Αγγελίες    Επικοινωνία

Οι "Φίλοι της Λιµνοθάλασσας" µάχονται για τα θέµατα της πόλης
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η στήλη του εθελοντισμού

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 08/02/2018

 

Έ νας απ’ τους σκοπούς του γραφείου εθελοντισμού του Δήμου μας, είναι τόσο η παρουσίαση των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, όσο και η ανάδειξη του έργου και της προσφοράς τους στο κοινό καλό ως εργαλείο καλλιέργειας της παιδείας του εθελοντισμού.

Στην προσπάθειά μας αυτή η «ΑΙΧΜΗ» στέκεται αρωγός παραχωρώντας πολύτιμο χώρο για τη στήλη μας η οποία παρουσιάζει σήμερα τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας".

 Μάκης Κουτσαγγέλης

Πώς θα παρουσιάζατε την ομάδα σας στους πολίτες του Δήμου μας;

Καταρχήν, σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνετε να επικοινωνήσουμε με τους συμπολίτες μας και με αυτό τον τρόπο. Η προσπάθεια που καταβάλετε είναι αξιέπαινη και σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο σας γενικότερα.

Ο σύλλογός μας είναι από τους παλαιότερους στην πόλη του Μεσολογγίου. Φέτος κλείνουμε 30 χρόνια ενεργής παρουσίας στα τοπικά δρώμενα.

Σκοπός μας είναι η μελέτη και η προβολή θεμάτων που αφορούν στην προστασία και στην ανάδειξη των μνημείων της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού και ιδιαιτέρως η διατήρηση, συντήρηση, αναστήλωση, υποστύλωση, των υπαρχόντων ιερών κτισμάτων (εξωκκλήσια - ναΰδρια), των ιστορικών μνημείων και νησίδων της.

Πραγματοποιούμε κάθε χρόνο ποικίλες πνευματικές, μορφωτικές ψυχαγωγικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ συμμετέχουμε ανελλιπώς στις Εορτές Εξόδου με πολυπληθές τμήμα.

 

Τι σημαίνει για σας εθελοντισμός;

Ο εθελοντισμός συνδέεται με την ύπαρξη του συλλόγου μας.

Το σωματείο μας αναζητά πόρους για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που επιβάλλονται από τους στόχους που σας ανέφερα. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί φίλοι που μας στηρίζουν σε κάθε μας ενέργεια, και με την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας σε όλους.

Όμως, λόγω της φύσης των στόχων, απαιτείται και πολύ εθελοντική εργασία. Όλα τα μέλη του σωματείου και ειδικά τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια, προσφέρουν πολύωρο εθελοντικό έργο για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις που επιβάλλουν οι στόχοι μας.

 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Εκτός από τη διατήρηση και τον εμπλουτισμό των σταθερών ετήσιων δράσεών μας, προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα που υπάρχουν στα νησάκια της Αγίας Τριάδας, του Αη - Σώστη και του Βασιλαδιού.

Ορισμένα από αυτά απαιτούν σοβαρές παρεμβάσεις, αφού αφορούν ακόμη και στην ύπαρξη των νησιών που διαβρώνονται συνεχώς από τη θάλασσα, και πρέπει να γίνουν από την Περιφέρεια ή τον Δήμο, με τους οποίους έχουμε άριστη συνεργασία.

 

Πείτε μας κάτι που αγαπάτε στο Δήμο και θα θέλατε να διατηρηθεί, ή κάτι που θα θέλατε να αλλάξετε.

Ο Δήμος μας έχει διατηρήσει χαρακτηριστικά που βρίσκεις σε μικρές πόλεις. Αυτό έχει προφανή πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα.

Είναι ακόμη ανθρώπινος και πανέμορφος! Είναι όμως γνωστές και οι ελλείψεις υποδομών και εγκαταστάσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στην άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου.

Υπάρχουν επίσης προβλήματα στην καθημερινότητα που απαιτούν συνεργασίες και αλλαγή νοοτροπίας από όλους μας, όπως ο τομέας της καθαριότητας και της κυκλοφοριακής αγωγής.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 08/02 σε όλα τα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία