Αγγελίες    Επικοινωνία

Ψηφιακός «οδηγός» καθοδηγεί τους τουρίστες για τη μετακίνησή τους
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Παρουσιάζεται την Πέμπτη στο Μεσολόγγι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου, παρουσιάζεται το ευρωπαϊκό έργο INVESTMENT που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG, ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020. Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου που θα διασυνδέει δεδομένα δημοσίων μεταφορών και θα παρέχει εξατομικευμένες τουριστικές προτάσεις σε επισκέπτες, αξιοποιώντας τα δημόσια μέσα μεταφορών για τη μετακίνησή τους.

Τις εργασίες θα ανοίξει στις 10 το πρωί με χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας,ο οποίος, μεταξύ άλλων, πρόκειται να αναφερθεί στα εργαλεία που αξιοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο να γίνει περισσότερο ελκυστική στους επισκέπτες της.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της tourismgeneris και Ειδικός Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Γεώργιος Δρακόπουλος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Πολιτική υποδομών για τον τουρισμό και τουριστική πολιτική για τις υποδομές».

Στη διάρκεια των εργασιών, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Πάτρα το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος 2019-2021,ενώ καθηγητές του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, που είναι ο επικεφαλής εταίρος του έργου, θα αναφερθούν με περισσότερες λεπτομέρειες στο έργο INVESTMENT.

Με την υλοποίηση του INVESTMENT ο ταξιδιώτης θα επωφελείται από τις προηγμένες υπηρεσίες δημοσίων μεταφορών και θα μπορεί να υπολογίσει αλλά και να οπτικοποιεί βέλτιστες διαδρομές μεταξύ των σημείων ενδιαφέροντος των συνεργαζόμενων Περιφερειών. Δηλαδή, θα μπορεί να προσδιορίσει πώς από κάποιο σημείο στον Τάραντα της Ιταλίας θα φτάσει στην Αρχαία Ολυμπία, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους τρόπους μετακίνησης.

 

Άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις

Το περιεχόμενο του έργου και οι δυνατότητες που παρέχει θα παρουσιαστούν σε διαδοχικές ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στα Καλάβρυτα, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στο Μεσολόγγι και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 Κατάκολο.

 

Το ευρωπαϊκό έργο INVESTMENT

Τo INVESTMENT (INnovatiVe E-Services for booSting Tourist economy and Multimodal public Transportation) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

Επικεφαλής εταίρος είναι το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ οι υπόλοιποι εταίροι του έργου είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η Επαρχία του Τάραντα, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Tecnopolis στο Μπάρι και ο Δήμος Οστούνι.

Το έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα λειτουργεί ως το κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ εταιριών μεταφορών, πρακτορείων και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο που θα διασυνδέει δεδομένα δημοσίων μεταφορών.

Μέσω του προγράμματος αυτού, θα καταστεί πολύ πιο απλό για τουρίστες να ταξιδεύουν μεταξύ των δυο Περιφερειών, έχοντας ως «οδηγό» μια υπηρεσία πολυτροπικών τουριστικών διαδρομών που θα υποστηρίζεται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα (τόσο ως διαδικτυακή εφαρμογή, όσο και ως εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα). Η υπηρεσία αυτή θα υποστηρίζει την παροχή εξατομικευμένων τουριστικών προτάσεων για επίσκεψη των πιο σημαντικών αξιοθέατων, αξιοποιώντας τα δημόσια μέσα μεταφορών για τη μετακίνηση των επισκεπτών μεταξύ των σημείων ενδιαφέροντος.

 

Ενημερωτική Εκδήλωση του ευρωπαϊκού έργου INVESTMENT του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020

Μεσολόγγι, 28 Μαρτίου 2019

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου | Π. Σταυροπούλου 31

Agenda

10:00-10:30 Εγγραφές

10:30-10:45 Χαιρετισμός από τον κ. Απόστολο Κατσιφάρα, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης

10:45- 11:15 Παρουσίαση του έργου INVESTMENT Χρήστος Ζαρολιάγκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Συντονιστής Εταίρος

11:15-11:45 Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής ΠΔΕ 2019-2021 Κωνσταντίνος Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας

11:45-12:15 Πολιτική υποδομών για τον τουρισμό και τουριστική πολιτική για τις υποδομές Γεώργιος Δρακόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της tourism generis & Ειδικός Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

12:15-12:45 Διάλειμμα για καφέ

12:45-13:15 Μεθοδολογία ανάπτυξης και σχέδιο δράσης του έργου INVESTMENT Παρασκευή Μαχαίρα, Πανεπιστήμιο Πατρών

13:15-13:45 Μεθοδολογία συλλογής πρωτογενών δεδομένων για την ανάπτυξη της πλατφόρμας του έργου INVESTEMENT Παναγιώτης Σιλιντζήρης/Ανδρέας Κυριακόπουλος, Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

13:45-14:30 Συζήτηση – Συμπεράσματα

14:30 Ελαφρύ Γεύμα

 

 

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία