Αγγελίες    Επικοινωνία

Παρέμβαση για την κατάσταση των γραφείων της ΔΕΗ στο Μεσολόγγι κάνει ο δημοτικός σύμβουλος και διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Π. Παπαδόπουλος.

Σημειωτέον ότι σήμερα στην έντυπη έκδοση της ΑΙΧΜΗΣ υπάρχει και σχετικό ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα.

Αναλυτικά ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει:

Τα γραφεία της ΔΕΗ στο Μεσολόγγι αποτελούν τρανταχτό δείγμα απόλυτης εγκατάλειψης και αδιαφορίας από την επιχείρηση σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Μια απαράδεκτη κατάσταση που σχεδόν τρία (3) χρόνια τώρα περιγράφεται με δύο (2) λέξεις: Ντροπή και αίσχος!

Τρεις (3) υπάλληλοι στριμωγμένοι σε χώρο μη λειτουργικό, χωρίς υποδοχή και καθίσματα για τους ηλικιωμένους και τους πολίτες που αναμένουν να κάνουν ρύθμιση των οφειλών τους – πολλές φορές όρθιοι – συμπληρώνουν το σκηνικό της όλης κατάστασης.

Χώροι ακατάλληλοι, αρχείο στο πουθενά, πεταμένα καλώδια, ανεκμετάλλευτη αίθουσα υποδοχής και κτήριο με ενεργειακές απώλειες.

Ακούει κανείς αρμόδιος της ΔΕΗ για την κατάσταση στο Μεσολόγγι ή το μόνο που σας απασχολεί είναι η εισπραξιμότητα;

Δείξτε το στοιχειώδες ενδιαφέρον. Από το κεντρικό εποπτεύον Υπουργείο μέχρι την κεντρική και περιφερειακή διοίκηση της ΔΕΗ!

Επιτέλους αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί. Δεν το βλέπετε; Δεν το ακούτε; Ωτοασπίδες έχετε βάλει;

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Η Λαϊκή Ενότητα Μεσολογγίου φιλοξενεί το Γιώργο Αλεξάτο σε μια συζήτηση - παρουσίαση του βιβλίου του: Το τραγούδι των ηττημένων - κοινωνικές αντιθέσεις και λαϊκό τραγούδι στη μεταπολεμική Ελλάδα.

Την πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 στο Μεσολόγγι στο κουτούκι (Κοντονή) με ζωντανή μουσική από λαϊκή - ρεμπέτικη κομπανία.

12-12-2017
ΛΑ.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Ξεκινούν απόψε από την Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου με την καθιερωμένη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου (ώρα 20.30 μ.μ.), οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για τις Εορταστικές ημέρες. Στην αποψινή εκδήλωση, θα συμμετέχουν τα παιδιά του 1ου και του 2ου ΚΔΑΠ Γενικής Αγωγής Μεσολογγίου, καθώς επίσης μαθητές των σχολείων της πόλης.

Στην κεντρική πλατεία καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών το Χριστουγεννιάτικο χωριό θα φιλοξενεί καθημερινά τα παιδιά, ενώ στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει παγοδρόμιο.

Καίρια παρέµβαση

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 07/12/2017 

 

Ένα ποσό 200.000 € προβλέπεται στο τεχνικό πρόγραµµα του 2018 για την ολοκλήρωση της οδού που οδηγεί από την Κύπρου έως την Παπαδιαµαντοπούλου. Είναι ο κάθετος άξονας που περνά µπροστά από το γυµναστήριο Πρεµέτη και ενώνει τρεις οδούς, οι δύο εκ των οποίων κεντρικές...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

«Δήµος» είµαστε όλοι µας

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 07/12/2017 

 

Νοµίζω ότι χρήζει µιας µικρής ανάλυσης το εν πολλοίς αυτονόητο µεν θέµα, γεµάτο όµως πιθανές παρανοήσεις για το τι είναι και τι µπορεί να περιµένει κανείς από έναν Δήµο.

Στην Ελλάδα γενικώς έχουµε διάφορες παράξενες τάσεις οι νεοέλληνες, όταν πρέπει να αναφερθούµε σε κάποια δηµόσια αρχή που ασκεί κάποιου είδους εξουσία πάνω στο κοινωνικό σύνολο. Άλλοτε τέτοιες συµπεριφορές είναι κάπως κατανοητές, άλλοτε όχι τόσο. Για παράδειγµα, ο Έλληνας σχεδόν πάντα έχει το «κράτος» σαν κάτι περίπου ως αντίπαλο. Άλλοτε υπακούει µε το ζόρι, άλλοτε δικαιολογηµένα βλέπει ότι το κράτος είναι απών από σοβαρά προβλήµατα της κοινωνίας στα οποία έπρεπε να συνδράµει, κλπ. Πολλοί δε ισχυρίζονται, ότι αυτή η τάση «αντιποίησης αρχής» είναι κάτι που κρατά από τα χρόνια της αντίστασης των Ελλήνων στον κατακτητή της τουρκοκρατίας. Κακοδιοίκηση, κακοδιαχείριση, κοµµατισµός και άλλες παθογένειες, ενισχύουν την δυσαρέσκεια των Ελλήνων για την κρατική µηχανή.

Ας έρθουµε όµως τώρα στα του Δήµου. Είναι ο Δήµος, ο κάθε Δήµος, κάτι τόσο απόµακρο και ξένο; Αξίζουν οι όποιες θετικές προσπάθειες ενός Δήµου, την συµπαράστασή µας, την αδιαφορία µας, ή τον αρνητισµό µας;

Το σκεπτικό της όλης ανάλυσης, µε απλά λόγια, ξεκίνησε από την γνωστή φρασεολογία «φταίει ο Δήµος», «τι κάνει ο Δήµος;», «µε τέτοιο Δήµο δεν έχουµε προκοπή» και όλα τα συναφή. Πρώτα απ’ όλα να πω απερίφραστα, ότι σαφώς και θεσµικώς ο κάθε Δήµος, η δηµοτική αρχή που ασκεί την διοίκηση αλλά και οι µειοψηφικές δηµοτικές παρατάξεις µε τον δικό τους ρόλο, εν πολλοίς οδηγούν και καθοδηγούν την δηµοτική «µηχανή», και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις τοπικές εξελίξεις. Κανείς δεν µπορεί να αγνοήσει ή να παραγνωρίσει, το όποιο έργο µιας δηµοτικής αρχής που εκλέχτηκε από τους δηµότες να διοικήσει τον Δήµο, τις πράξεις, τις παραλείψεις, τα θετικά της και τα αρνητικά της. Από εκεί και πέρα όµως;

Νοµίζω ότι για πολλούς δηµότες, το θέµα έχει µπει σε κάπως λάθος βάση, σε λάθος σύλληψη. Το να τα περιµένει όλα κανείς έτοιµα, «στο πιάτο» όπως λένε, από τον Δήµο, είναι ουτοπικό. Γιατί και ο Δήµος έχει πεπερασµένους πόρους, και προφανώς και ελλείψεις και ατέλειες, και για την όλη διαχείριση θα κριθεί κατά τις εκλογές. Αναρωτήθηκε όµως ο κάθε δηµότης, αν θα πρέπει κι αυτός να βρει τρόπους συµβατούς µε τον εαυτό του, κάτι να κάνει και κάπως να βοηθήσει πχ την πόλη µας; Και δεν µιλώ κατ’ ανάγκη για τον εθελοντισµό, µε τον οποίο δεν είναι όλοι οι άνθρωποι συµβατοί ως «µοντέλο».

Τα παραδείγµατα πολλά. Πολλοί παραπονιούνται για τη καθαριότητα της πόλης, αλλά από την άλλη κρεµάνε τις σακούλες σκουπιδιών σε κάγκελα, ή και έξω από τους κάδους. Υποφέρουµε από τα αδέσποτα σκυλιά, όταν κάποιοι εξ’ υµών τα αφήνουν σκόπιµα ελεύθερα στην πόλη... Οµάδες νεαρών βανδαλίζουν από αυτοκίνητα µέχρι παιδικές χαρές και διατηρητέα κτίρια. Άλλοι παραπονιούνται που µεγάλα θέµατα της πόλης είναι στάσιµα, αλλά οι ίδιοι απέχουν από πρωτοβουλίες πολιτών που προσπαθούν κάτι να αλλάξουν προς το καλύτερο. Άλλοι ενώ θα µπορούσαν να κάνουν ακόµη και δική τους προσωπική κρούση σε πρόσωπα που έχουν εξουσία και αποφασίζουν για σοβαρά θέµατα της περιοχής, προτιµούν να κάθονται στο παρασκήνιο παρακολουθώντας απλά τις εξελίξεις, ή κρατώντας τις επαφές για ατοµική προσωπική χρήση. Άλλοι δε, είναι µονίµως φωνασκούντες σχεδόν σε ό,τι πάει να γίνει, καθώς η εύκολη κριτική δεν θέλει ιδιαίτερο κόπο...

Πώς τα βλέπετε, µπορεί να πάει έτσι µπροστά µια τοπική κοινωνία; Σύµφωνα µε την σοφή ρήση του Γκάντι (Ινδία), «γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσµο!». «Αν θες να αλλάξει αυτό που ζεις γύρω σου, ξεκίνα πρώτα από τον εαυτό σου!» Κι το επίσης πετυχηµένο, «οι άνθρωποι φτιάχνουν την πόλη!» Με τον ατοµισµό, την περιχαράκωση, τον αρνητισµό, και την αποχή, ζήτηµα είναι αν λέγεται αυτό «προκοπή» σε προσωπικό επίπεδο, στο δε κοινωνικό επίπεδο είναι δραµατικές οι επιπτώσεις. Ας µην περιµένουµε τον οποιονδήποτε «από µηχανής Θεό», ας πούµε τον Δήµο στην προκειµένη περίπτωση, να δώσει λύσεις σε σοβαρά και χρόνια θέµατα, λες και κρατά κανένας κανένα µαγικό ραβδί! Και εξηγούµαι πάλι, για να µην παρεξηγούµαι: ο Δήµος, η κάθε δηµοτική αρχή, θα κριθεί, για το τι έκανε, για το τι δεν έκανε. Είναι λάθος όµως να περιµένουµε λύσεις στα πάντα, και στα µικρά αλλά και πολύ περισσότερο στα µεγάλα θέµατα, όταν εµείς ως πολίτες αρνούµαστε να κουνήσουµε «και το µικρό µας δαχτυλάκι» ακόµα! Και δεν µπορούµε πάντα να περιµένουµε τους άλλους να δράσουν για λογαριασµό µας... Γιατί σε τελική ανάλυση, µε την ευρεία έννοια, Δήµος είµαστε όλοι µας... Και επιτέλους, κάποτε πρέπει να αποκτήσουµε και την ανωτερότητα και την ωριµότητα ως ψηφοφόροι και δηµότες µιας περιοχής, να καταλάβουµε ότι µόνο µε συλλογική προσπάθεια πάµε µπροστά, και κάτι που κερδίζουµε ως περιοχή, δεν το κερδίζει (απλά) η εκάστοτε τρέχουσα δηµοτική αρχή η οποία σήµερα διοικεί αλλά αύριο µπορεί να µην είναι εκεί, αλλά τελικά κυρίως το κερδίζουµε και έχουµε την ωφέλεια όλοι εµείς, οι πολίτες. Μόνο µε µια τέτοια συµπεριφορά, µονιασµένοι, συνασπισµένοι στο κοινό µας συµφέρον, και κυρίως ενεργοί, µπορούµε να ελπίζουµε σε ένα καλύτερο µέλλον για τον τόπο µας.

Κωνσταντίνος Η. Χονδρός
Περιφερειολόγος

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 Κίνδυνος - θάνατος για τους περαστικούς και τους γείτονες

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 07/12/2017

 

Χρόνο με το χρόνο επιδεινώνεται η κατάσταση των εγκαταλελειμμένων σπιτιών, που στο Μεσολόγγι είναι πολλά, με την πλειοψηφία των οποίων να βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Δεν είναι μόνο ότι τα ετοιμόρροπα κτίρια δημιουργούν αντιαισθητική εικόνα, αλλά ότι είναι επικίνδυνα για τα παρακείμενα σπίτια, τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν στο δρόμο και κυρίως για τους περαστικούς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κτίρια, των οποίων οι στέγες καταρρέουν και μάλιστα η κατάστασή τους χειροτέρεψε μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 07/12 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 70

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία