Αγγελίες    Επικοινωνία

Πυρκαγιά κατέστρεψε διώροφη παλαιά πέτρινη κατοικία στα Διαμαντέικα Αγρινίου.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο μετά τα μεσάνυχτα και κατασβέστηκε γύρω στις 00:50 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου που ενεργεί την προανάκριση.

Δεν κινδύνεψαν άνθρωποι.

Πηγή: patrastimes.gr

Προσκαλούμε όλους στο Αγρίνιο την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στον χώρο της παλιάς Λαχαναγοράς, στις 19.30 και στην Ναύπακτο την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στο καφέ-βιβλιοπωλείο Adagio, στις 21.00 για την παρουσίαση του βιβλίου «Μετά τον Καστοριάδη» (εκδ. Εξάρχεια) επ’ αφορμή της συμπλήρωσης 20 ετών από την απώλεια του Κορνήλιου Καστοριάδη.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν οι συγγραφείς Αλέξανδρος Σχισμένος και Νίκος Ιωάννου, καθώς και οι Νίκος Κατσιαούνης, εκδότης και Γιάννης Κτενάς, υποψήφιος διδάκτορας φιλοσοφίας.

20 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο του κορυφαίου φιλοσόφου Κορνήλιου Καστοριάδη, που συνέβη στις 22 Δεκεμβρίου του 1997. Σε αυτά τα έτη, η ιστορική τρικυμία που βιώνουμε αλλά και η έξαρση της κοινωνικής δημιουργίας έφεραν την αιρετική σκέψη του επαναστάτη στοχαστή στο προσκήνιο. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Καστοριάδης βρέθηκε συχνά στο στόχαστρο και της δεξιάς αλλά και της αριστεράς, και των σταλινικών και των φασιστών, και των κομμουνιστών και των νεοφιλελεύθερων, ακριβώς λόγω της προσπάθειάς του να ανανεώσει τον φιλοσοφικό λόγο και την πολιτική πράξη γκρεμίζοντας τα δόγματα των ολοκληρωτισμών και αποκαλύπτοντας την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ο Καστοριάδης παρέμεινε ηχηρός υποστηρικτής της κοινωνικής και ατομικής αυτονομίας και της άμεσης δημοκρατίας, ριζοσπαστικοποιώντας το δημοκρατικό πολιτικό πρόταγμα. Τα ερωτήματα που έθεσε και οι κατευθύνσεις που άνοιξε αποτελούν τα κεντρικά πολιτικά και κοινωνικά διακυβεύματα της εποχής μας, όχι μόνο στο πεδίο της φιλοσοφίας, όπου εγκαινίασε έναν νέο δρόμο, αλλά και στην καθημερινότητα της κοινωνίας, όπου έδειξε την κρίση σημασιών μα και την δημιουργική δυνατότητα του κοινωνικού φαντασιακού. Η σκέψη του Καστοριάδη αποτελεί μία είσοδο στο βαθύ ερώτημα του πώς και ποιος αποφασίζει για τις ζωές μας, ένα ερώτημα που μόνο δημοκρατικά μπορεί να απαντηθεί.

Για αυτούς τους λόγους, το πολιτικό περιοδικό ‘Βαβυλωνία’, με αφορμή την συμπλήρωση της εικοσαετίας διοργανώνει μία σειρά από εκδηλώσεις σε όλη την χώρα κατά τη διάρκεια του έτους, προκειμένου να συζητήσουμε ελεύθερα και ανοιχτά τα ζητήματα που μας αφορούν, με τη διασαφήνιση της σκέψης του Καστοριάδη ως αφετηρία ενός ζωντανού κριτικού αναστοχασμού.

Ως σημείο εκκίνησης αλλά και ως ιστορική συνέχεια ενός διαχρονικού διαλόγου με τον Καστοριάδη επιλέχθηκε το Αγρίνιο, πόλη στην οποία είχε διοργανωθεί το πρώτο μεταθανάτιο αφιέρωμα στον Καστοριάδη στην Ελλάδα, τον Μάρτιο του 1998 και ακολούθως το ιστορικό λιμάνι της Δυτικής Ελλάδας, η Ναύπακτος, με περιεχόμενο των πρώτων εκδηλώσεων την παρουσίαση του βιβλίου των Αλέξανδρου Σχισμένου και Νίκου Ιωάννου «Μετά τον Καστοριάδη».

Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

«Τι σημαίνει «μετά τον Καστοριάδη»; Μα ακριβώς αυτό που καταλαβαίνουμε εξαρχής. Τα χρόνια που ακολούθησαν τον θάνατο του μεγάλου φιλοσόφου ανέδειξαν την σημασία της φιλοσοφικής και πολιτικής του σκέψης, έφεραν τα ερωτήματα που ο ίδιος είχε διατυπώσει στο επίκεντρο των κοινωνικών αγώνων, επιβεβαίωσαν την κριτική του στην καπιταλιστική (αν)ορθολογικότητα, έθεσαν το ζήτημα της Άμεσης Δημοκρατίας στην καρδιά της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, νέες μορφές επικοινωνίας και συνταύτισης αναδύθηκαν, δριμύτατες κοινωνικές συγκρούσεις γκρέμισαν το κάτοπτρο της ασημαντότητας και καινούργιες πολιτικές αγωνίες προσπαθούν να βρουν λέξεις για να αρθρωθούν. Ο λόγος του Καστοριάδη μοιάζει πιο επίκαιρος από ποτέ, ενώ η γλαύκα της Ακαδημίας, αρχίζει να λοξοκοιτά μυωπικά το έργο του, με στόχο να το απολιθώσει. Όμως το έργο του Καστοριάδη δεν προσφέρεται για απολίθωση. Δεν είναι μία κλειστή θεωρία, είναι μια πρόσκληση σε πράξη, μια προτροπή σε αναστοχασμό, μία αξίωση αυτονομίας».

Περιοδικό ‘Βαβυλωνία’ (babylonia.gr)

Δύο ημεδαποί 65ετών και 68ετών πήγαν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας να δηλώσουν την κλοπή από αγροικία των κυνηγητικών όπλων τους, καθώς επίσης και 1.000 ευρώ και συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς είχε λήξη η άδειά τους και περί ασφαλούς φύλαξης.

Η κλοπή έγινε μεταξύ 17/02 και 18/02 από αγροικία στην περιοχή του Αγρινίου. Οι δύο συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 48χρονου ημεδαπού, ο οποίος προσποιούμενος υπάλληλο Ο.Δ.Δ.Υ Πατρών, από την 18/11/2016 μέχρι 08/01/2017 στο Αγρίνιο απέσπασε από 66χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ, για αγορά  κατασχεμένου αυτοκίνητου από τον Ο.Δ.Δ.Υ. Πατρών.

Γραφείο Τύπου Γεν. Αστ. Διεύθυνσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τρεις ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 19, 25 και 30 ετών, καθώς και δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 17 και 16 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού μαζί με έναν ακόμη άγνωστο δράστη, ο οποίος αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου, με την μέθοδο της απασχόλησης αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από 80χρονο ημεδαπό, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Γραφείου Τύπου Γεν. Αστ. Διεύθυνσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Αντιδράσεις προκάλεσε σε μαθητές και γονείς η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην οργανωθούν φέτος επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις για όσους υποψηφίους απουσιάσουν δικαιολογημένα από την εξέταση σε κάποιο ή κάποια από τα μαθήματα.
Μάλιστα για το λόγο αυτό σήμερα μαθητές έχουν προβεί σε καταλήψεις σε λύκεια και Γυμνάσια του Αγρινίου.
Το μέτρο των επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων εφαρμόζοντας έως πέρυσι. Ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ιωάννης Παντής, μιλώντας στην «Καθημερινή» για το θέμα, απέδωσε την απόφαση στο γεγονός ότι με το ισχύον σύστημα οι εξετάσεις για πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι αποκλειστικά εισαγωγικές σε αντίθεση με το ενιαίο λύκειο που ίσχυσε από το 2000 έως το 2015.
Αυτό σημαίνει ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις δεν είναι απαραίτητες για τη λήψη απολυτηρίου και άρα δεν χρειάζεται να οργανωθούν επαναληπτικές, αφού όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν λάβει το απολυτήριό τους για να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις. Ενδεικτικά, δεν υπήρχε η δυνατότητα παραπομπής σε επαναληπτικές εξετάσεις και κατά την περίοδο των Δεσμών, από το 1983 έως το 1999.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Σελίδα 1 από 63

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία