Αγγελίες    Επικοινωνία

Εκδηλώσεις για το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα γίνουν το επόμενο διάστημα στο νομό.

Είναι αφιερωμένες στον αθλητισμό που είναι ανάγκη και δικαίωμα όλων, πόσο μάλλον των νέων.

Ο Αθλητισμός είναι αναγκαίος γιατί ο άνθρωπος, μέσα από αυτόν μαθαίνει, με βιωματικό τρόπο, να αγωνίζεται, δηλαδή να βάζει στόχους και να τους κατακτά. Ο Αθλητισμός συμβάλλει ώστε ο άνθρωπος να γίνεται ενεργητικός και δραστήριος. Η οργανωμένη σωματική δραστηριότητα ακονίζει τη σκέψη, ευνοεί τη διάθεση και τη βούληση.

Ο Αθλητισμός σήμερα είναι ένα εμπόρευμα με τεράστια κέρδη, με αποτέλεσμα αυτή η κοινωνική ανάγκη να μετατρέπεται σε ευκαιρία για λίγους, ανάλογα με την τσέπη του κάθε γονιού, του κάθε νέου, του κάθε ανθρώπου που θέλει να αθληθεί.

Το δικαίωμα στον Αθλητισμό για να γίνει πράξη χρειάζεται τις ανάλογες σύγχρονες υποδομές, το αντίστοιχο προσωπικό κ.λπ.

Χρειάζεται να υπάρξει οργανωμένη διεκδίκηση κόντρα σε αυτή τη λογική, τόσο για τις αναγκαίες υποδομές, όσο και για το αναγκαίο περιεχόμενο που πρέπει να έχει ο Αθλητισμός σήμερα.

Αυτά θα αναδειχθούν μέσα από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Καινούργιο Τριχωνίδας και στον Αστακό. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στο Καινούργιο:

  • στις 7 Αυγούστου θα γίνει τουρνουά 5x5, στις 7μμ στο δημοτικό γηπεδάκι
  • στις 8 Αυγούστου θα γίνει τουρνουά 3x3, στις 7μμ στο 1ο Δημοτικό σχολείο
  • επίσης στις 8 Αυγούστου θα γίνει εκδήλωση στην κεντρική πλατεία στο Καινούργιο, στις 9μμ. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, ομιλία από την Μαριάνθη Παπαγαλάνη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι, από τους μουσικούς: Θανάση Μπλέτσα (κλαρίνο), Σωτήρη Γκεβεντζέ (φωνή), Ανδρέα Φούκα (πλήκτρα), Θωμά Καραγιάννη (ντράμς).

Ενώ στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση με τίτλο «Το πρότυπο του αθλητή μέσα και έξω από τα γήπεδα», θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις.

Στο Αστακό:

  • στις 12 Αυγούστου στο λιμάνι του Αστακού στις 7μμ θα μιλήσει ο Δημήτρης Δήμας, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία από ροκ μαθητικό συγκρότημα.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση με τίτλο «Το πρότυπο του αθλητή μέσα και έξω από τα γήπεδα», θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις.

Στα πλαίσια του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος των Οργανώσεων της ΚΝΕ πανελλαδικά, με κύριο μέλημά μας να φτάσουν παντού οι Θέσεις του ΚΚΕ για τη νεολαία εν όψει των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιούλη, η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ ανοίγει για άλλη μια φορά το Πολιτιστικό Στέκι Νεολαίας στο Αγρίνιο (απέναντι από το Πάρκο, δίπλα από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου).

Το Στέκι θα αποτελέσει χώρο με πλούσιες δραστηριότητες και συζητήσεις. Πιο συγκεκριμένα οι μέρες λειτουργίας του και το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

ΤΡΙΤΗ 18/6 : Συζήτηση με θέμα ''Τι Σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα"

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/6: Συζήτηση για τα ναρκωτικά και συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6: Εκδήλωση - συζήτηση για νέους εργαζόμενους .Θα ακολουθήσει γλέντι

ΠΕΜΠΤΗ 4/7: Προβολή ταινίας

Στις 25/2/2019 μέρα μεσημέρι γίναμε μάρτυρες της αποτρόπαιης πράξης πυροβολισμού σκύλου δίπλα από τις φοιτητικές εστίες στο ΤΕΙ.

Η δολοφονία του σκύλου είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του σκύλου αλλά και τον κίνδυνο τραυματιστεί κάποιος φοιτητής γιατί η σφαίρα χρησιμοποιήθηκε είχε σκάγια διασπώμενα.

Καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες που βάζουν σε κίνδυνο τα αδέσποτα σκυλιά του ΤΕΙ (που με ευθύνη φοιτητών και του φιλοζωικού συλλόγου φροντίζονται έτσι ώστε να μην πεθάνουν) αλλά και τον κίνδυνο της ζωής των φοιτητών.

Ζητάμε άμεσα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού φύλαξης του ΤΕΙ που να καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών.

Ζητάμε παραπάνω ελέγχους στον προαύλιο χώρο του Camp του ΤΕΙ

Ζητάμε επαρκή φωτισμό όλου του προαύλιου χώρου του Camp.

Μετά το επιτυχημένο αθλητικό CAMP που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 30 Αυγούστου σε αθλητικούς χώρους στο Μεσολόγγι με τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ολοκληρώνεται με την κεντρική εκδήλωση στο λιμάνι σήμερα, 31 Αυγούστου. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλεί τους φίλους και συναγωνιστές μας να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ με την ευκαιρία της διπλής επετείου των 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ και των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία του Χρήστου Τριάντη, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, θα ακολουθήσει η βράβευση των συμμετεχόντων στο αθλητικό camp και η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα υπάρχει έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής, έκθεση με ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες από αγωνιστές που διακρίθηκαν στον τομέα του αθλητισμού.

Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθύνουν κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα που σήμερα προβληματίζεται με όσα αντιμετωπίζει στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή του. "Μπορεί να αλλάξει κάτι;", "μπορεί ο λαός να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του;". Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαντάμε κατηγορηματικά: Ναι! Μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε ένα δίκαιο, όμορφο μέλλον.

Το Φεστιβάλ στήνεται με το μεράκι, την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων νέων, στηρίζεται στην ενίσχυση χιλιάδων ανθρώπων. Έχει γίνει θεσμός γιατί αγκαλιάζεται από δεκάδες χιλιάδες, αλλά και γιατί το μήνυμα που φέρνει είναι ανατρεπτικό, ξεχωριστό, ελπιδοφόρο. Γιατί είμαστε σίγουροι πως ότι σήμερα φαντάζει ακίνητο, θα κινηθεί. Ο καπιταλισμός είναι το χτες. Ο σοσιαλισμός είναι το το μέλλον!

Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Μεσολόγγι

Η ΚΝΕ καλεί τους φίλους και συναγωνιστές μας να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ που διοργανώνει στο Μεσολόγγι, από τις 24 ως τις 31 Αυγούστου, με την ευκαιρία της διπλής επετείου των 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ και των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά και εφήβους, το οποίο ξεκινάει την Παρασκευή 24/8 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 26/8, στο Αθλητικό Ενωσιακό Κέντρο "Θ. Πασσιόπουλος".

Επιπλέον, το διήμερο 29-30/8 έχουν προγραμματιστεί να γίνουν αγώνες μπάσκετ 3 on 3, μαζί με τουρνουά πινγκ-πονγκ, στα γηπεδάκια του Αγίου Νεκταρίου στο Λιμάνι.

Το Φεστιβάλ κορυφώνεται την Παρασκευή 31/8 με την κεντρική εκδήλωση που θα γίνει στο Λιμάνι Μεσολογγίου. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα υπάρχει έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής έκθεση με ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες από αγωνιστές που διακρίθηκαν στον τομέα του αθλητισμού. Έπειτα από την ομιλία του Χρήστου Τριάντη, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, θα ακολουθήσει η βράβευση των συμμετεχόντων στο αθλητικό camp. Η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι.

Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!

Η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα που σήμερα προβληματίζεται με όσα αντιμετωπίζει στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή του. "Μπορεί να αλλάξει κάτι;", "μπορεί ο λαός να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του;". Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαντάμε κατηγορηματικά: Ναι! Μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε ένα δίκαιο, όμορφο μέλλον.

Το Φεστιβάλ στήνεται με το μεράκι, την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων νέων, στηρίζεται στην ενίσχυση χιλιάδων ανθρώπων. Έχει γίνει θεσμός γιατί αγκαλιάζεται από δεκάδες χιλιάδες, αλλά και γιατί το μήνυμα που φέρνει είναι ανατρεπτικό, ξεχωριστό, ελπιδοφόρο. Γιατί είμαστε σίγουροι πως ό,τι σήμερα φαντάζει ακίνητο, θα κινηθεί. Ο καπιταλισμός είναι το χτες. Ο σοσιαλισμός είναι το το μέλλον!

Την Κυριακή 13 Μάη και ώρα 19:00 πραγματοποιείται το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Αγρίνιο στον προαύλιο χώρο του γηπέδου του Παναιτωλικού.

Το Φεστιβάλ έχει σύνθημα «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας, να αλλάξουμε τον κόσμο, δεν είναι τρέλα ούτε ουτοπία, αλλά δικαιοσύνη» (Μ. Θερβάντες).

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • ομιλία με θέμα: «Ο αθλητισμός που έχουμε ανάγκη σήμερα», από μέλος του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ
  • το μεγάλο τελικό των νικητών του ποδοσφαιρικού τουρνουά που προηγήθηκε με την ομάδα του Παναιτωλικού, στο γήπεδο του Παναιτωλικού
  • Βράβευση των νικητριών ομάδων

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει πρωτότυπη έκθεση, που θα γίνονται και ξεναγήσεις, με τίτλο: «Το πρότυπο αθλητή μέσα και έξω από το γήπεδο». Με την έκθεση δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και στους μεγαλύτερους, να γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, άγνωστες πλευρές της ιστορίας του Παναιτωλικού. Καθώς στην έκθεση παρουσιάζονται ενδεικτικά παίχτες του Παναιτωλικού, όπως ο Πάνος Αλεξάς, ο Χρήστος Καμζέλης, που έδωσαν τη ζωής τους τη δεκαετία του 1940 και ο Βασίλης Μήτσου. Όπως αντίστοιχα παρουσιάζονται ο Νίκος Γόδας παίχτης του Ολυμπιακού, ΕΛΑΣίτης και ο Άγγελος Μεσσάρης παίχτης του Παναθηναϊκού. Αθλητές που με τη στάση τους μέσα και έξω από το γήπεδο αποτελούν έμπνευση για ζωή και δράση τόσο για τους νέους όσο και για τον καθένα.

Επίσης στο χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο, πινγκ-πονγκ κ.α. και η είσοδος, στο χώρο του Φεστιβάλ όπως και στο γήπεδο του Παναιτωλικού, θα είναι ελεύθερη.

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία