Αγγελίες    Επικοινωνία

Αντιμέτωπος με τις βίαιες διαθέσεις πολυπληθούς ομάδας βρέθηκε το βράδυ της Μ. Τρίτης ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ επί της οδού Ηρακλέως, στην περιοχή της Εγλυκάδας Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, περίπου 10 άτομα μεταξύ των οποίων και ανήλικοι - Ρομά - έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, κρατώντας ξύλα και πετώντας πέτρες, κινήθηκαν απειλητικά.

Κάποιοι, νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να μπουν στο κατάστημα, όμως η παρουσία του ιδιοκτήτη λειτούργησε αποτρεπτικά. 

Οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας που διαθέτει η επιχειρηση

Στο σημείο κλήθηκε αστυνομία, καταγγέλθηκε το περιστατικό, ωστόσο δεν έγινε καμιά σύλληψη, αφού οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. 

Το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο. Κατά το παρελθόν τραυματίστηκε η γυναίκα του ιδιοκτήτη, στην προσπάθεια της να ακινητοποιήσει ανήλικα Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό στο Ριγανόκαμπο, τα οποία είχαν αφαιρέσει διάφορα προϊόντα.

 

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Πηγή: tempo24.news

Το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο της Πάτρας, κάτω από το κάστρο της πόλης, κατασκευάστηκε το 1857 και αποτελεί αξιόλογο και αντιπροσωπευτικό δείγμα νεοκλασσικής αρχιτεκτονικής και ένα ιστορικό, πολεοδομικό τοπόσημο της πόλης. Το Παλιό Δημοτικό Νοσοκομείο Πατρών βρίσκεται ανάμεσα στον Παντοκράτορα και το κάστρο στην Πλατεία Κορυλλού 2.

Είναι έργο του Δανού αρχιτέκτονα Ch. Hansen και λειτούργησε σαν νοσοκομείο από το 1872 έως το 1973 . Ωστόσο, το κτίριο έχει αφεθεί στη μοίρα του εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να καταρρέει μέρα με τη μέρα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η πίσω πλευρά του κτιριακού συγκροτήματος να έχει κλείσει και μην χρησιμοποιείται.

Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι η τελευταία φορά που είχαν γίνει εργασίες επισκευής του κτιρίου, ήταν την δεκαετία του 2000, στην πίσω πλευρά του ακινήτου. Μάλιστα και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού που αναφέρεται στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο της Πάτρας, υπάρχει και η σχετική φωτογραφία από τις εργασίες που είχαν γίνει τότε και την οποία δημοσιεύουμε.

Έκτοτε δεν έχει γίνει καμία εργασία στο ακίνητο – στολίδι της Πάτρας, με αποτέλεσμα τα σημάδια της φθοράς του χρόνου να είναι ορατά πάνω του. Το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο στέγασε για 12 χρόνια το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, λειτουργώντας παράλληλα και σαν εκθεσιακός χώρος. Από τον Ιούνιο του 2013 μεταφέρθηκε και στεγάζεται σε αυτό το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης.

Το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο στην Άνω πόλη της Πάτρας ξαναβρίσκει τη χαμένη του αίγλη και μετατρέπεται σε Κέντρο Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς. Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, ενέκρινε την ένταξη του έργου «Μετατροπή Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου σε Εκθεσιακό - Μουσειακό χώρο» προϋπολογισμού 10.696.860 ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Για την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου ανάπλασης του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Πατρέων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Οικονομικών. Πλέον ο δρόμος έχει ανοίξει για την κατασκευή του Ψηφιακού Κέντρου Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς της Πάτρας στο κτίριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχουν κάνει οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, το Ψηφιακό Κέντρο Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς θα είναι ένας χώρος ανοιχτός στην κοινωνία, σύγχρονος και φιλικός προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, θα διαφυλάξει με εγκυρότητα και αξιοπιστία την ατομική και συλλογική μνήμη των πολιτών και θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για την σχέση της πόλης με το παρελθόν της και πύλη ανάπτυξης του ψηφιακού της παρόντος και μέλλοντος.

Πλέον των ανωτέρω χρήσεων το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο σχεδιάζεται από τον Δήμο και ως Εκθεσιακός και Συνεδριακός χώρος, ενώ θα αξιοποιηθεί ο αύλειος χώρος των 1.200,00 μ2 ως χώρος διαλέξεων, μουσικών εκδηλώσεων, προβολών κ.λπ.

Πηγή: dete.gr

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων που θα καταδείξουν εάν το μόλις 8.5 μηνών βρέφος που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων στον οικισμό Νικολάου Πλαστήρα στο Αίγιο, γεννήθηκε νεκρό ή όχι, σύμφωνα με πληροφορίες η 35χρονη μητέρα έλαβε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο "Παναγία η Βοήθεια", όπου νοσηλευόταν.

Την περασμένη Τεταρτη, είχε εισαχθεί με αιμορραγία.

Η γυναίκα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, δεν έχει συλληφθεί καθώς ακόμα ο Εισαγγελέας δεν έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος της, ωστόσο δεν έχει καταστεί γνωστό εάν της έχουν επιβληθεί κάποια περιοριστικά μέτρα, δεδομένου οτι είναι η βασική κατηγορούμενος.

Οι ιστολογικές εξετάσεις είναι εκείνες που θα καθορίσουν την τύχη της 35χρονης. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους στην περίπτωση που αποδειχθεί πως το βρέφος γεννήθηκε νεκρό τότε η γυναίκα θα βρεθει αντιμέτωπη με κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα διωχθεί για ανθρωποκτονία, πραξη κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στην δικογραφία που παραμένει "ανοικτή", περιλαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων που πιστοποιούν πως η γυναίκα ήταν έγκυος χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν πως, που, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες γέννησε. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής στο βρέφος και η ταυτοποίηση του DNA.

Μετά τη διενέργεια εξέτασης DNA όπου ταυτοποιήθηκε η γενετική σχέση βρέφους και 35χρονης, η γυναίκα επέμενε πως ούτε γέννησε, ούτε πέταξε το μωρό στον κάδο απορριμμάτων.

Η 35χρονη σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, διατηρούσε σχέση με έναν νεότερο άνδρα από τον περασμένο Ιούλιο. Φέρεται να είχαν ερωτική επαφή μόνο μία φορά. Μετά εκείνος εξαφανίστηκε.

Πηγή: dete.gr

Καπνός παρατηρήθηκε σε εκδρομικό λεωφορείο, που κινούνταν στην Ιόνια Οδό και μετέφερε μαθητές από σχολείο της Πάτρας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα.

Ο οδηγός του λεωφορείου, βγαίνοντας από την σήραγγα της Κλόκοβας, διαπίστωσε μικρής έκτασης φωτιά στον τροχό του λεωφορείου και αμέσως σταμάτησε και αποβίβασε με ασφάλεια τα παιδιά, για να ελέγξει τι συμβαίνει. Η ασφάλεια της Ιόνιας βλέποντας από τις κάμερες το συμβάν ειδοποίησε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έφθασε με δύο οχήματα, των οποίων η παρέμβαση όμως δεν χρειάστηκε, σύμφωνα με τον Διοικητή των Π.Υ. Αιτ/νίας, Χρ. Μπόκα.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και η εκδρομή συνεχίστηκε. Ωστόσο εκείνο που αναδείχθηκε είναι η ασφάλεια που μπορεί να αισθανθεί πλέον κανείς όταν κινείται στον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, αφού οτιδήποτε και αν συμβεί σπεύδει άμεσα η βοήθεια.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ανθρώπινο δράμα για διαζευγμένο Πατρινό ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του… από την πρώην του! Μεταξύ του ζευγαριού υπήρχε μία διαφορά (με βάση το ποσό της διατροφής) ύψους 500 ευρώ. Ο πρώην σύζυγος κατέβαλε κάθε μήνα το ορισθέν ποσό της διατροφής και «μέρος» των 500 ευρώ που ως αναδρομικά έπρεπε να καταβάλλει.

Κάποια στιγμή έφθασε να οφείλει 300-350 ευρώ και τότε η πρώην σύζυγος αποφάσισε να προσφύγει στην Δικαιοσύνη και να ζητήσει την αποστολή απογράφου! Να του κάνει δηλαδή κατάσχεση του σπιτιού (στο οποίο διαμένει μαζί με το παιδί του όταν βέβαια το έχει υπό την επιμέλειά του).

Σύμφωνα με την καταγγελία ο σύζυγος έχει φθάσει σε απόγνωση καθώς μόνο τα έξοδα αποκοπής της κατάσχεσης στο Πρωτοδικείο Πατρών είναι… τριπλάσια από το ποσό της οφειλής.

Φυσικά έχει αποφασίσει να κάνει ότι μπορεί για να της καταβάλλει άμεσα το ποσό, ωστόσο εξέφρασε τις απορίες του για το που μπορεί να οδηγήσει το μίσος μεταξύ δύο πρώην συζύγων. Ακόμη και σε κατασχέσεις σπιτιού… για 300-350 ευρώ!

Πηγή: dete.gr

Σήμερα το πρωί, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, προσφέρθηκαν δύο αναπηρικά αμαξίδια, στην Κιβωτό της Αγάπης- Γαλήνη Ανάπηρων Παιδιών και στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Η Μέριμνα.

Τα αναπηρικά αμαξίδια συγκεντρώθηκαν έπειτα από πρωτοβουλία αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας και συμμετείχαν σε αυτή την προσφορά αγάπης οι αστυνομικοί όλων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, το ένα αναπηρικό αμαξίδιο παραδόθηκε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχο Νικόλαο Κοτρωνιά στην Πρόεδρο του ιδρύματος Κιβωτός τη Αγάπης – Γαλήνη Ανάπηρων Παιδιών κα Αικατερίνη Νικολάου και το άλλο αμαξίδιο από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχο Βασίλειο Τσούρα στην Προϊσταμένη της Ψυχοπαιδαγωγικής Υπηρεσίας του Θεραπευτικού Κέντρου Η Μέριμνα κα Σωτηρία Ψηλού.

Επιπλέον, κατά την παράδοση των αμαξιδίων παρέστησαν ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ηλίας Σταθόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας Αστυνόμος Α΄ Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου και η Αρχιφύλακας Χριστίνα Μαραγκού που ξεκίνησε αυτή την σημαντική ενέργεια.

Η Ελληνική Αστυνομία στην Δυτική Ελλάδα, ως ενεργό μέλος της κοινωνίας θα συνεχίσει να προσφέρει στους συμπολίτες μας για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της ευημερίας.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτ. Ελλάδας

Σελίδα 1 από 166

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία