίσεις

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

«Υπάρχει διαθεσιμότητα όχι μόνο για ένα, αλλά για τρία ψηφοδέλτια»
«Προσφορά δεν είναι να έχεις γράψει χιλιάδες αντιβιώσεις...»

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 31/01/2019

Βρίσκω συνεργάτες, ανθρώπους με ειδικό βάρος που έχουν λόγο, τονίζει ο Παυσανίας Παπαγεωργίου σε συνέντευξή του στην ΑΙΧΜΗ και συμπληρώνει ότι βάσει της ανταπόκρισης μπορούν να γίνουν ακόμη και... τρία ψηφοδέλτια.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου απαντά και στις επικρίσεις για το τι έχει προσφέρει στον τόπο του ενώ γίνεται αρκετά καυστικός για τον Γ. Αναγνωστόπουλο που πρόσφατα τον εγκάλεσε με σκληρά λόγια.

 

Πρόσφατα μέσα από την εφημερίδα μας απευθύνατε ένα κάλεσμα για δημιουργία νέου ενωτικού δημοτικού σχήματος. Θα ξεκινήσω με κάτι που συζητά όλος ο δήμος και όχι μόνο όσοι είναι απέναντι. Θα συνεχίσει αυτή η προσπάθεια; Βγαίνουν τα κουκιά; Φτιάχνεται ψηφοδέλτιο;

Από τις διαθεσιμότητες που ακολούθησαν την πρόσκληση για δημιουργία ευρύτερου δημοτικού σχήματος δεν βγαίνει ένα, αλλά κοντά τρία ψηφοδέλτια. Θα ήταν κοροϊδία όμως εγώ να καλώ σε ενωτική κίνηση και συμπόρευση για τις δημοτικές και ταυτόχρονα να τρέχω να ανακοινώνω υποψήφιους χωρίς διαδικασίες, μόνος και όποιους προλάβω, βγάζοντας φωτογραφίες του καθενός με εμένα στο πλάι. Αυτό επί τις αρχής θα απέκλειε και κόσμο και συνέργειες αλλά και το νόημα της πρόσκλησης. Προσωπικά ούτε αυτοανακηρύσσομαι επικεφαλής, ούτε ψάχνω για τους λεγόμενους “παίχτες”.  Για τον λόγο αυτό βρίσκω συνεργάτες. Ανθρώπους με ειδικό βάρος που έχουν λόγο. Και με τη σειρά μου βοηθώ και αυτός ο λόγος να ακουστεί και οι ίδιοι να αποκτήσουν το χώρο τους στα δημόσια πράγματα.

 

Αυτό όμως ένας κόσμος που είναι μαθημένος αλλιώς πως να το καταλάβει; Θέλει νούμερα, όγκο, ρεύμα, αρχηγούς.

Μην υποτιμάτε τον κόσμο. Μιλάω με κόσμο που δεν έχει ανακατευτεί στο παρελθόν και δεν θα ανακατεύονταν και τώρα αν δεν υπήρχε αυτή η πρωτοβουλία. Μιλάω με επικεφαλής άλλων σχημάτων αλλά και με απόστρατους και στρατευμένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και ξέρετε γιατί στηρίζουν την πρωτοβουλία; Γιατί βλέπουν μια ειλικρίνεια, μια σοβαρότητα και καμία μα καμία εμμονή. Δεν είναι αυτοσκοπός μου να γίνω δήμαρχος. Έχω προσφέρει ήδη στον τόπο μου. Το στοίχημα μου είναι να ενώσω αυτά που ανήκουν μαζί απέναντι στα παράταιρα που τα συνδέει το προσωπικό τους όφελος. Και το έθεσα από την αρχή ξεκάθαρα. Θα το κάνω από οποιαδήποτε θέση και όχι μόνο ως επικεφαλής συνδυασμού.

 

Αλήθεια όμως τι έχετε προσφέρει; Και το λέω γιατί κατηγορηθήκατε από πρώην δήμαρχο ότι είστε πολύ μικρός για αυτόν τον τόπο.

Ναι, κατηγορήθηκα ότι είμαι νεαρός στην ηλικία και πολιτικά μικρός. Έστω! Για την ηλικία προς θεού δεν θα απολογηθώ. Θεωρώ ότι πρέπει να απολογηθούν σε κάθε νέα και νέο, αυτοί που τη θεωρούν μειονέκτημα. Για το πολιτικό ανάστημα μπορείτε να φτάσετε σε συμπέρασμα μόνοι σας. Τον τόπο μου τον βοήθησα, από το πόστο στο οποίο βρέθηκα, να αποκτήσει αυτά που δικαιούνταν. Είτε πρόκειται για τις 3 νέες σχολικές δομές και τις δομές κατάρτισης, είτε για την πανεπιστημιακή σχολή. Κάποιες άλλες φορές πρότεινα δημόσια λύσεις που δεν εισακούστηκαν, όπως στην περίπτωση υδροδότησης του Αιτωλικού που ακόμα βασανίζεται. Πέρα από τον τόπο μου όμως και το διοικητικό μου έργο, έχω και ένα πολιτικό έργο που ενδεικτικά εκτείνεται από την προβολή ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό και τις διεθνείς σχέσεις της Ελληνικής Νεολαίας μέχρι την επίτευξη ευρύτερων πολιτικών συμμαχιών στη χώρα μας. Έχω ο ίδιος εισηγηθεί το 2018 στην κοινοβουλευτική διαδικασία δύο νόμους, οι οποίοι έχουν τύχει υποστήριξης και από τμήματα της αντιπολίτευσης. Έχω διεκδικήσει και φέρει ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα πολλών εκατομμυρίων για τους νέους στην Ελλάδα. Έχω καταφέρει μετά από 20 χρόνια απραξίας να φτιαχτεί μια Εθνική Στρατηγική για την οποία έχουμε πάρει τα εύσημα της κομισιόν.

Κάτι έχω κάνει και εγώ λοιπόν πέρα από τη δουλειά και την πανεπιστημιακή μου πορεία στο εξωτερικό. Αναρωτιέμαι μόνο κάποιοι κακόβουλοι αν και με τι τα συγκρίνουν; Τώρα αν στη ζωή του κάποιος θεωρεί ότι το να έχει γράψει δεκάδες χιλιάδες αντιβιώσεις, να έχει διαγράψει τον Δημήτρη Ζωγράφο από Δήμαρχο ή να έχει συμβάλλει με το μερίδιο που του αναλογεί, στο να μη γίνει ο αείμνηστος ο Δημήτρης ο Παπαθέου δήμαρχος ή να μη μπει ο Πεπονής στην “κούρσα”  τα θεωρεί πολιτική περγαμηνή, τότε μάλλον πρέπει να συνταγογραφήσει σιγά - σιγά κάτι για τη μνήμη του. Εγώ μαζί του, όπως και με κάθε άλλη περίπτωση πολιτικής αμνησίας, δεν ασχολούμαι.

 

Κατηγορηθήκατε επίσης ότι συναναστρέφεστε καθεστωτικούς και αρχηγούς κρατών που στη Ελλάδα υπήρξαν κόκκινα πανιά.

Μου κάνει εντύπωση που στις δημοτικές εκλογές το κριτήριο από τη μία είναι με ποιον κατεβαίνει ο ξάδερφος και ο μπατζανάκης και από την άλλη το αποτύπωμα των δικών μου συνομιλητών στο παγκόσμιο πολιτικό στερέωμα. Ναι, κατηγορήθηκα και έχω συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου τρεις φορές αν δεν κάνω λάθος και προωθώ μια τριμερή συνεργασία για τη Νεολαία στον χώρο της ανατολικής Μεσογείου που όλα δείχνουν πως θα συνυπογράψει και η Αίγυπτος. Και ναι, στη συνέντευξη Τύπου της Γερμανίδας Καγκελαρίου και του Έλληνα Πρωθυπουργού έγινε αναφορά και από τους δύο στην συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της Νεολαίας.

Αυτό για κάποιον που σκέφτεται επιφανειακά με κάνει μερκελιστή. Για κάθε νοήμονα άνθρωπο όμως, σημαίνει ότι μέσα στην δυσκολότερη εποχή για τις σύγχρονες σχέσης των δύο χωρών καταφέραμε να ορθώσουμε ένα τείχος στα στερεότυπα και το μίσος με επίκεντρο τις Νεολαίες μας. Και είμαι περήφανος που έχω συμβάλλει σε αυτό. Για τους επικριτές υπάρχουν δύο ευστοχότατες λαϊκές παροιμίες. Ας τις ανακαλέσουν μόνοι τους αφού είναι τόσο διαβασμένοι και δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους

 

Καλά όλα αυτά αλλά στο Δήμο της Ιερής Πόλης τι έχετε να προσφέρετε. Εδώ ούτε με τη Μέρκελ μιλάμε και αυτό που μας απασχολεί είναι η καθημερινότητα.

Διαφωνώ για το αν μιλάμε. Δεν μιλάγαμε είναι πιο σωστό. Αύριο μπορεί να είναι άλλα τα δεδομένα. Τώρα για την καθημερινότητα πέραν από την ορθή λειτουργία των υπηρεσιών ενός Δήμου που δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα της ορθής διοίκησης και της ορθής διαχείρισης των οικονομικών υπάρχει και η επιρροή της πολιτικής και των στρατηγικών αποφάσεων. Η στρατηγική της με-κάθε-θυσία-εκλογής ή επανεκλογής που ακολουθούν κάποιοι είναι καλή για τους 500-1000 δημότες που επηρεάζουν ψήφους αλλά κακή, κάκιστη για τους υπόλοιπους 33.000. Συχνότατα δεν είναι καλή ούτε καν για τα ίδια τα μέλη των οικογενειών των ευεργετηθέντων. Λειτουργεί μόνο σαν καύσιμο για τον ντορό.

Εμείς προτείνουμε στρατηγική για την ανάπτυξη του Δήμου. Επάνω στους πυλώνες όπου βασίζεται το συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου. Η κινητήριος δύναμη είναι ο πληθυσμός. Και πρέπει να γίνουν όλα αυτά που θα αυξήσουν το μέγεθός του. Κρατώντας εδώ εμάς τους νέους με ένα υγιές λειτουργικό και εξωστρεφές περιβάλλον. Προσελκύωντας περισσότερους από άλλα μέρη με τις παροχές στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της έρευνας. Αυξάνοντας την επισκεψιμότητα με ένα ήπιο τουριστικό προϊόν. Εξασφαλίζοντας τη διάδοση των υλικών και πολιτιστικών προϊόντων μας σε όλο τον κόσμο. Αυτά δεν φτάνει να τα εύχεσαι. Πρέπει να ξέρεις και πως γίνονται και ποιες πόρτες να χτυπήσεις για να γίνουν. Και μέσα από αυτή την πρωτοβουλία αυτό προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε. Όχι για να πραγματοποιήσουμε το όνειρο του ενός για να διατηρήσει ή να αποκτήσει μια θέση αλλά για να σιγουρέψουμε το αύριο όλων μας. 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία