Αγγελίες    Επικοινωνία

Οι δύο Νιοχωρίτες που καταξιώθηκαν στα εκπαιδευτικά πράγµατα των Αθηνών

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/10/2018

 

 Του Σωκράτη Στέλλιου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δύο εκπαιδευτικοί από το Νεοχώρι έχουν στην συνιδιοκτησία τους έναν από τους πιο δυναµικούς και ανερχόµενους φροντιστηριακούς οργανισµούς των Αθηνών.

Ο µαθηµατικός Νίκος Παπαγεωργίου και ο αδελφός του Γιώργος, φυσικός µε Master, έχουν καταξιωθεί στο χώρο τους µέσω της δουλειάς που προσφέρουν εδώ και περίπου 20 χρόνια στο ΦΑΣΜΑ Group. Εκτός αυτών όµως είναι και ενεργοί πολίτες στη γενέτειρά τους, το Νεοχώρι και τον δήµο µας ευρύτερα. Μάλιστα ο Νίκος είχε συµµετάσχει στις προηγούµενες δηµοτικές εκλογές παίρνοντας µεγάλο αριθµό ψήφων και δεν το κρύβουν πως το Μεσολόγγι και η γύρω περιοχή πάντα είναι στις σκέψεις και στις προτεραιότητές τους.

Με ευκαιρία την Παγκόσµια Ηµέρα Εκπαιδευτικών που γιορτάστηκε στις 5 Οκτωβρίου θελήσαµε να συνοµιλήσουµε µαζί τους για να µας περιγράψουν πως έφτασαν στην δηµιουργία του «Φάσµα», τι προσφέρει και ποιες οι διακρίσεις του κ.λπ. Φυσικά η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέµατα του τόπου µας για τον οποίο δείχνουν την αγάπη τους και όπως µας αποκαλύπτουν σκέφτονται να επενδύσουν στο µέλλον.

 

Κατ' αρχάς περιγράψτε µας τι είναι το ΦΑΣΜΑ Group.

Το Φάσµα Group είναι ο µεγαλύτερος φροντιστηριακός οργανισµός µέσης εκπαίδευσης στην Δυτική Αττική µε τέσσερα παραρτήµατα σε Πετρούπολη - Περιστέρι - Ίλιον. Είναι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 1997, στα εκπαιδευτήρια του φοιτούν κάθε χρόνο περισσότεροι από 700 µαθητές και απασχολούνται περισσότεροι από 70 καθηγητές. Προσφέρει υπηρεσίες όσον αφορά την προετοιµασία µαθητών για την εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύµατα της χώρας. Μαζί µε τους καταξιωµένους καθηγητές µας προσπαθούµε να δώσουµε στους µαθητές ένα αρκετά υψηλό επίπεδο γνώσεων.

 

Το πρώτο φροντιστήριο ξεκίνησε το 1997, άρα µπορούµε να µιλάµε για µια καταξιωµένη και ανελισσόµενη επιχείρηση. Μπορείτε να µας πείτε συνοπτικά τις επιτυχίες σας;

Στα 21 χρόνια λειτουργίας µας έχουν φοιτήσει στον οργανισµό µας περισσότεροι από 8000 µαθητές οι οποίοι εισήλθαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε ποσοστό που πολλές φορές ξεπερνά το 95% ενώ ένα ποσοστό µαθητών της τάξης του 65% εισήλθε στις σχολές της πρώτης τους επιλογής.

 

Αµφότεροι είστε γνωστοί στην περιοχή µας από τους δεσµούς σας µε το Νεοχώρι και τον ευρύτερο δήµο Μεσολογγίου. Πως µεταλαµπαδεύεται αυτό και στην επιχείρησή σας; Υπάρχει κάποια στόχευση για ενίσχυση π.χ. όσων προέρχονται από την Αιτωλοακαρνανία;

Όπως όλοι οι ετεροδηµότες έτσι και εµείς έχουµε µεγάλη αγάπη για αυτό τον ευλογηµένο τόπο που τα έχει όλα και ειδικά για το ένδοξο Μεσολόγγι. Σαν συνέπεια αυτού δείχνουµε µια ιδιαίτερη ευαισθησία στους συνανθρώπους µας µε καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία τόσο σε οικονοµικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο υψηλών παροχών.

Όσον αφορά τώρα τους συναδέλφους από το νοµό µας, δίνουµε αρκετές επαγγελµατικές ευκαιρίες να καταξιωθούν στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που τα ποσοστά ανεργίας χτυπούν «κόκκινο». Αλλά να σας πούµε και κάτι κ. Στέλλιο ο χώρος της εκπαίδευσης είναι αρκετά απαιτητικός και για να καταξιωθεί ένας συνάδελφος πρέπει να το αξίζει. Πιστεύουµε όµως, ότι η Αιτωλ/νία βγάζει αξιόλογους επιστήµονες, οι οποίοι όπου και να πάνε θα µεγαλουργήσουν και έχουµε αρκετά τέτοια παραδείγµατα.

 

Εκτός της επιτυχηµένης επαγγελµατικής πορείας γνωρίζουµε ότι είστε και ενεργοί δηµότες της γενέτειράς σας. Κοντά στα κοινωνικά δρώµενα και ο ένας εκ των δύο υποψήφιος στις προηγούµενες δηµοτικές εκλογές µε µεγάλο αριθµό ψήφων. Ποια θα είναι η επόµενή σας κίνηση;

Κε Στέλλιο, σίγουρα είµαστε ενεργοί πολίτες, το άσχηµο θα ήταν να µην είµαστε. Μας ενδιαφέρει ο τόπος µας, αυτός ο τόπος που έχει να δείξει και να προσφέρει τόσα πολλά, τόσο σε επίπεδο µόνιµων κατοίκων όσο και σε τουριστικό. Απλά έχει µείνει στάσιµος. Δεν έχουν αξιοποιηθεί καθόλου ή έχουν αξιοποιηθεί στο ελάχιστο σηµαντικοί τοµείς όπως ο πρωτογενής, ο αγροτουρισµός αλλά και ο καθαρά τουριστικός τοµέας. Δεν αξιοποιήθηκαν σωστά οι άνθρωποι ή βρέθηκαν λάθος άνθρωποι σε λάθος θέσεις. Γενικότερα πιστεύουµε ότι ο τόπος αυτός έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Τώρα όσον αφορά την επόµενη κίνησή µας να σας γνωστοποιήσουµε ότι δεν είµαστε επαγγελµατίες πολιτικοί έχουµε δουλειά και ζούµε από αυτή. Πιστεύουµε ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελµα και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβληµα µε µεγάλη απήχηση στον τόπο µας. Καταλήγοντας τώρα στο ερώτηµα, εφόσον δηµιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και πιστέψουµε ότι µαζί µε άλλους συνδηµότες µε κοινούς στόχους και όραµα µπορούµε να προσφέρουµε, θα το κάνουµε από οποιοδήποτε πόστο. Γιατί όπως προείπαµε η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός και στόχος µας δεν είναι η καρέκλα και οι τίτλοι.

 

Πώς βλέπετε να κινούνται τα πράγµατα στο δήµο Μεσολογγίου και το νοµό; Τι θα µπορούσε να γίνει καλύτερα;

Σίγουρα τα πράγµατα δεν πήγαν καλά και αυτό δεν το λέµε εµείς αλλά η δυσαρέσκεια του κόσµου, άλλωστε αυτό έχει µόνο σηµασία. Οι δηµότες στο σύνολο τους έχουν σωστή κρίση και αναγνωρίζουν την προσπάθεια. Πρέπει όµως αυτή να χαρακτηρίζεται από αξιοκρατία, διαφάνεια, ειλικρίνεια και όχι µικροπολιτικά συµφέροντα.

Για να γίνουν τα πράγµατα καλύτερα χρειάζεται σχέδιο, ικανότητα, µεράκι και όρεξη για δουλειά. Εµείς οι άνθρωποι του ιδιωτικού τοµέα γνωρίζουµε πολύ καλά το τι σηµαίνει δουλειά. Και επιτρέψτε µας εδώ κ. Στέλλιο να τονίσουµε ότι ο τόπος µας έχει πολλούς τέτοιους ανθρώπους οι οποίοι πρέπει επιτέλους να βγουν µπροστά.

 

Προέρχεστε από την ελεύθερη αγορά και ο δήμος Μεσολογγίου έχει ανάγκη από ιδιωτικές επενδύσεις. Βάσει της εμπειρίας και του προσανατολισμού σας πως θεωρείτε ότι μπορεί ο τόπος να προσελκύσει επενδύσεις;

Η προσέλκυση επενδύσεων είναι μια μεγάλη κουβέντα και εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους που επηρεάζονται από την κεντρική πολιτική όπως για παράδειγμα ένα σταθερό φορολογικό μοντέλο.

Στα πλαίσια του δήμου ο επενδυτής χρειάζεται μια αυτοδιοίκηση φιλική απέναντι του, έναν κόσμο που να θέλει να δεχθεί τις επενδύσεις και έναν τόπο που να έχει τις κατάλληλες υποδομές. Πιστεύουμε ότι ο δικός μας τόπος έχει να προσφέρει πολλά, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε γίνει ακόμη γνωστοί σε περιοχές εκτός νομού.

Δεν έχει γίνει ποτέ μια σοβαρή διαφημιστική καμπάνια να αναδείξουμε όλα όσα έχουμε κληρονομήσει από του προγόνους μας αλλά και αυτά που απλόχερα μας έδωσε η φύση.(π.χ ιαματικά λουτρά, λασπόλουτρα, ιστορικά μνημεία, μουσεία, αρχαία θέατρα, δέλτα Αχελώου, σπάνια χλωρίδα και πανίδα, λιμνοθάλασσα, άγρια άλογα και άλλα πολλά).

Χρειάζεται λοιπόν μια συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής μας και ένα άλμα έξω από τα τείχη με άλλα λόγια μια δεύτερη ΕΞΟΔΟΣ.

 

Κλείνοντας και μιας και μιλήσατε για επενδύσεις, ήθελα να ρωτήσω αν θεωρείται πιθανό να κάνετε κάποια επένδυση και στην γενέτειρά σας, το δήμο Μεσολογγίου και την Αιτωλ/νία...

Δεν σας κρύβουμε ότι στόχος μας είναι η εξέλιξη και εξάπλωση του Οργανισμού. Μέχρι τώρα η επέκταση γινόταν πάντα σε όμορους δήμους με μεγάλη επιτυχία και πιστεύουμε θα συνεχίσει. Νομίζουμε όμως ότι υπάρχει χώρος και για την δημιουργία ενός νέου παραρτήματος στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου ή του νομού γενικότερα πλήρως εναρμονισμένο στα δεδομένα των Αθηνών. Θα λειτουργεί δηλαδή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (συγγράμματα, ώρες διδασκαλίας, διαγωνίσματα, τρόπος διδασκαλίας και άλλα).Το παράρτημα αυτό θα πλαισιωθεί από συναδέλφους οι οποίοι έχουν κριθεί στο χώρο  έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στα παραρτήματα των Αθηνών. Διότι κ. Στέλλιο ένα από τα μυστικά της επιτυχίας είναι οι άξιοι συνεργάτες.

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία