Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 08/08/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Eπιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Μεσολογγίου, ότι μετά την δέσμευση των λογαριασμών της Κοινωφελούς, θα μείνουν απλήρωτοι.

Οι λογαριασμοί της Κοινωφελούς Επιχείρησης δεσμεύτηκαν από εργαζόμενο της αντίστοιχης επιχείρησης του πρώην δήμου Οινιαδών, που δεν είχε λάβει τους μισθούς του και είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Μετά την δικαίωσή του και αφού η Κοινωφελής ήταν υποχρεωμένη να του δώσει τα χρήματα που όμως δεν διέθετε εφάπαξ, ήρθε σε μια συμφωνία να του καταβάλλει 1.500 ευρώ μηνιαίως. Κατάφερε να καταβάλει 10 δόσεις και στη συνέχεια σταμάτησε. Ο εργαζόμενος όμως επανήλθε μέσω...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 08/08 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο φόβος της κατάσχεσης του τραπεζικού λογαριασμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Μεσολογγίου, αιωρείται πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Όπως υποστηρίζουν αρκετοί από τους εργαζόμενους, έχει γίνει δέσμευση του λογαριασμού από παλιά οφειλή της Κοινωφελούς που έρχεται από την εποχή της αντίστοιχης Επιχείρησης των Οινιαδών. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν πρόβλημα στο να πάρουν τα χρήματά τους. Πιο συγκεκριμένα, τα χρήματα που μπαίνουν στον λογαριασμό της Κοινωφελούς αφορούν στους μισθούς των εργαζομένων, στην ασφάλισή τους και σε φόρους. Οπότε αν γίνει κατάσχεση των χρημάτων της οφειλής που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ περίπου, θα υπάρξει ένα κενό...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 11/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Τα νέα είναι ευχάριστα για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Κατά τη σημερινή, 27/6 συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) εγκρίθηκε η καταβολή της 1ης και 2ης δόσης έτους 2019 του προγράμματος που υλοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Αύριο, 28/6/2019 αναρτάται και ο σχετικός πίνακας κατανομής της χρηματοδότησης στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Πρόκειται για δεδουλευμένα ενός εξαμήνου(!) δηλαδή μέχρι το τέλος Ιουνίου 2019 και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι θα πάρουν βαθιά ανάσα.

Να τονίσουμε, για μια ακόμα φορά, ότι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα εντάσσονται πλέον στο Δήμο και από 13/6/2019 έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες – κατευθύνσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξής τους.

Αυτό, σε συνδυασμό με τη δρομολόγηση της μονιμοποίησής τους επιλύει και ικανοποιεί το χρόνιο αίτημα των εργαζομένων στο πρόγραμμα για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να εκτιμηθεί αναλόγως από το σύνολο των εργαζομένων και τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

 

ΥΓ. Να υπενθυμίσουμε στην απερχόμενη δημοτική αρχή ότι τα χρήματα αυτά αφορούν αποκλειστικά και μόνο την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και να μην διανοηθούν να βάλουν χέρι διαθέτοντάς τα παρανόμως στην κάλυψη της τεράστιας “τρύπας” που υπάρχει στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.  

 

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Μεσολογγίου «Βοήθεια στο Σπίτι» επισκέφθηκε ο Σπήλιος Λιβανός ο οποίος και ενημερώθηκε από τις κοινωνικές λειτουργούς, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό για το σπουδαίο έργο που πραγματοποιείται και το οποίο ο ίδιος, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, θαυμάζει από κοντά εδώ και 17 χρόνια. 

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία συζήτησε για το ζήτημα της επικείμενης προκήρυξης και το οποίο δεσμεύθηκε να στηρίξει προσωπικά. Όπως τόνισε ο κ. Λιβανός το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», βοηθά και ανακουφίζει όλα αυτά τα χρόνια πάρα πολλούς συμπολίτες που έχουν ανάγκη. «Στηρίζουμε τον θεσμό και είμαστε υπέρμαχοι της ενίσχυσής του» είπε χαρακτηριστικά.

Η ιστορία, για μια ακόμη φορά, επαναλαμβάνεται, αναφορικά με την εξόφληση των δεδουλευμένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.

Συμπληρώθηκαν ήδη πάνω από πέντε (5) μήνες και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα παραμένουν απλήρωτοι!

Επειδή τυγχάνει να γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κύρια ευθύνη για την καθυστέρηση των πληρωμών αφορά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αποστέλλει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου προς την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης προκειμένου να γίνει η σχετική εκταμίευση, εκφράζουμε την απορία και τον έντονο προβληματισμό μας γιατί η Κοινωφελής Επιχείρηση, μετά από τόσα χρόνια, δεν είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις της παρότι λαμβάνει και πρόσθετη χρηματοδότηση πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ από το Δήμο. Πιθανότατα όμως αυτή η χρηματοδότηση διοχετεύεται αλλού…

Με πιθανό ενδεχόμενο την προσεχή εβδομάδα να υπάρξει σχετική χρηματοδότηση μόνο για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018, απευθύνουμε το εξής απλό ερώτημα στη Δημοτική Αρχή και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου: Ιδρώνει το αυτί σας κύριοι, που οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, για πολλοστή φορά παραμένουν απλήρωτοι τόσους μήνες και έρχεται το Πάσχα; Θα δώσετε έναντι οφειλής χρήματα στους εργαζόμενους ώστε να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους;

Αναμένουμε στην πράξη την επαγγελλόμενη εκ μέρους σας ευαισθησία προς τους εργαζόμενους…

ΥΓ1. Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» οφείλουν να γνωρίζουν και να μην λησμονούν ότι η παρούσα κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών, ξεκίνησαν τη διαδικασία μονιμοποίησής τους, πράγμα το οποίο είναι δίκαιο, πέρα για πέρα.

ΥΓ2. Ελπίζουμε κάποιοι εξ αυτών μετά το σχετικό “μπάλωμα” σε οικονομικό επίπεδο που θα γίνει τις προσεχείς μέρες, να μην προστρέξουν να ενταχθούν σε ψηφοδέλτια όλων εκείνων που χρόνια τώρα τους εμπαίζουν.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Tη δυνατότητα και στους συμβληθέντες το 2011 με την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. δήμους, οι οποίοι απασχολούσαν κατά την 18η Δεκεμβρίου 2018, είτε οι ίδιοι είτε μέσω νομικών τους προσώπων, συμβασιούχους μίσθωσης έργου ή παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», να προβλέψουν στους ΟΕΥ τους οργανικές θέσεις μονίμου προσωπικού των ίδιων κλάδων και κατηγοριών, καθώς και του ίδιου αριθμού με τους ως άνω συμβασιούχους, δίνει εγκύκλιος του  Υπ. Εσωτερικών.

Με την εγκύκλιο παρέχονται συμπληρωματικές οδηγιές για την εφαρμογή του άρθρου 91 του ν.4583/2018 (Α΄212), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 86 του ν.4604/2019 (Α΄50) και ισχύει

Επιπλέον, η εγκύκλιος ορίζει ότι:

– εντάσσονται και οι ΟΤΑ α΄ βαθμού στα χωρικά όρια των οποίων παρέχονταν υπηρεσίες του ανωτέρω προγράμματος από νομικά πρόσωπα που είχαν συμβληθεί προς τούτο με την ΕΕΤΑΑ Α.Ε., κατά τα έτη 2011 ή 2012 και τα οποία απασχολούσαν προσωπικό για την παροχή των υπηρεσιών του προγράμματος ενεργές, κατά τη 18η Δεκεμβρίου 2018.

– η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και σύστασης νέων θέσεων θα πρέπει να αποσταλεί για έγκριση στον Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης το ταχύτερο δυνατό και

– αναφορικά με τη διαδικασία τροποποίησης των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των δήμων και της εν συνεχεία υποβολής των νέων αιτημάτων πρόσληψης τακτικού προσωπικού στο Υπουργείο, ισχύουν τα αναφερόμενα στις με αριθμ. 1921/11-1-2019 (ΑΔΑ:9ΕΡ7465ΧΘ7-Π16) και 4947/24-1-2019 (ΑΔΑ:6Λ5Ν465ΧΘ7-ΚΛΑ) Εγκυκλίους του ΥΠΕΣ.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σελίδα 1 από 6

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία