Αγγελίες    Επικοινωνία

Νίκος Αλετράς. Νιοχωρίτης ο μεγάλος ερευνητής του twitter
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Έγινε γνωστός από έρευνα για το twitter

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Εντάσσεται σε ερευνητική ομάδα τμήματος του Κεϊμπριτζ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 15/10/2015

Υπερήφανο έκανε το Νεοχώρι ο λαμπρός επιστήμονας Νίκος Αλετράς, ο οποίος είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο University College του Λονδίνου, ενώ ταυτόχρονα είναι σύμβουλος της SONR News, σε θέματα Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας.

Ο Ν. Αλετράς μαζί με συνεργάτες του, μετά από ένα χρόνο έρευνας, αποκάλυψαν σημαντικά στοιχεία για τους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την οικονομική και μορφωτική τους κατάσταση. Για όλα αυτά, για την μετανάστευση των νέων επιστημόνων, αλλά και για τον τόπο στον οποίο έζησε τα παιδικά του χρόνια, ο κ. Αλετράς αναφέρεται στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΙΧΜΗ.

 

Θα ήθελα πρώτα να μου μιλήσετε για την έρευνά σας και τα αποτελέσματά της.

Η έρευνά μας βασίζεται πάνω στην ανάλυση των γλωσσικών επιλογών και της συμπεριφοράς των χρηστών του Twitter με σκοπό να προβλέψουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τους (π.χ. εισόδημα ή επαγγελματική κατηγορία). Οι γλωσσικές επιλογές των χρηστών αποτελούνται από θέματα όπως πολιτική ή αθλητισμός και η συμπεριφορά από δεδομένα όπως πόσα tweets αναρτούν καθημερινά ή με πόσους χρήστες επικοινωνούν. Το μοντέλο Μηχανικής Μάθησης που δημιουργήσαμε βασίζεται σε μη γραμμικές μεθόδους που ονομάζονται "Γκαουσσιανές διαδικασίες" και «μαθαίνει» ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των διαφόρων εισοδηματικών κατηγοριών με αποτέλεσμα να μπορεί να δώσει ακριβή εκτίμηση για το εισόδημα των χρηστών. Εδώ να σημειώσω ότι το εισόδημα που εκτιμά ο αλγόριθμος για κάποιον χρήστη είναι σχετικό με το μέσο εισόδημα χρηστών που έχουν παρόμοια συμπεριφορά και αναρτούν παρόμοιο περιεχόμενο.

Πόσος καιρός χρειάστηκε για την ολοκλήρωσή της;...

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 15/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή εναλλακτικά μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην έντυπη ή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. Πληροφορίες στο info@aixmi-news.gr ή στο τηλ. 26310 22793

 

 

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία