Αγγελίες    Επικοινωνία

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα

 

Εδώ και λίγες μέρες το διαδίκτυο μεταδίδει συνεχώς ό, τι σχετικό με τις 60 (!) πυρκαγιές που κατακαίουν τα πάντα στο πέρασμα τους στην Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας -N.S.W- όπου και η πρωτεύουσα Σίδνευ.

Όπως βλέπετε και στον χάρτη οι πυρκαγιές καλύπτουν μία τεράστια περιοχή της ηπείρου με ανυπολόγιστη και εκτός ελέγχου οικολογική καταστροφή.

Μία φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου είναι αυτή με το πουλί Κουκαμπούρα καθισμένο στο κλαδί καμμένου δέντρου να κοιτά την φωτιά που καίει το δάσος και το σπιτικό του.

Κυριολεκτικά συγκλονιστική φωτογραφία.

Τι είναι το πουλί Κουκαμπούρα; Για όσους δεν το γνωρίζουν εκτός από τα κουάλα και τα καγκουρώ η Αυστραλία σύμβολο της έχει και τον μόνιμο κάτοικο της το πουλί Κουκαμπούρα, το πουλί με το ανθρώπινο γέλιο που είναι τρομερά αγαπητό από τους Αυστραλούς κι όχι μόνο.

Ας δούμε τι γράφει ειδική ορνιθολογική σελίδα:

Κουκαμπούρα, Kookaburra (Dacelo) 
Ένα πασίγνωστο γένος αλκυόνας είναι η καγχάζουσα κουκαμπούρα της Αυστραλίας. Έχει κατά κύριο λόγο καφέ, γκρίζο, γαλάζιο και λευκό χρώμα. Είναι κοντόχοντρα πουλιά φτάνουν τα 43 εκατοστά σε μήκος, διαθέτει ένα δυνατό ράμφος 8 εκατοστών, και συναντάται στα δάση στα πάρκα και στους κήπους της Αυστραλίας. 
Γνωστή για το υστερικό «γέλιο» της, η κουκαμπούρα είναι ατρόμητος κυνηγός. Χρησιμοποιούν δε, το "γέλιο" τους για να ορίσουν την εδαφική περιοχή κάθε ομάδας της οικογένειας.

Αλκυονίδες
Το διαιτολόγιό της περιλαμβάνει φίδια που φτάνουν το ένα μέτρο, ποντίκια, σαύρες, έντομα, μικρά πουλιά και νεοσσούς.
Η φωλιά κατασκευάζεται σε τρύπες δέντρων, συνήθως σε φωλιές τερμιτών, σε ύψη έως 25 μέτρα από το έδαφος. Στο χτίσιμο βοηθούν και άλλα μέλη της οικογένειας από παλιότερες γέννες. Το θηλυκό γεννάει από 2 έως 4 αυγά, η επώαση διαρκεί κατά μέσο όρο 26 ημέρες.
Τα νεαρά πουλιά, παραμένουν με τους γονείς από ένα έως τέσσερα χρόνια, βοηθώντας στην υπεράσπιση της περιοχής, στην προετοιμασία της φωλιάς, στην επώαση των αυγών και στην ανατροφή των νεοσσών στις επόμενες γέννες της οικογένειας.Στο γένος Κουκαμπούρα ανήκουν τέσσερα είδη, τα οποία ζουν στην Αυστραλία, την Τασμανία και τη Νέα Γουινέα. 

Οι Αυστραλοί ευαίσθητοι με θέματα περιβάλλοντος αγωνιούν για τις καταστροφές από την μεγάλης έκτασης τωρινή πυρκαγιά , παρακολουθούν τις εξελίξεις και κυριολεκτικά φωτογραφίες όπως αυτή του περίλυπου αγαπημένου τους Κουραμπάνα τους προκαλούν αφόρητη θλίψη.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης οι πυρκαγιές οφείλονται στην παρατεταμένη ξηρασία που είχε σαν αποτέλεσμα στις αγροτικές περιοχές ακόμη και την κλοπή νερού.

Νερό το πολυτιμότερο αγαθό. Η έλλειψη του θα φέρει και το τέλος του πλανήτη μας.

Κι αν οι πόλεμοι μέχρι τώρα έχουν σαν αντικείμενο τον έλεγχο των πετρελαίων , ίσως πολύ σύντομα το νερό να γίνει η αφορμή σκληρών διακρατικών συγκρούσεων.

Ευχαριστώ τον Ελληνοαυστραλό χρήστη του διαδικτύου John Marnara για την διάθεση του φωτογραφικού υλικού.

Τασσώ Γαΐλα
Αρθρογράφος - Ερευνήτρια

Σπάνιο μαγικό φυτό - Δώρο Θεού

Χανιά. Η πιο όμορφη ίσως πόλη της Ελλάδας που αυτές τις μέρες  -επιτέλους- ο Δίας ή όποιος άλλος Θεός έστειλε τα πρώτα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια.

Μία φυσιολάτρης σκαρφαλώνοντας σε βραχώδη περιοχή των Χανίων ένα βροχερό πρωινό εντόπισε και φωτογράφισε ένα μέγα θαύμα Θεού… Το παρουσιαζόμενο αυτό μικρό κολχικό και ευχαριστώ θερμά τον τοπικό Σύλλογο για την διάθεση των αριστουργηματικών αυτών φωτογραφιών.

Μαγεία... μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τη φωτογραφική αποτύπωση που έκανε σ’ ένα μικρό κολχικό που φύεται αυτή την εποχή η Αυστριακής καταγωγής τουρίστρια και λίγο πριν ξεσπάσει ραγδαία καταιγίδα και την ώρα της πρώτης ψιχάλας.

Δεν πρόκειται για πανάκριβο κόσμημα κι έργο τεχνίτη-καλλιτέχνη, δεν πρόκειται για ζωγραφιά σε καμβά, είναι απλά ένα λουλούδι Colchicum cupanii με δροσοσταλίδες στα πέταλα του …

Η σελίδα greekflora.gr μας πληροφορεί ότι: η κοινή ονομασία του colchicum cupanii είναι Κολχικό του Κοπανί κι οφείλει το όνομα του –Cupanii- στον Francis Cupani(1657-1710) διευθυντή του Βοτανόκηπου Μισιλμέρι του Παλέρμο Ιταλίας .Στην Ελλάδα σε πετρώδη ιδίως εδάφη το συναντάμε στην Πίνδο, στο Ανατολικό Αιγαίο, στον Υμηττό και φυσικά στην Κρήτη από όπου και οι φωτογραφίες.

Αξεπέραστα τελικά τα δημιουργήματα της φύσης, τα δημιουργήματα του Θεού … Μέγα δώρο για την Ελλάδα το σπάνιο αυτό λουλούδι. Εκπληκτική η φωτογράφιση του με τις δροσοσταλίδες στα πέταλα του! Απολαύστε το…

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος - Ερευνήτρια

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα

 

Ένας αθλητής - μύθος: Σπύρος Λούης (1896-1940). Το φτωχό αγόρι από το Μαρούσι της Αττικής που έγινε παγκόσμιο σύμβολο και θρύλος με την μεγαλειώδη νίκη του στον Μαραθώνιο δρόμο των Ολυμπιακών αγώνων που διεξήχθησαν στην Αθήνα το 1896.

Νικητής του Μαραθωνίου δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες-αναβίωσης του θεσμού το 1896 -,του αθλήματος που διεξάγεται από εκείνους τους πρώτους στην αρχαιότητα Ολυμπιακούς Αγώνες και μέχρι σήμερα σε Ολυμπιακούς ή μη αγώνες και είναι το δημοφιλέστερο άθλημα στίβου, ο Σπύρος Λούης καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον αγώνα μεταξύ άλλων έλαβε ως δώρο και ένα αρχαίο ελληνικό αγγείο για το οποίο δεν υπήρχαν κατόπιν στοιχεία για την τύχη του.

Το αγγείο τελικά εντοπίστηκε μόλις το 2014 και με την ονομασία <σκύφος Λούη> στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Μunster στη Γερμανία. Ακολούθησαν πολλές ενέργειες και τελικά φτάσαμε στο αίσιο τέλος του επαναπατρισμού του αγγείου στις 13 του Νοεμβρίου στην χώρα μας και την παράδοση του από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Munster στην υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Το πολύτιμο αγγείο θα εκτεθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών μέχρι τον Φεβρουάριο ενώ τον Μάρτιο -και με την ευκαιρία της αφής της φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο- θα εκτεθεί μόνιμα πλέον στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητος στην Αρχαία Ολυμπία.

Έναν , λοιπόν, αιώνα μετά την εξαφάνιση του επέστρεψε στην χώρα μας ένα αρχαίο ελληνικό αγγείο με μεγάλη αρχαιολογική και καλλιτεχνική αξία αλλά και συνδεδεμένο συγχρόνως με το γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων αναβίωσης του θεσμού το 1896 στην Αθήνα καθώς και με τον Σπύρο Λούη ένα σημαντικό πρόσωπο της νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας.

 

Περιγραφή αγγείου:

Πρόκειται για μελανόμορφο σκύφος του 6ου π.Χ. με παράσταση αγώνα δύο δρομέων, υπό το βλέμμα των κριτών, που δόθηκε ως δώρο από τον αχαιοπώλη Ιωάννη Λάμπρο στον Σπύρο Λούη, μετά την μεγαλειώδη νίκη του στον Μαραθώνιο δρόμο. Έκτοτε όπως ήδη ανέφερα η τύχη του ήταν άγνωστη. Και να, έναν σχεδόν αιώνα μετά επιστρέφει στην Ελλάδα.

Όσοι περνάτε από την Αθήνα μην αμελήσετε μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο…. Άλλως από τον Μάρτη στην Αρχαία Ολυμπία…

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος - Ερευνήτρια

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα

 

Και, ποιος ήρθε; Ο Κοκκινολαίμης, εφόσον πληθυσμοί του πουλιού από τον Βορρά έχουν αρχίσει την άφιξη και εγκατάσταση τους στην χώρα μας τώρα τον χειμώνα και την άνοιξη θα γυρίσουν πάλι πίσω στην πατρίδα τους ,την Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη.

Ο Κοκκινολαίμης, το αηδόνι της παγωνιάς, το αηδόνι του χειμώνα, το μικροσκοπικό πουλί που αγαπιέται όσο λίγα, ανήκει στην οικογένεια των τσιχλών κι αυτό το απίστευτα όμορφο πουλάκι ενήλικο δεν ξεπερνά τα 14 εκατοστά , η μάζα του φτάνει μόλις τα 16-22 γραμμάρια και με άνοιγμα των φτερών του; Φτάνει τα 20-22 εκ…

 Είναι ο βασιλιάς των πουλιών και ένα από τα δημοφιλέστερα πουλιά της Ευρωπαϊκής αλλά και της Ελληνικής ορνιθοπανίδας.

Το μικρό εντομοφάγο αυτό πτηνό που ήδη βρίσκεται στην χώρα μας για να διαχειμάσει, και που με το μελωδικό του κελάηδημα θα αναγγείλει τον ερχομό του χειμώνα…

Κελαήδημα που λένε πολλοί πιο μελωδικό από του αηδονιού… εξ ού και η ονομασία του αηδόνι του χειμώνα…

Ο Κοκκινολαίμης και ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης!

Καλόγιαννος, Γιάννος, Καλογιάννης, Ρούβελας, Γύφταλος μερικά από τα ονόματα που απαντά στην ελληνική ύπαιθρο ο Κοκκινολαίμης , ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και αγαπητά πουλιά στην Ελλάδα κι αλήθεια ποιος δεν έχει διαβάσει το ποίημα του Α. Βαλαωρίτη <Ο Καλογιάννης>; Σημειώνει ο μεγάλος μας ποιητής σε επιστολή του τον Νοέμβρη του 1878: "… Δεν εντρέπομαι να ομολογήσω ότι ως γέρων ραψωδός έχω τις αδυναμίες μου και τις ιδιοτροπίες μου. Μεταξύ τούτων υπάρχει και η απέραντος συμπάθεια μου προς ένα των ταπεινοτέρων φθινοπωρινών πτηνών μας, τον αγαθόν Καλογιάννον…. Τον ηγάπησα εκ νεαράς μου ηλικίας και όταν κατά την έναρξην του Φθινοπώρου συναντώμαι μετά του πρώτου Καλογιάννου και της πρώτης κυκλαμιάς (διότι το άνθος και το πτηνόν συγχρόνως εμφανίζονται), η καρδιά μου σκιρτά, ως αν αίφνης έβλεπον παλαιούς φίλους επανερχομένους εκ μακράς αποδημίας.".

Πορτοκαλοκόκκινο χρώμα στο πρόσωπο, την τραχιλιά και το στήθος, το οποίο και χρησιμοποιεί φουσκώνοντας το για να τρομάξει τους εχθρούς του. Ναι, ο μικροσκοπικός κοκκινολαίμης μπορεί να γίνει πολύ επιθετικός όταν απειληθεί ο ζωτικός του χώρος και τα αποθέματα της τροφής του.

Το ‘ιερό πουλί’ του Θεού Θώρ της Σκανδιναβικής μυθολογίας, ο κοκκινολαίμης ,τη δεκαετία του 1960 ανακηρύχτηκε εθνικό πτηνό της Βρετανίας, της χώρας που ο κοκκινολαίμης έγινε μέχρι και γραμματόσημο, οι δε αναφορές σ’ αυτόν είναι πάμπολες στο χώρο της βρετανικής λαογραφίας , ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η φιγούρα του κοκκινολαίμη είναι δημοφιλέστερη σαν θέμα στις Χριστουγεννιάτικες κάρτες των βορείων Κρατών έναντι αυτών με θέμα τον Άγιο Βασίλη.

Οι φλεγματικοί Άγγλοι το λατρεύουν αυτό το μικροσκοπικό πουλάκι και τα παραμύθια που έχουν γράψει Άγγλοι λογοτέχνες αμέτρητα. Μένουμε Βρετανία για να διαβάσουμε στα παλιά χαρτιά τον αρχαίο της θρύλο που λέει ότι όταν ο Ιησούς πέθαινε στον Σταυρό , ο κοκκινολαίμης, που τότε είχε καφέ χρώμα, πέταξε προς το μέρος του και τραγούδησε στο αυτί του για να του ελαφρύνει τον πόνο. Το αίμα από τις πληγές του Κυρίου χρωμάτισε το στήθος του πουλιού και από τότε, όλοι οι κοκκινολαίμηδες, πήραν το σημάδι του αίματος του Χριστού επάνω τους….

Λαϊκό Παραμύθι.

Ποιος δεν αγαπά τα παραμύθια; Όπου όλα μπορούν να συμβούν… και να σε πλανέψουν…

Μια φορά κι έναν καιρό και σε χρόνο πολύ παλιό μαζεύτηκαν τα πουλιά και πήγανε στον δημιουργό τους τον Θεό και του ζήτησαν να ορίσει τον βασιλιά τους . Τότε λοιπόν εκείνος τους απάντησε ότι βασιλιάς τους θα γίνει το πουλί που θα πετάξει ψηλότερα.Πετάχτηκε αμέσως ο αετός και είπε γεμάτος περηφάνια ότι ούτε και να δοκιμάσουνε… εκείνος πετά ψηλότερα όλοι το ξέρουν.. Τα πουλιά έκαναν πίσω εκτός από ένα… τον κοκκινολαίμη που δυναμικά ζήτησε να αγωνιστεί…

Ξεκίνησε ο αετός το πέταγμα του και όταν έφτασε σε μεγάλο ύψος γύρισε, κοίταξε κάτω τα πουλιά που τον κοίταζαν έκθαμβα και τους φώναξε θριαμβευτικά:- <Στ’ αλήθεια, ποιος μπορεί να πετάξει ψηλότερα από μένα;>. Και ο κοκκινολαίμης που …είχε κρυφτεί στην ράχη του αετού, φτερουγίζοντας μια ιδέα ψηλότερα, φώναξε χαρούμενος: -<Εγώ!>. Έτσι ο κοκκινολαίμης έγινε ο βασιλιάς των πουλιών.

Υπέροχο παλιό παραμύθι – παράδοση της Ελληνικής λαογραφίας από την περιοχή του Αγρινίου… και,

Καλώς όρισες Κοκκινολαίμη…

Ανθολόγιο για τα παιδιά του Δημοτικού β’ μέρος/ΟΕΔΒ/1975.

Ornithologiki.gr

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος - Ερευνήτρια

Και που να πάνε;

 Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

 

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Χιλιάδες τα άρθρα, εκατοντάδες συζητήσεις στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης, χρόνια τώρα στην καθημερινότητα μας το προσφυγικό, οι μετανάστες ,οι ρατσιστές και ξενόφοβοι από την μία πλευρά και οι Μ.Κ.Ο από την άλλη.

Το Αιγαίο γέμισε όχι ψάρια αλλά πνιγμένους λαθραίους ή μη μετανάστες, κάθε μέρα Χίος, Σάμος, Λέσβος κι όλα τα νησιά του Αρχιπελάγους μας δέχονται φουρνιές έγχρωμους και –δικαιολογημένα- δεν έχουν που να τους βάλουν. Και το θέμα μας είναι αυτό; Που να τους βάλουν;

Πάρτε το απλά. Σου χτυπάει ένας απρόσκλητος την πόρτα , την χτυπάει ένας δεύτερος. Με την καλή σου καρδιά ανοίγεις, βοηθάς… Μετά; Τι θα κάνεις; Όταν έρθει και τρίτος εννοώ… Θα αγανακτήσεις, και τότε θα σε πουν εθνικιστή….

Κατάσταση τρέλας, η Σάμος κόντεψε προχτές να γίνει μπουρλότο από φωτιά στον καταυλισμό προσφύγων, οι συνθήκες άσχημες γι αυτούς τους δύσμοιρους, τα νησιά βουλιάζουν από τις εισροές… Που θα πάει;

Κάπου διάβασα την δήλωση πολιτικού ότι δεν είναι έτοιμα τα hot spot για τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα… Ξέρετε η πολυκατοικία μου έχει 6 χρόνια να πάρει πετρέλαιο…

Σήμερα στην εφημερίδα έγραφε ότι θα μεταφέρουν 600 αιτούντες άσυλο από την πατρίδα μου την Χίο στην ενδοχώρα… Είναι λύση; Οι στοιβαγμένοι σαν ζώα αυτοί άνθρωποι περνούν τις 25.000 χιλιάδες. Και που θα φύγουν 500 από την Χίο… θα έρθουν άλλοι. Κι όπως έγραφε ηλεκτρονική σελίδα αν ο απεγκλωβισμός τους από την χώρα μας συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς θα χρειαστεί 100 χρόνια για να φύγουν αυτοί που τώρα είναι εδώ.. Μα κάθε μέρα έρχονται κι άλλοι….

Χάος με κανέναν πολιτικό να μην τοποθετείται. Πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ για τα προσφυγάκια που πρέπει να πάνε σχολείο. Είπα όχι; Να πάνε. Αλλά στην πατρίδα τους. Αυτό είναι το μείζον θέμα; Το σχολείο; Ή το εμπόριο που διάβασα ότι γίνεται των μικρών παιδιών και η εκμετάλλευση τους; Τι παίζετε τέλος πάντων πίσω από την πλάτη μας με εμάς τον Ελληνικό λαό θύμα αγνώστων σχεδίων;

Στις 17 του μήνα πέρασε από την Χίο ο Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας και αφού επισκέφτηκε την Β.Ι.Α.Λ (=Το κέντρο δυναμικότητας 1.200 ατόμων που εν τούτοις φιλοξενεί 4.250 από τους οποίους 200! Ασυνόδευτα παιδιά.) Καλά πως βρέθηκαν τα παιδιά σε μια ξένη χώρα μόνα τους; Αφού, λοιπόν ο κ. Γ.Γ του ΚΚΕ επισκέφτηκε το χώρο που στοιβάζουν τις ορδές των ξένων που φτάνουν καθημερινά με βάρκες από την απέναντι Τουρκία δήλωσε: <Η κατάσταση πραγματικά φτάνει στο απροχώρητο, ήδη σήμερα είχαμε νέες αφίξεις προσφύγων, έχει κορεστεί το κέντρο. Η πρόταση του ΚΚΕ πρέπει να υλοποιηθεί αμέσως, δηλαδή να υπάρξει απεγκλωβισμός από την Χίο, από όλα τα νησιά μας και την χώρα μας των προσφύγων των μεταναστών…>…

Ναι, και να πάνε που; Στο εσωτερικό της χώρας μας; Είναι λύση. Όχι. Από την άποψη ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει αίτημα ασύλου που η ειδική υπηρεσία Ελληνική και ξένη εξετάζει πάνω κάτω 20 την ημέρα όταν οι αιτήσεις είναι χιλιάδες και οι πρόσφυγες εισρέουν καθημερινά βαρκιές – βαρκιές….

Η Ε.Ε κοφεύει. Φόρτωσε στη χώρα μας το πρόβλημα. Θα έχει τους λόγους της…

Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με το ‘προσφυγικό’ θέμα και με τη στάση και την συμπεριφορά της ΕΕ σε σχέση με το προσφυγικό; Την απάντηση δεν μας την δίνει ένα Ελληνικό ΜΜΕ ή ένας πολιτικός μας. Μας την δίνει -ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ- μία γελοιογραφία στην διεθνώς γνωστή Αραβική εφημερίδα AL QUDS AL ARABI από το Λονδίνο.

Κοιτάξτε τη προσεκτικά. Δείτε πως είναι η Ελλάδα αυτή την στιγμή.

Και να πάνε που αυτοί οι δύστυχοι – θύματα της ΕΕ και της συμφωνίας της με τους Τούρκους; Εφόσον δεν γίνονται δεκτά τα αιτήματα ασύλου .. εδώ θα μείνουν… και θύματα της ΕΕ και των συμφωνιών της με τους Τούρκους είμαστε ήδη κι εμείς οι Έλληνες αν δεν το έχετε ήδη αντιληφθεί…

Ένας Άραβας με μία γελοιογραφία μας είπε ότι δεν λένε τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί μας χρόνια τώρα….

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα

Η Κύπρος γιορτάζει την ημέρα της ανεξαρτησίας της σήμερα και οι εκδηλώσεις έχουν κορυφωθεί με την πραγματοποίηση μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ

Την 1η Απριλίου 1955 Έλληνες από την Κύπρο και την Ελλάδα ξεκίνησαν επισήμως απελευθερωτικό αγώνα (οργάνωση ΕΟΚΑ) έναντι των Βρετανών με σκοπό την ένωση με την Ελλάδα. Ο αγώνας τερματίστηκε το 1959, οπότε έγιναν οι συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου.

Τασσώ Γαΐλα
Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

Σελίδα 1 από 7

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία