Αγγελίες    Επικοινωνία

Από χθες (08-10-2019) το βράδυ μέχρι και σήμερα (09-10-2019) τα ξημερώματα, στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου  Πατρών, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας αστυνομική επιχείρηση.

Συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, καθώς και αστυνομικός σκύλος εντοπισμού ναρκωτικών.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση ελέγχθησαν τριάντα έγκλειστοι, από τους οποίους συνελήφθησαν επτά άτομα και πιο συγκεκριμένα έξι αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και της εισαγωγής ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα και της οπλοκατοχής.

Στις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, εντόπισαν και κατέσχεσαν τα εξής:

•       (46,4) γραμμάρια ηρωίνης,
•       (8,2) γραμμάρια κάνναβης,
•       (1,2) γραμμάρια κοκαΐνης,
•       (11) αυτοσχέδια και μη μαχαίρια,
•       (5) κινητά τηλέφωνα


Οι στοχευμένες δράσεις στα καταστήματα κράτησης, εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και θα συνεχισθούν και το επόμενο διάστημα.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί και κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.200 είδη παραεμπορίου και 1.100 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

Στοχευμένοι έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου πραγματοποιήθηκαν χθες (8-9-2019) στην Πάτρα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, συνέλαβαν οκτώ αλλοδαπούς άνδρες, ηλικίας από 18 έως 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του παραεμπορίου και του Τελωνειακού Κώδικα. Πιο συγκεκριμένα, σε αστυνομικούς ελέγχους που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους δράστες, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά (1.116) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, καθώς και (2.201) είδη παρεμπορίου, τα οποία οι δράστες διέθεταν προς πώληση σε διάφορες περιοχές της Πάτρας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ ενημερώθηκε το Τελωνείο Πατρών για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Τούβλο αντί για κινητό!

Τα εμπορικά καταστήματα έχουν αλλάξει και η χρήση πλαστικού χρήματος έχει προωθήσει ακόμη περισσότερους σε εναλλακτικά καταστήματα κυρίως ηλεκτρονικού τύπου.

Το διαδίκτυο δίνει επιλογές και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εξελίξει την επιχείρησή τους αποκτώντας και ηλεκτρονική βιτρίνα. Οι απάτες ωστόσο πάνε κι έρχονται και αυτό το γνωρίζουν καλά ταχυμεταφορικές εταιρείες και της Πάτρας, που δέχονται παράπονα από πελάτες οι οποίοι προς έκπληξή τους, διαπίστωσαν αντί ενός κινητού ή ακόμη ενός ζευγαριού αθλητικών υποδημάτων, ένα... τούβλο μέσα στο πακέτο!

Είναι υπαρκτές ιστορίες πολιτών που έχουν εξαπατηθεί από διαδικτυακούς πωλητές που δεν έχουν απαραίτητα φυσική παρουσία με κατάστημα, απλά επικαλούνται μια αποθήκη μέσω της οποίας πωλούν την πραμάτεια τους. Δεν είναι λίγοι οι πατρινοί που έχουν πέσει θύματα διαδικτυακών πωλητών-απατεώνων που τους έχουν στείλει σκουπίδια αντί για το προϊόν που παρήγγειλαν. Ιδιαίτερα επίφοβες είναι οι αγορές από δεύτερο χέρι μεταξύ πωλητή και αγοραστή με τον πρώτο να μην είναι επαγγελματίας πωλητής και να δηλώνει μέσω facebook ή άλλου διαδικτυακού τόπου πως πωλεί κάποιο προϊόν. 

Οι αγοραστές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναζητούν τη φυσική επικοινωνία με τον πωλητή. Ακόμη και skype μαζί του για να διαπιστώσουν με τα μάτια τους το προϊόν, το πρόσωπο του πωλητή αλλά ακόμη και την καλή κατάσταση του πρϊόντος το οποίο ενδεχομένως να έχει σοβαρή ζημιά που να μην είναι εύκολα ορατή.

Σύμφωνα με τις εταιρείες ταχυμεταφορών, ο αγοραστής μπορεί να προσυμφωνήσει με τον πωλητή, το άνοιγμα του πακέτου μπροστά στον υπάλληλο της ταχυμεταφορικής, ώστε αφού διαπιστωθεί η παρουσία του προϊόντος να γίνει η πληρωμή του. Αν ο πωλητής αρνηθεί ή έχει ενδοιασμούς, αυτό θα πρέπει να θορυβήσει τον αγοραστή.

Αρκετά είναι τα περιστατικά που έχουν διαπιστωθεί και στην αχαϊκή πρωτεύουσα με πωλητές-μαϊμού, ακόμη και από την Αθήνα που έχουν στείλει άδεια κουτιά, ή πακέτα γεμάτα χαρτιά σε αγοραστές υποδημάτων. Στην αγορά της υπόδυσης ειδικά, έχουν διαπιστωθεί πολλές εξαπατήσεις πολιτών.

Επίφοβες είναι και οι αγορές ηλεκτρονικών ειδών που ακόμη κι αν αποσταλούν στον αγοραστή, πολλές φορές διαπιτώνονται ελαττωματικά. Κινητά τηλέφωνα, παιχνιδομηχανές και άλλα αξεσουάρ, έχουν σημαντικό συντελεστή επικινδυνότητας ως προς την ικανοποιήση του πελάτη, συναρτήσει της αρχικής δημοσίευσης πώλησης.

Πηγή: thebest.gr

 

Στον αέρα παραμένει η επέκταση του τρένου μέχρι την Πάτρα, κάτι που δεν αφορά μόνο το τμήμα από Αγιο Διονύσιο μέχρι Αγιο Ανδρέα αλλά και το τμήμα από Ρίο μέχρι Αγιο Διονύσιο. Αυτό σημαίνει ότι είναι αμφισβητούμενη η υπόγεια διέλευση του τρένου στην Πάτρα ακόμα και στο ήμισυ της διαδρομής.

Ολοσέλιδο δημοσίευμα του «Βήματος» αναφέρει πως η λύση που εμφάνισε πέρυσι το αποχωρήσαν δίδυμο του υπουργείου Χρηστος Σπίρτζης και Θανος Βούρδας θεωρείται «πολύ ακριβή» και «ας χάιδεψε τα αυτιά των τοπικών φορέων», ενώ θεωρείται «ασαφές το χρονοδιάγραμμα» γιατί πιθανολογείται ότι θα βρεθούν αρχαία στη διαδρομή, κάτι που πάντως δεν δικαιολογείται από τα ιστορικά δεδομένα, αφού η οικιστική δράση κατά την αρχαία και ρωμαϊκή περίοδο της Πάτρας τοποθετείται κυρίως στην ενδοχώρα της περιοχής και όχι στα παράλια που δομήθηκαν μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους.

Η απάντηση στο ζήτημα θα δοθεί εντός 4μήνου με νέα μελέτη ,υπό τη δαμόκλεια σπάθη του 2023, οπότε και η Κομισιόν μπορει να απαιτήσει επιστροφή χρημάτων εάν η επέκταση του τρένου δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με το «Βήμα», λόγω της αντίδρασης του κατασκευαστικού καρτέλ, η γραμμή Κιάτο Αίγιο θα τρέξει με ντίζελ και όχι με ηλεκτρισμό.

Θα απαιτηθεί μια τετραετία για να προχωρήσουν τα τμήματα από Ροδοδάφνη σε Ψαθόπυργο και μετά μέχρι Ρίο. Αυτό σημαίνει ότι η γραμμή από Ρίο μέχρι Πάτρα έχει αρκετό μέλλον και η υπογειοποίηση απειλείται πολύ σοβαρά.

Πηγή: dete.gr

Μια διαφορετική εισήγηση παρακολούθησαν στην εκδήλωση του Αρσάκειου Γενικού Λυκείου Πατρών από τα λεγόμενα του Καθηγητή Σπύρου Συρμακέση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στην ετήσια εκδήλωση των Αρσακείων με θέμα «Μια σύγχρονη Πρόταση Παιδείας», ο Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που από φέτος λειτουργεί στην Πάτρα, στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Κουκούλι, παρουσίασε στην εισαγωγή του το νέο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με το 5ετες του πρόγραμμα σπουδών και τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές ευκαιρίες που δίνει στους φοιτητές του.

Στο κύριο μέρος της ομιλίας του ο κ. Συρμακέσης μίλησε για Νησίδες Γνώσεις Θετικών Επιστημών όπου παρουσίασε μια νέα εφαρμογή, η οποία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ Do Well Science και αυτή τη στιγμή διαθέτει στο μαθητικό κοινό περισσότερες από 200 διαδραστικές ασκήσεις που αφορούν βασικά θέματα μαθηματικών, φυσικής, βιολογίας και χημείας.

Η εφαρμογή καλεί τους μαθητές να κυκλοφορήσουν σε έναν ωκεανό με νησιά όπου κάθε νησί παράγεται δυναμικά για ένα θεματικό θετικών επιστημών που δημιουργούν οι καθηγητές. Κάθε φορά που οι μαθητές μπαίνουν στην εφαρμογή βλέπουν νέο υλικό και επισκέπτονται «περιοχές γνώσης» που έχουν δημιουργήσει οι καθηγητές τους. Οι μαθητές παίρνουν βαθμούς με την επιτυχία τους ανά θεματικό σε μια άτυπη «κόντρα» με άλλους μαθητές από τέσσερις διαφορετικές χώρες. Με βάση την επίδοσή τους κατατάσσονται με γραφικό τρόπο (χρησιμοποιούνται πιόνια από το σκάκι για να οριοθετήσουν την πρόοδό τους) και μπορούν να διαμοιράζουν τις επιτυχίες τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Η πρόσβαση στο σύστημα γίνεται μέσα από το internet https://www.dowellscience.eu/ui/ ή χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη εφαρμογή του DoWellScience από το AppStore ή το Google Play.

Επί τη δεκάτη εβδόμη επετείω της επανακομιδής της τίμιας Κάρας της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, από την Γαλλική Μονή «Hautecombe» στην πόλη και την περιοχή όπου εφυλάσσετο, ο φερώνυμος Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών θα εορτάσει μετά πάσης θρησκευτικής λαμπρότητος.

Οι εορταστικές ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

6.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας,  στον οποίον θα προστεί και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, καθηγούμενος της Ι.Μ.Ομπλού και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Πατρών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

7.00- 10.00 π.μ. Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο

Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.Χρύσανθος.

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 6.00 μ.μ. θα τελεσθεί Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις προς τιμήν της Αγίας Ειρήνης.

Στις ιερές ακολουθίες θα παραστεί και θα ομιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος και προϊστάμενος του Ι.Ν Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου -Κρύα Ιτεών π. Ιωάννης Δημητρόπουλος

Σαγώνας Νικόλαος
Μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Σελίδα 1 από 180

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία