Αγγελίες    Επικοινωνία

Έκκληση για στήριξη απηύθυνε μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας μέσω του Φωτεινού Αστεριού στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, πρόκειται για μια μητέρα που απευθύνει έκκληση βοήθειας για τον για τον 14χρονο γιο της ο οποίος πάσχει από αλλοίωση οστών.

Η μητέρα, σύμφωνα με το Φωτεινό Αστέρι, είναι ανίκανη για εργασία [έχει πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας] διαγνώστηκε πρόσφατα και διέκοψε την εργασία της λόγω ανικανότητας.

Όποιος επιθυμεί να προσφέρει βοήθεια στην οικογένεια να επικοινωνήσει με Το Φωτεινό Αστέρι.

Πληροφορίες 6981044800-2611122497

 

Στο δημοτικό σχολείου του Νέου Σουλίου εισέβαλαν χθές βράδυ τέσσερις άνδρες με καλλυμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες οι οποίοι φορούσαν μαύρα ρούχα, κουκούλες για να καλύψουν τα πρόσωπά τους αλλά και γάντια. Δύο από αυτούς φαίνεται να κρατούν λοστούς.

Ο Ηλίας Γκοτσόπουλος, δάσκαλος στο συγκεκριμένο σχολείο έγραψε:

"Χθες τη νύχτα, στις 3 παρά τέταρτο, νεαροί, με καλυμμένα τα πρόσωπα και φορώντας γάντια, μπήκαν στο χώρο του σχολείου μας στο Ν. Σούλι και προκάλεσαν καταστροφές.
Για το γεγονός έχει ήδη ενημερωθεί η Ασφάλεια Πατρών. Τα λάθη που έκαναν θα τους οδηγήσουν στη σύλληψη.
Όποιος μπορεί να συνεισφέρει στην γρήγορη αναγνώρισή τους, ας επικοινωνήσει μαζί μας και θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια."

Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις τους.

Πηγή: dete.gr

Στις 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του τομεάρχη τουρισμού του ΣΚΕΑΝΑ Κωνσταντίνου Σακκή με τον πρόεδρο Του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, κ. Γιώργο Ρώρο.

Η συνάντηση είχε πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο κι επιδόρπιο ένα και μοναδικό: τον Τουρισμό και την ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου για τις πρωτοβουλίες του ΣΚΕΑΝΑ σε αυτήν την κατεύθυνση κάτω από το λογότυπο “Visit Patras”.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων. Ο κ. Ρώρος ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του Κωνσταντίνου Σακκή να οριστεί τομεάρχης τουρισμού και στον Εμπορικό Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών κάτι που ήδη ισχύει καθώς υπάρχει υπεύθυνο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου με καθήκοντα την προβολή της πόλης την εξωστρέφεια τις εκδηλώσεις και την Τουριστική Ανάπτυξη.

«Είναι απίστευτη η αποδοχή της πρωτοβουλίας μας από όλους», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Σακκής μετά από το τέλος της συνάντησης και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε η καθολική αποδοχή να αποτελέσει εφαλτήριο δράσεων κι όχι απλά ένα θέμα συζήτησης. Ο κ. Ρώρος από την πλευρά του συμπλήρωσε με νόημα ότι οι στόχοι πρέπει να παραμείνουν ψηλά, αν όλοι θέλουμε να πετύχουμε κάτι για την ανάδειξη της Πάτρας ως τουριστικού προορισμού.

Πάτρα: Ισόβια για ένα τσαντάκι...

Σε ισόβια κάθειρξη και 11 έτη, όπως και πρωτοδίκως, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών ένας αλλοδαπός υπήκοος, για ληστεία σε βάρος 63χρονου Ιταλού, συνεπεία της οποίας είχε επέλθει ο θάνατος του θύματος.

Ο Ιταλός που φιλοξενείτο στην Πάτρα, είχε τραυματιστεί σοβαρά από τον δράστη, που προσπάθησε να τον ληστέψει μαζί με τη φίλη του, σε περιστατικό που είχε σημειωθεί ξημερώματα της 7ης Απριλίου του 2013.

Το θύμα είχε μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας», όπου ύστερα από νοσηλεία μηνών, εξέπνευσε στις 18 Ιουλίου του ίδιου χρόνου.

Την εξιχνίαση της υπόθεσης, έκανε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία μετά από μήνες, συνέλαβε τον 29χρονο Ιρακινό κατηγορούμενο ως φυσικό αυτουργό, ενώ η φίλη του, είχε κατηγορηθεί και αυτή ως ηθική αυτουργός, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία από την οποία επήλθε ο θάνατος του παθόντα, της αντίστασης κατά αστυνομικών και της νομοθεσίας που αφορά τους αλλοδαπούς και τα όπλα.

Το θύμα, περπατούσε τα ξημερώματα της 7ης Απριλίου του 2013, όταν δέχθηκε επίθεση από τους δύο δράστες, στην πλατεία Παπαφλέσσα με σκοπό τη ληστεία. Χτυπώντας τον στο κεφάλι, οι δράστες του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το ατομικό του τσαντάκι.

Κομβικό σημείο για την σύλληψη του Ιρακινού δράστη, στάθηκε η κατάθεση φίλου του θύματος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μετέφερε στις αστυνομικές αρχές, το γεγονός πως λίγα λεπτά πριν δεχθεί την επίθεση ο 63χρονος -ξημερώματα 7ης Απριλίου 2013-, μίλησαν στο τηλέφωνο και κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά…

Πηγή: dete.gr

Αναγνώστης κάλεσε για ραντεβού σε γαστρεντερελόγο και στα δύο νοκομεία της Πάτρας. Όπως μας είπε τόσο στο Πανεπιστημιακό όσο και στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" η απάντηση ήταν απογοητευτική. Μάλιστα το πρώτο ελεύθερο ραντεβού που του έδωσαν ήταν στις 10 Ιουνίου! Το σοκ του ασθενούς ήταν μεγάλο. Δεν μπορούσε, όπως μας μετέφερε, να πιστέψει ότι θα περιμένει μέχρι το καλοκαίρι για να εξεταστεί! 

Η νέα καταγγελία, έρχεται να ενισχύσει αυτές του Σωματείου "Ιπποκράτης" για το Γαστρεντερολογικό τμήμα του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" που έγιναν πριν από λίγο καιρό. 

Σύμφωνα με αυτή: 

"Συμπληρώθηκε ήδη ένας ολόκληρος μήνας από την αποστολή στη Διοίκηση του συνημμένου εγγράφου, βάσει του οποίου, ακόμη μία φορά, παρεμβαίναμε για την κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία του ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, μια λειτουργία που ευθαρσώς θα πούμε εγκυμονεί κινδύνους με αποκλειστική ευθύνη του Διοικητή και της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής υπηρεσίας.

 Οι οποίοι

Με τα χαρακτηριστικά του ¨αποφασίζομεν και διατάσσομεν ερήμην όλων, Ιατρών και Νοσηλευτών, παίρνουν μέτρα και αποφάσεις που δεν ισχύουν σε κανένα Νοσοκομείο της χώρας μας, θέτοντας έτσι χωρίς λόγο σε μια επικίνδυνη υπολειτουργία ένα τμήμα που πήγαινε πάρα πολύ καλά και είχε προοπτική μεγαλύτερων και καλύτερων παρεμβάσεων στην περιοχή μας.

Δυστυχώς οι πειραματισμοί του Διοικητή και της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής υπηρεσίας, σε ένα τέτοιο ευαίσθητο τμήμα, δεν μπορούν να αφεθούν στην τύχη τους. Εάν και εφ΄ όσον δεν αποκαταστήσουν την νομιμότητα εντός των ημερών, θα απαντήσουμε με απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, μαζί και με άλλα ζητήματα για τα οποία κωφεύει, αποφεύγοντας προκλητικά, ακόμη και τον διάλογο τον οποίο είναι υποχρεωμένος να κάνει". 

Πηγή: tempo24

Mια καλή… γεύση ελληνική παράδοσης και φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από χθες μαθητές και δάσκαλοι από την Πορτογαλία, την Τουρκία και τη Σλοβενία που βρίσκονται στην Πάτρα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus στο οποίο συμμετέχει το 45ο δημοτικό σχολείο της Πάτρας.

Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν για μερικές ημέρες σε σπίτια «συμμαθητών» τους στην Πατρα, θα δουν από κοντά την εκπαιδευτική διαδικασία όπως υλοποιείται στην Ελλάδα, θα γνωρίσουν την Πάτρα και θα ανταλλάξουν απόψεις για περιβαλλοντικά θέματα .

Οι μαθητές του 45ου δημοτικού της Πάτρας που συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα τους επεφύλαξαν χθες θερμή υποδοχή με … συρτάκι, παραδοσιακούς χορούς, γαϊτανάκι και ξενάγηση στην έκθεση παιχνιδιών που είχαν δημιουργήσει με ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι εκπαιδευτικοί, αντάλλαξαν καλές πρακτικές, δραστηριότητες και εμπειρίες μεταξύ τους, και συνεργάζονται όλο αυτό το διάστημα για να έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στα σχολεία και τις κοινότητές τους αφού στόχος είναι οι εμπειρίες τους από το περιβαλλοντικό έργο των συνεργαζόμενων ευρωπαϊκών χωρών-σχολείων που εμπλέκονται στο έργο να αποτελέσει μια πλούσια πηγή προτεραιότητας για ένα σχολικό πρόγραμμα σπουδών που συνδέεται με τα επιτεύγματα των κοινοτήτων τους.

Πηγή: dete.gr

Σελίδα 1 από 154

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία