Αγγελίες    Επικοινωνία

Υποβολή Εισηγήσεων

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει για τις 23 (Πέμπτη), 24 (Παρασκευή) και 25 (Σάββατο) Απριλίου 2020, στο Αγρίνιο, πανελλήνιο συνέδριο με θέμα « Ειδική Εκπαίδευση και Φιλολογικά μαθήματα. Θεωρία και πρακτικές».

Επιστημονική Επιτροπή:

Σούλης Σπυρίδων (Πρόεδρος) Αναπληρωτής. Καθηγητής Παν/μιο Ιωαννίνων, ΠΤΔΕ,

Πόρποδας Κωνσταντίνος, Ομότιμος Καθηγητής Παν/μιο Πατρών ΠΤΔΕ
Φουντοπούλου Μαρία καθηγήτρια ΕΚΠΑ ΦΠΨ

Μορφίδη Ελένη Επίκουρη Καθηγήτρια Παν/μιο Ιωαννίνων ΠΤΔΕ

Ζιώρη Ελένη Επίκουρη Καθηγήτρια Παν/μιο Ιωαννίνων ΦΠΨ

Ρισβάς Αθανάσιος Προϊστ. ΚΕΣΥ Αιτ/νίας

Ζησιμόπουλος Δημήτριος Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Πατρών

Χριστοδούλου Πηνειώ Προϊστ. ΚΕΣΥ Άρτας

Τερνιώτης Χρήστος Ιατρός Msc Ειδικής Αγωγής

Βετσόπουλος Απόστολος Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Πατρών

Σκιαδάς Γρηγόρης Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Πατρών

Μποκώρος Παναγιώτης Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Πατρών

Σπυρέλη Χρυσούλα τ. Σχ. Σύμβουλος ΠΕΚΕΣ Πατρών

Θεματικές:

α) Το περιεχόμενο των φιλολογικών Σχολικών Βιβλίων και η ειδική εκπαίδευση (τα βιβλία των φιλολογικών μαθημάτων του Γυμνασίου - Λυκείου)

β) Τα Αναλυτικά Προγράμματα και οι σκοποί της Ειδικής Εκπαίδευσης (προτάσεις αναδιάρθρωσης)

γ) Η Αξιολόγηση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (υπάρχουσα νομοθεσία και νέες προτάσεις)

δ) Παράλληλη Στήριξη και διαχείριση των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

ε) Η έννοια της Συμπερίληψης και η εφαρμογή της στο σημερινό Γυμνάσιο

στ) Διαφοροποιημένη Εκπαίδευση και διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων 

ζ) Διεπιστημονική προσέγγιση στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτω.

Οργανωτική Επιτροπή : Αδάμης Ευθύμιος, Υφαντής Ηλίας(Λίνος), Γιοπάνου Ειρήνη, Ζήβα Μαντώ, Σάρρα Μαρία, Κόκκαλη Πανωραία, Θανέλλα Βασιλική, Μαραγιάννης Κώστας, Κουτσονίκα Κωνσταντίνα, Κυρίτση Αλεξάνδρα.

Ηλεκτρονική Υποστήριξη: Κουμπαρούλης Γιώργος, Κουκούλης Κώστας

Εισηγήσεις : Εργασίες έως 5.000 λέξεις

Κατάθεση Εισηγήσεων στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Α) Υποβολή περιλήψεων

  Β) Τελική Εργασία

Χρόνος Κατάθεσης Εισηγήσεων: 15η Ιουλίου 2019 έως 15η Νοεμβρίου 2019

Αξιολόγηση Εισηγήσεων έως την 30η Δεκεμβρίου 2019

Η κρίση των εργασιών θα γίνει πριν την υλοποίηση του συνεδρίου ενώ οι εγκεκριμένες εισηγήσεις θα παρουσιαστούν στο συνέδριο.

Κόστος Εισήγησης: 30 ευρώ (για κάθε εργασία)

Παρακολούθηση του Συνεδρίου για την απόκτηση βεβαίωσης: 10 ευρώ, Φοιτητές 5 ευρώ

Δημοσίευση Πρακτικών: 23 Απριλίου 2020. Τα πρακτικά θα παραδίδονται στους εισηγητές κατά την έναρξη και την διεξαγωγή του Συνεδρίου, σε CD.

Οι ανακοινώσεις για το συνέδριο θα δημοσιεύονται στην Ιστοσελίδα του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας:  filologoiaitoloakarnania.blogspot.gr. 

Πληροφορίες:

Ευθύμιος Αδάμης, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων, Διευθυντής 5ου Γυμνασίου Αγρινίου τηλ. 6945971396

Ηλίας (Λίνος) Υφαντής, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων, Επιμορφωτής ΤΠΕ τηλ 6938542565

Γιοπάνου Ειρήνη: Οργανωτικός Γραμματέας τηλ. 6989845501

Ζήβα Μαντώ: Ταμίας τηλ. 6944772898

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΔΑΜΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΟΠΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Υπογράφτηκε η Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών και τη διεξαγωγή συνεδρίων, καθώς επίσης και η σχετική Εγκύκλιος που αφορά στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης και χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Βασικά σημεία των αποφάσεων αυτών είναι:

Δρομολογείται η εξυγίανση του τοπίου των υφιστάμενων Επιστημονικών Εταιρειών μέσα από μία σαφώς καθορισμένη διαδικασία πιστοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα: δημιουργείται Επιτροπή Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.), έργο της οποίας θα είναι:

Η πιστοποίηση των Ιατρικών Εταιρειών που αντιστοιχούν σε κάθε αναγνωρισμένη ειδικότητα και εξειδίκευση (οι Εταιρείες αυτές μετονομάζονται σε Επιστημονικές Ιατρικές Κοινότητες και Επιστημονικές Οδοντιατρικές Κοινότητες), καθώς και η πιστοποίηση επιστημονικά διασυνδεόμενων Ιατρικών Εταιρειών με τις Επιστημονικές Ιατρικές Κοινότητες, σύμφωνα με συγκεκριμένα επιστημονικά κριτήρια. Κάθε Επιστημονική Εταιρεία που θα πιστοποιείται με τη διαδικασία που προβλέπει η Υπουργική Απόφαση, θα εγγράφεται σε επίσημο μητρώο που τηρείται στο Υπουργείο Υγείας και στο ΚΕ.Σ.Υ. Σε κάθε Επιστημονική Ιατρική Κοινότητα δημιουργείται Επιτροπή Εκπαίδευσης και Επιτροπή Επαγγελματικών Θεμάτων.

Η πιστοποίηση και έγκριση όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που διοργανώνονται από τις Επιστημονικές Εταιρείες (συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια κλπ.) και υποστηρίζονται οικονομικά από χορηγούς – ιδιωτικούς φορείς.

Ο ορισμός των μορίων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (CME) για όσους γιατρούς παρακολουθούν τις παραπάνω δραστηριότητες και των ορίων κόστους εγγραφής για κάθε μία από αυτές τις δραστηριότητες, ανάλογα με τη μορφή και τη διάρκεια τους.

Ο καθορισμός αυστηρού πλαισίου για τη διοργάνωση συνεδρίων, τη χρηματοδότησή τους, καθώς και για τη συμμετοχή των ιατρών σε αυτά.

Θεσπίζονται σαφείς κανόνες που αφορούν στη διάρκεια των συνεδρίων, στο ύψος των χορηγιών, καθώς επίσης και στη διαδικασία επιλογής των ιατρών για την παρακολούθηση συνεδρίων, με τις Επιστημονικές Κοινότητες να διαδραματίζουν σαφή ρόλο διαμεσολάβησης μεταξύ χορηγών και ιατρών και με σαφή κριτήρια για την επιλογή αυτή.

Τέλος, περιγράφεται με λεπτομέρεια κάθε τι σχετικό με τη διαδικασία χρηματοδότησης των συνεδρίων από τους χορηγούς και το ρόλο των γραφείων διοργάνωσης.

Κατά την διάρκεια του 52ου Πανελληνίου Οφθαλμολογικού Συνεδρίου 6-8 Ιουνίου, στο οποίο συμμετείχαν και μεγάλες προσωπικότητες της Οφθαλμολογίας από το Εξωτερικό, Ευρώπη και Αμερική, έγινε βράβευση του Ηλία Φερέτη με το βραβείο ΤΡΑΝΤΑ.

Το Συνέδριο έγινε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στην Αθήνα. Ο κ. Ηλίας Φερέτης έδωσε διάλεξη επ’ ευκαιρία της βράβευσης του, στην Αίθουσα ΣΚΑΛΚΩΤΑ του ΜΕΓΑΡΟΥ. Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΡΑΝΤΑ δίνεται κάθε 2 χρόνια σε εξέχοντες Οφθαλμιάτρους, που διαχρονικά είχαν μεγάλη προσφορά στην Επιστήμη της Οφθαλμολογίας. Το βραβείο έχει καθιερωθεί προς τιμήν ενός μεγάλου Έλληνα Οφθαλμιάτρου, του Αλ. Τράντα, με μεγάλη διεθνή αναγνώριση.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει, τα θερμά του συγχαρητήρια για τη βράβευση και μας κάνει υπερήφανους σαν Μεσολογγίτες, καθώς η φήμη του συμπολίτη μας ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της χώρας μας, αφού συμπεριλαμβάνεται μεταξύ μεγάλων προσωπικοτήτων της Οφθαλμολογίας, από την Ευρώπη και την Αμερική.

Εκ μέρους δε του Συλλόγου, ευχόμαστε ολόψυχα στον Ηλία Φερέτη κι’ άλλες επιτυχίες, με παρόμοιες διακρίσεις στο μέλλον.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Αντύπας Γεώργιος

(Αντιστράτηγος ε.α.)

 

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Θεολογικού Συνεδρίου το οποίο διοργάνωσε το Γυμνάσιο των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» στη Ναύπακτο.

Το Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων, διεξήχθη μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του Ι.Ε.Π. και ετέθη υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Την επιστημονική οργάνωση του Συνεδρίου επιμελήθηκε ο Θεολόγος του Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Θεοφάνης σε συνεργασία με Καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.

Ο χώρος των Εκπαιδευτηρίων για άλλη μία φορά γέμισε από τις γεμάτες ζωντάνια και κέφι παρουσίες μαθητών-συνέδρων απ’ όλη την Ελλάδα, συνοδευόμενοι από Καθηγητές τους. Συμμετείχαν, είτε με τη φυσική τους παρουσία, είτε με την προετοιμασία εργασιών-εισηγήσεων, περισσότεροι από 300 μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Θεοφάνης. Ο γενικός τίτλος του Συνεδρίου ήταν «Η Θεολογία γύρω μας» και ο ειδικός τίτλος φέτος αφορούσε στη σχέση μας με τον συνάνθρωπο. Οι εισηγήσεις των συνέδρων ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες και περιστράφηκαν γύρω από σημαντικά θέματα, όπως τη θεολογική διάσταση της σχέσης μας με τον Θεό και με τον εαυτό μας, τις διαπροσωπικές σχέσεις και ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα και προβλήματα της σύγχρονης καθημερινότητας.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξήραν τη σημαντικότητα του Συνεδρίου και τη συμβολή του στη διαμόρφωση υγιών προσωπικοτήτων και επαίνεσαν τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» για το πολυσχιδές και πολύπλευρο έργο τους στο χώρο της εκπαίδευσης.

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, από την Αμερική, όπου βρίσκεται αυτές τις ημέρες, απηύθυνε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα χαιρετισμού. Επίσης χαιρέτησαν ένθερμα το Συνέδριο ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Πρωτ. π. Θωμάς Βαμβίνης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τάκης Λουκόπουλος, ο Διευθυντής του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων κ. Χρήστος Γουρδούπης, και ο κ. Δημήτρης Σιούτης, Σύμβουλος Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, εκπροσωπώντας τον κ. Γεώργιο Κοτρώνη, Πρόεδρο των Εκπαιδευτηρίων.

Πρέπει να αναφερθεί ότι για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου σημαντική ήταν η συνεισφορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, η αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου των Εκπαιδευτηρίων κ. Γεωργίου Κοτρώνη, της κ. Νεκταρίας Καζανά-Κοτρώνη, του Καθηγουμένου της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ, του εικονογράφου και δημιουργού του λογότυπου κ. Δημήτρη Κάσδαγλη, των Εκπαιδευτικών Γυμνασίου και Λυκείου, όπως και των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων.

Ο π. Πολύκαρπος Θεοφάνης, αφού εξέφρασε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για την επιτυχία του Συνεδρίου, δεν έκανε τη λήξη του Συνεδρίου, αντίθετα, εφόσον όλα τα ωραία τα ουσιαστικά και σημαντικά δεν πρέπει να λήγουν, κήρυξε την έναρξη τους 4ου Πανελληνίου Μαθητικού Θεολογικού Συνεδρίου και ανανέωσε τη συνάντηση όλων για το 2020.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας που έλαβε χώρα στο Αγρίνιο από 4 έως 6 Απριλίου 2019 και είχε τίτλο «Ζιζανιολογία - προβλήματα, τάσεις και σύγχρονες προκλήσεις». Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν περισσότεροι από 250 συμμετέχοντες, ενώ παρουσιάστηκαν 45 εργασίες σε θέματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων στην ολοκληρωμένη και βιολογική αντιμετώπιση των ζιζανίων, τις εξελίξεις στην χημική αντιμετώπιση, την ανθεκτικότητα ορισμένων ζιζανίων στα χρησιμοποιούμενα ζιζανιοκτόνα και στη διαχείρισή τους, στον ανταγωνισμό ζιζανίων με καλλιέργειες, σε νέα είδη ζιζανίων και νέες καλλιέργειες και στην ελαιοκαλλιέργεια και στα κυριότερα ζιζάνια αυτής.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλάμβαναν τη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας, την παρουσία της ΕΖΕ στη συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ), το επίσημο δείπνο, την επίσκεψη και ξενάγηση στην έκθεση «ἐλαία» στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, την επίσκεψη σε πειραματικούς αγρούς της ευρύτερης περιοχής και την επίσκεψη και ξενάγηση στον Κήπο των Ηρώων της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

Τις εργασίες του 20ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας άνοιξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος τόνισε την μεγάλη σημασία του έργου της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας. Το Συνέδριο τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι παρακάτω διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού:

1) Ο Δρ. Νικόλαος Κορρές (University of Arkansas, USA), που ανέπτυξε το θέμα: «Ζιζανιολογία: έρευνα, εφαρμογή και νέες τάσεις στις ΗΠΑ»

2) Ο Δρ. Πέτρος Μπουτσάλης (University of Adelaide, Australia), που ανέπτυξε το θέμα: «Ανθεκτικότητα ζιζανίων σε ζιζανιοκτόνα στην Αυστραλία: υφιστάμενη κατάσταση και μέθοδοι διαχείρισης» και

3) Ο Δρ. Γεράσιμος Πετεινάτος (University of Hohenheim, Germany), ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η χρήση ρομποτικής στην φυτοπροστασία με έμφαση στη διαχείριση των ζιζανίων: υφιστάμενη κατάσταση και μελλοντικές προοπτικές»

Οι ομιλίες των εκλεκτών συναδέλφων έφεραν σε επαφή τους συμμετέχοντες τόσο με την υφιστάμενη κατάσταση στη ζιζανιολογία σε διεθνές επίπεδο, όσο και με τις νέες τάσεις και μελλοντικές προοπτικές της ολοκληρωμένης διαχείρισης των ζιζανίων.

Οι προτάσεις της στρογγυλής τράπεζας με την οποία ολοκληρώθηκε η ενότητα των προφορικών παρουσιάσεων του συνεδρίου περιλάμβαναν μεταξύ άλλων τις παρακάτω:

α) Ανάδειξη του ρόλου και βελτιστοποίηση καλλιεργητικών πρακτικών όπως η ψευδοσπορά, η αμειψισπορά, η χρήση φυτών κάλυψης (cover crops) για τη διεύρυνση της χρήσης τους σε συστήματα ολοκληρωμένης και βιολογικής παραγωγής (σε συνδυασμό ή όχι με χημική ζιζανιοκτονία) www.eze.org.gr

β) Αξιολόγηση της σημαντικότητας και συστηματική καταγραφή (επισκοπήσεις) νέο-εμφανιζόμενων ζιζανίων, με επικαιροποίηση της σχετικής λίστας της ΕΖΕ και ακόλουθη ενημέρωση των υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ.

γ) Εφαρμογή ενός δικτύου καταγραφής και ολοκληρωμένης διαχείρισης της ανθεκτικότητας των ζιζανίων, που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις καθώς και καινοτόμες τεχνικές και στρατηγικές, σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο

δ) Έρευνα γύρω από τον καθορισμό του «ορίου οικονομικότητας» ή «ορίου οικονομικής απόδοσης» σε βασικές καλλιέργειες και για σημαντικά ζιζάνια της χώρας

ε) Αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων που δίνονται από την τεχνολογία και τη βιομηχανία και αφορούν στοχευμένες εφαρμογές ζιζανιοκτόνων (ή μηχανική κατεργασία και άλλες εφαρμογές γεωργίας ακριβείας) και νέες δραστικές ουσίες (ή μίγματα δραστικών ουσιών), αντίστοιχα

στ) Αξιοποίηση προβληματικών εδαφών με ταυτόχρονη αύξηση του αγροτικού εισοδήματος μέσω της καλλιέργειας νέων φυτικών ειδών και της πρόσβασης σε νέες αγορές προϊόντων προστιθέμενης αξίας

ζ) Σχεδιασμός στρατηγικών διαχείρισης των δυσεξόντωτων και παρασιτικών ζιζανίων

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Ηλίας Τραυλός Παναγιώτα Παπαστυλιανού

Στο 20ο Συνέδριο της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας που διεξάγεται στην πόλη του Αγρινίου, παραβρέθηκε σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου και χαιρέτησε τις εργασίες του η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά.

Στον χαιρετισμό της, η κ. Σταρακά αφού τόνισε την σημασία της διεξαγωγής του συνεδρίου στην περιοχή του Αγρινίου, ανέφερε ότι τέτοια συνέδρια θα πρέπει να αποτελούν μόνιμη επιδίωξη των αιρετών του τόπου, ενταγμένα σε ένα συνολικότερο αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει εξειδικευμένο και στοχευμένο συνεδριακό τουρισμό.

«Αυτό που επιθυμούμε είναι μαζί, εσείς με τις επιστημονικές σας γνώσεις και εμείς ως πολιτεία να είμαστε δίπλα στον Έλληνα παραγωγό, να προφυλάσσουμε το εισόδημά του και παράλληλα να λαμβάνουμε όλα εκείνα τα μέτρα για μια αειφόρο αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη. Κύριο μέλημα των Υπηρεσιών της Περιφέρειας είναι αυτό να επιτυγχάνεται με μεθόδους που δεν υποβαθμίζουν το περιβάλλον, διατηρούν τη βιοποικιλότητα και δεν έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στον άνθρωπο» κατέληξε η Αντιπεριφερειάρχης.

Στο συνέδριο παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Σταύρος Αραχωβίτης παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας κ. Ηλία Τραυλού.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια συνεδρίου που θα διαρκέσει τρεις ημέρες, θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες και γραπτές ανακοινώσεις, καθώς επίσης θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και συζητήσεις που αφορούν σημαντικά προβλήματα και θέματα της Ζιζανιολογίας στην χώρα μας. Η Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία, είναι μη κερδοσκοπικό επιστημονικό σωματείο, συμπληρώνει φέτος 36 χρόνια λειτουργίας και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση, στην αναζήτηση και στην μετάδοση της γνώσης που προωθεί την ζιζανιολογική επιστήμη.

Σελίδα 1 από 12

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία