Αγγελίες    Επικοινωνία

Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε σπίτι στο Αιτωλικό η οποία ξεκίνησε από την κουζίνα από μαγειρικό σκεύος.

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ. Μεσολογγίου με οχτώ πυροσβέστες οι οποίοι κατάφεραν και περιόρισαν την φωτιά στο χώρο της κουζίνας για να μην επεκταθεί στο υπόλοιπο σπίτι.

Λίγο αργότερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε πελάδα ιβαριού στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου που ξεκίνησε από τον αποθηκευτικό χώρο.

Στην κατάσβεση πήραν μέρος τέσσερα πυροσβεστικά με οχτώ πυροσβέστες που έθεσαν σύντομα την φωτιά υπό έλεγχο καταφέρνοντας να γλυτώσουν την υπόλοιπη πελάδα και τις παρακείμενες οι οποίες κινδύνευσαν.

Επικεφαλής των επιχειρήσεων ήταν ο διοικητής Π.Υ. Μεσολογγίου Δ. Κεφαλάς.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Αρκετά και τα πλαστά συµβόλαια / Πρόχειρο το µέτρο των προστίµων 

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 22/06/2017

 

Περιθώριο μέχρι τις 14 Ιουλίου για να διορθωθούν τα λάθη που έχουν διαπιστωθεί μετά από την διασταύρωση στοιχείων για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και να τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες, δίνει τελικά η Κυβέρνηση.

Τα «ραβασάκια» που έλαβαν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ξεπερνούν το 1.150.000. Περίπου 400.000 ιδιοκτήτες έλαβαν άδικο πρόστιμο, καθώς φαίνεται ότι έγιναν λάθη. Οι συγκεκριμένοι κλήθηκαν να πληρώσουν για αυτοκίνητο που δεν έχουν, για αυτοκίνητο ή μηχανή που έχουν καταθέσει πινακίδες κλπ...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 22/06 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Συγκινεί η προσφορά από µικρά κορίτσια

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 15/06/2017

 

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση αρκετών γυναικών στο Μεσολόγγι, στο κάλεσμα των οργανισμών δωρεάς μαλλιών, προκειμένου να γίνουν περούκες για τα παιδιά που έχουν χάσει τα δικά τους εξαιτίας του καρκίνου.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη πριν από μερικά χρόνια με πρωτοβουλία μιας 24χρονης σπουδάστριας που θέλησε να δωρίσει τα μαλλιά της με σκοπό να κατασκευαστούν περούκες για τα καρκινοπαθή παιδιά. Σιγά - σιγά επεκτάθηκε, και σήμερα...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 15/06 σε όλα τα περίπτερα του νομού

«Δε θα αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπό μας μόνον του. Είμαστε εδώ και θα είμαστε δίπλα σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη».

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια σύσκεψης – συζήτησης στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με την συμμετοχή φορέων, ανακοινώνοντας παράλληλα, πως έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η αγορά δύο νέων Κινητών Μονάδων Εθελοντικής Αιμοληψίας πλήρως εξοπλισμένων, με συνολικό κόστος 170.000 ευρώ.

«Μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα αρχίσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε του χρόνου να τις έχουμε ήδη παραλάβει και να λειτουργούν κανονικά αυτές οι δύο υπερσύγχρονες μονάδες αιμοδοσίας, οι οποίες θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην ενίσχυση του έργου της εθελοντικής αιμοδοσίας» συμπλήρωσε ο Απ. Κατσιφάρας και κατέληξε:

«Είμαστε η Περιφέρεια πρότυπο εθελοντικής αιμοδοσίας και αυτό που στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε πως με το να δώσεις λίγο αίμα δεν κοστίζει τίποτα. Αντίθετα με μια καλή πράξη, δίνεις ελπίδα, στο συνάνθρωπό σου».

Μιλώντας οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν, τόσο στη στελέχωση από προσωπικό στις αρμόδιες υπηρεσίες, όσο και στις ελλείψεις υποδομών, τονίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια η συλλογή αίματος σε ολόκληρη τη χώρα, στηρίζεται στη στενή συνεργασία που έχουν οι υπηρεσίες αιμοδοσίας με τους συλλόγους.

Μάλιστα, από την πλευρά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) έγινε πρόταση με θετική ανταπόκριση από όλους, για καταγραφή των σοβαρών ελλείψεων, ώστε στη συνέχεια να γίνει σχετική παρέμβαση στο αρμόδιο Υπουργείο.

Ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος επεσήμανε πως «οι ποσότητες αίματος στα Νοσοκομεία και τις Μονάδες Υγείας δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών που χρήζουν μεταγγίσεων. Η αναγκαιότητα σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα είναι πολύ μεγάλη, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο που παρατηρούνται ελλείψεις», ενώ αναφέρθηκε στο ετήσιο σχέδιο δράσης προαγωγής υγείας, πρόληψης και ευαισθητοποίησης του πολίτη που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και στις εκδηλώσεις και προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Από την πλευρά του ο γιατρός και Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Καπράλος, ο οποίος συντόνισε την εκδήλωση σημείωσε πως «η ευαισθησία όλων των φορέων είναι μεγάλη, είτε μιλάμε για νοσοκομεία, κέντρα αιμοδοσίας, είτε για συλλόγους και τράπεζες αίματος. Όμως ένας στρατηγικός σχεδιασμός ιδιαίτερα για περιόδους αυξημένων αναγκών όπως η θερινή, αποτελεί σημείο που πρέπει να σταθούμε και να συμβάλλουμε όλοι. Η συνεργασία της πολιτείας με τα νοσοκομεία, τους συλλόγους και γενικά όλων όσων ασχολούνται με τον εθελοντισμό, επιβάλλεται» και συμπλήρωσε: «Τουλάχιστον στους τρεις νομούς της ΠΔΕ η επάρκεια αίματος και η εθελοντική προσφορά, βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από άλλες περιφέρειες της χώρας και σε αυτό συμβάλει εκτός από το προσωπικό των νοσοκομείων και οι σύλλογοι των εθελοντών αιμοδοτών, δημιουργώντας μια κουλτούρα εθελοντισμού από τους πρώτους που υπήρξαν στη χώρα και φυσικά αναφέρομαι στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Αιμοδότης» και στον αείμνηστο Γ. Σιμιγιάτο».

 

Ποιοι συμμετείχαν

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκ μέρους της Περιφέρειας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας.

Φορείς που συμμετείχαν μεταξύ άλλων: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Γενική Γραμματεία – Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας), Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Πύργου, Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ΟΕΒΕΣΝΑ, Ιατρικός Σύλλογος Πύργου, Υπηρεσία Αιμοδοσίας Πύργου, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης», Αιμοδοτικός Σύλλογος Ανδραβίδας «Η Ζωή», Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιάλειας «Ο Δεσμός», Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, Κέντρο Αίματος – Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Υπηρεσία Αιμοδοσίας Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγ. Ανδρέας», Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σύλλογος Αιμοδοτών ΚΥΧ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), ΣΕΑ Καραμανδανείου.

 

Αναλυτικά οι δράσεις

Η σημερινή σύσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και των δράσεων που υλοποιούνται από σήμερα σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας με πλήθος εθελοντικών αιμοδοσιών, εκδηλώσεων, συσκέψεων, συζητήσεων και γενικότερα δράσεων δράσεις που έχουν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προσφορά αιμοδοσίας.

Συγκεκριμένα, εκτός από την σημερινή σύσκεψη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα, έχουν προγραμματιστεί:

Άλλη μια κλοπή έγινε χθες το βράδυ στο Μεσολόγγι με λεία 15.000 ευρώ περίπου.

Ο δράστης ή οι δράστες αναρριχήθηκαν στο διαμέρισμα το οποίο κατάφεραν να διαρρήξουν και να αρπάξουν χρήματα και κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ.

Οι δράστες αναζητούνται.

Οι κλέφτες και οι διαρρήκτες οργιάζουν αυτές τις ημέρες που ο κόσμος βρίσκεται έξω από τα σπίτια του λόγω του πανηγυριού του Αη- Συμιού, βρίσκοντας την ευκαιρία να τρυπώνουν ανενόχλητοι με οποιοδήποτε τρόπο.

Παράλληλα το αίσθημα ανασφάλειας του κόσμου αυξάνεται καθώς τα κρούσματα είναι συνεχή και οι δράστες δρουν εντελώς ασύδοτα.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Το αστυνομικό δελτίο αναφέρει:

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος στις (3-6-2017) αργά το βράδυ, στο Μεσολόγγι διέρρηξε οικία 44χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε από το εσωτερικό της κοσμήματα συνολικής αξίας (15.000) ευρώ.

Γραφείο Τύπου Γεν. Αστ. Διεύθυνσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

  Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/06/2017

 

Κύριε διευθυντά,

Διάβασα στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδος σας, με ευχαρίστηση, για το ντοκιμαντέρ που πρόκειται να γυριστεί από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Φ. Κωνσταντινίδη.

Τα τελευταία χρόνια πολλά ντοκιμαντέρ και αφιερώματα που έχουμε παρακολουθήσει από τον κινηματογράφο αλλά προ πάντων από την τηλεόραση, είναι γεμάτα από ανεπάρκειες, ανακρίβειες και προ πάντων προφανείς παραλείψεις σχετικά με τις πολιορκίες και την ΕΞΟΔΟ του Μεσολογγίου. Ως προς τα γεγονότα που έλαβαν χώραν, αλλά προ πάντων  τα πρόσωπα που πραγματικά πρωταγωνίστησαν σ’ αυτόν τον τιτάνιο αγώνα η πρώτη και βασική πηγή πληροφοριών, την οποία σχεδόν ουδείς αναζήτησε, είναι η προφορική οικογενειακή παράδοση πολλών σύγχρονων οικογενειών Μεσολογγιτών, απογόνων εκείνων των ηρώων. Πολλοί εξ αυτών γνωρίζουν τα ονόματα των προγόνων τους, ποιοι επέζησαν,  που και πως σκοτώθηκαν.

Πολλά έχουν καταγραφεί από σύγχρονους Μεσολογγίτες έγκριτους μελετητές σε βιβλία, και μελέτες. Πρέπει εδώ να αναφέρουμε τον στρατηγό Νικόλαο Κολόμβα, την φιλόλογο Σπυριδούλα Αλεξανδροπούλου κ.α. Η πιο πρόσφατη αναφορά ανήκει στον μελετητή Ιωάννη Μακρή ο οποίος με τα πρόσφατα βιβλία του " Δημήτρης Μακρής, ο κλέφτης του Ζυγού" και "Έξοδος, το μεγάλο γιουρούσι", δίνει μία συνοπτική, αλλά ακριβή και σφαιρική περιγραφή των γεγονότων, προσιτή σε όλους τους αναγνώστες, με αρχή, μέση και τέλος.

Τούτων δεδομένων, θεωρώ καλόπιστα, ότι με βάση τα προαναφερθέντα, υπάρχει ένας γερός σκελετός που μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία μιας κινηματογραφικής ή τηλεοπτικής καταγραφής των γεγονότων και προ πάντων αναφοράς στα ντόπια πρόσωπα, που με γλαφυρό τρόπο θα μπορέσει να αποδώσει την αλήθεια με αντικειμενικότητα και ακρίβεια.  

Μετά πάσης εκτιμήσεως
Ελένη Ντίνια - Μπούνταλη

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Σελίδα 1 από 60

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία