Αγγελίες    Επικοινωνία

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι και στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου και του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 19, 27, 57 και 61 ετών, διότι σε αστυνομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 31/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν από την πλευρά του Αιτωλικού σχετικά με τα έργα που ψηφίστηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και κατά την άποψη μερίδας της τοπικής κοινωνίας αδικούν τον τόπο.

Τα χρήματα για έργα οδοποιίας που αποφάσισε η δημοτική αρχή προέρχονται από τα υπόλοιπα έργων που έχουν εκτελεστεί. Έτσι δημιουργήθηκε ένας κουμπαράς με ποσά που ουσιαστικά ήταν στα αζήτητα, σύμφωνα με την δημοτική αρχή Μεσολογγίου. Μέσα σε αυτά ήταν και ένα ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ που προοριζόταν για την επέκταση πλακοστρώσεων στο Αιτωλικό, όπως υποστήριξε η...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 31/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 24/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Kαταγγελίες για την κατασκευή οικημάτων από Ρομά, σε δημοτικό χώρο στο Αιτωλικό έφθασαν στον δήμο Μεσολογγίου και στην Αστυνομία από πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον χώρο όπου είχαν γκρεμιστεί αυθαίρετες κατασκευές πίσω από το γήπεδο επί δημαρχίας Κατσούλη. Το τελευταίο διάστημα, όμως, όπως καταγγέλλεται, κάποιοι Ρομά ξαναέφτιαξαν τα οικήματά τους, που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είναι αυθαίρετα. Αρκετοί πολίτες απευθύνθηκαν απευθείας στον αντιδήμαρχο Αιτωλικού, Σπύρο Βασιλείου...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 24/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Έναν κουμπαρά με 790.000 ευρώ περίπου, έφτιαξε η νέα δημοτική αρχή Μεσολογγίου και θα τα διαθέσει σε έργα οδοποιίας μετά από τις σχετικές αναμορφώσεις του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος που αποφασίστηκαν.

Τα μικροποσά που βρέθηκαν από το 2011 μέχρι τώρα που αποτελούσαν υπόλοιπα από έργα που έγιναν, μαζεύτηκαν από όλους τους κωδικούς και έφθασαν τις 200.000 ευρώ. Μαζί με τις 590.000 ευρώ από την ΣΑΤΑ, ο κουμπαράς γέμισε και έτσι τώρα ένα μέρος θα χρησιμοποιηθεί για έργα οδοποιίας μετά από δημοπράτηση. Από εκεί θα προκύψει κάποια έκπτωση που θα διατεθεί και πάλι για τον ίδιο σκοπό και με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή μέσω διαγωνισμού. Προγραμματίζονται έργα φωτισμού, συντήρησης σχολείων παρεμβάσεις στην παραλία της Τουρλίδας κ.λπ.

Βρέθηκε επίσης ένα ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ που αφορούσε έργο πλακόστρωσης στο νότιο τμήμα του Αιτωλικού, το οποίο όμως δεν είχε μελέτη, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, και φυσικά δεν είχε δημοπρατηθεί, αλλά δεν προσδιόριζε και το ακριβές σημείο παρέμβασης. Αυτά τα χρήματα μαζί με άλλες 70.000 ευρώ θα διατεθούν για φωτισμό σε διάφορα σημεία του Αιτωλικού, αρχής γενομένης από την είσοδο. Ένα τμήμα θα είναι από τον Άστιγγα μέχρι τα ελαστικά Σκαρμούτσου, ένα δεύτερο από τον Σταθμό μέχρι τα πρώτα γεφύρια και το τρίτο, από τα δυτικά γεφύρια μέχρι την επιχείρηση Σακέτου. Παράλληλα θα προγραμματιστούν και άλλα έργα φωτισμού σε Μεσολόγγι, Νεοχώρι και Κατοχή, με την χρήση νέας τεχνολογίας για οικονομία στην ενέργεια. Σε ό,τι αφορά στο έργο της ανάπλασης του νοτίου τμήματος του Αιτωλικού, το οποίο είναι ενταγμένο στο πλαίσιο της ΟΧΕ προχωρά κανονικά.

Υπάρχουν πολλές ακόμη ανάγκες, κάποιες από τις οποίες θα καλυφθούν από αυτά τα χρήματα, όπως για παράδειγμα η αγορά ενός αυτοκινήτου για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας Δόμησης. Να αναφερθεί ότι αυτή την στιγμή η υπηρεσία έχει 250 αιτήματα για αυτοψία και οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν έχουν τρόπο μετακίνησης.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τη μεταμόρφωση του Αιτωλικού σε ελκυστικό τόπο -αποστολή που ακούγεται ως άκρως δύσκολη-έχει ως στόχο η πρόεδρος Κωνσταντίνα Μαντζή και προς αυτή την κατεύθυνση προτίθεται να διαθέσει όλες τις δυνάμεις της.

Πρόκειται για μια νεαρή κοπέλα μόλις 26 ετών, που αγαπά τον τόπο της, με όρεξη για δουλειά, θετική ενέργεια και φρέσκες ιδέες, που θα εργαστεί για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών της. Η ίδια επέλεξε, μετά τις σπουδές της ως Τεχνολόγος Γεωπόνος, να επιστρέψει στο Αιτωλικό, όπου θέλει να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά και παράλληλα να κάνει τη δική της οικογένεια. Με τα κοινά ασχολείται για πρώτη φορά, αν και έχει μια πορεία σε συνδικαλιστικά φοιτητικά, αλλά και σε κομματικά όργανα. Μετά την πρόταση που της έκανε ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος, θεώρησε ότι ήρθε η ώρα να...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 17/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Άµεση αντίδραση

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 10/10/2019

Καλύτερα φαίνεται να λειτουργούν τα αντανακλαστικά της νέας Περιφερειακής αρχής σε ότι αφορά την αντιµετώπιση επειγόντων ζητηµάτων.

Τέτοια είναι ο καθαρισµός ρεµάτων και χειµάρρων αρµοδιότητας της όπως ο «Ράγκος» στην Φοινικιά Μεσολογγίου. Το Σάββατο ο δήµαρχος Κώστας Λύρος το ανέδειξε και δηµόσια ζητώντας από την Περιφέρεια να καθαριστεί γιατί το Αιτωλικό κινδυνεύει..

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 65

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία