Αγγελίες    Επικοινωνία

Ο πιο πλούσιος του κόσμου δεν είναι Έλληνας!
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ροζοκίτρινος ο …τύπος

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/10/2019

Γράφει ο Rodi de Fuca

 

Σχεδόν όλοι μας γνωρίζουμε το ΑΜΑΖΟΝ! Ναι ξέρω, ορισμένοι προτιμούν τα παραδοσιακά. Κι εμείς μαζί τους. Αλλά η ιστοριούλα μας δεν πάει προς τα ‘κει.

Προσπαθεί να  προλάβει, να ματαιώσει, ανακρίβειες. ΑΜΑΖΟΝ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πωλήσεων μέσω διαδικτύου. Κι ο ιδιοκτήτης λέγεται Τζεφ Μπέζος *Jeff Bezos. Πολλές από τις ελληνικές «φυλλάδες» -tabloids- προτίμησαν να χρήσουν τον πρώην πιο πλούσιο άνδρα στον κόσμο -μόλις τον ξεπέρασε ο Μπιλ Γκέιτς στις 27 του Οκτώβρη του 18-, ως Έλληνα ευπατρίδη γιατί και το επώνυμο ταιριάζει και "γκλάμουρ" έχει με τη σέσουλα. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά όπως συμβαίνει πάντα ο απόηχος μετριέται με το συγκρινόμενο… Κι ο κουβανό-Αμερικανός μετανάστης από τη Βαγιαδολίντ της Ισπανίας ήταν άξιος τέτοιας πολεμικής.    

Για να το τοποθετήσουμε, λοιπόν, εκεί που τελικά ανήκει και να μην εκτρέφουμε είδωλα που δεν υπάγονται στα έσωθεν…

Ο Σαλβαδόρ Μπέζος -Salvador Bezos- γεννήθηκε σ’ ένα χωριό της Βαγιαδολίντ στην ενδότερη Ισπανία που λέγεται Βιγιαφρέτσος - στις αρχές του 20ου αιώνα. Αν και θα μπορούσε, γιατί όχι, να ‘χε γεννηθεί στο Μεσολόγγι ή στο Βόλο, στην Αθήνα που γέννησε τον μεγάλο ηθοποιό μας, ή στην Αρκαδία οπού υπάρχουν τα περισσότερα τηλέφωνα με αυτό το όνομα. Όμως κρίμα ετούτος ο Μπέζος, τελικά, δεν ήτανε γραικός. Όταν έχασε τα δικαιώματά του ως εύπορος επαρχιώτης μετανάστευσε στην Κούβα. Εκεί γεννήθηκε ο Μιγκέλ Μπέζος, ο γιος του, που όταν ενηλικιώθηκε μετανάστευσε στην αντίπερα όχθη της ευήμερης Αμερικής. Παράλληλα η Ζακελίν Γκισέ με φρανκογερμανικό επώνυμο πολυπληθές στο Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία- αν και αυτή κάμποσοι προσπαθήσαν να την παρουσιάσουν σαν Ελληνίδα όταν γκρεμίστηκε ο μύθος του αρσενικού επωνύμου- είχε αποκτήσει στα δεκαεπτά της ένα μωρό από έναν -λένε- νεαρό Βίκινγκ που γούσταρε το πιοτό και την ελεύθερη ζωή, ονόματι Τεντ Γιόργκεσεν. Πέρα του ότι είχαν ή δεν είχαν παντρευτεί νόμιμα, το νεαρό ζευγάρι χώρισε μόλις το νεογέννητο ήταν δεν ήτανε δέκα μηνών. Ο Τέντ επέζησε -μέχρι σήμερα- επισκευάζοντας ποδήλατα. Η  Ζακελίν εξάλλου είχε γνωρίσει κι ερωτευθεί τον νεαρό Ισπανό-κουβανέζο, Μιγκέλ Μπέζο με τον οποίο παντρεύτηκε όταν ο μικρός Τζεφ έκλεινε τα τρία του χρόνια. Στα τέσσερά του ο Μιγκέλ υιοθέτησε τον νεαρό Τζεφ και του ‘δωσε τ’ όνομά του. Ύστερα η οικογένεια μετακόμισε στο Χιούστον όπου μεγάλωσε και σπούδασε ο νεαρός Τζεφ! “Ο Αμαζόνιος»

Ο παντοδύναμος ιδιοκτήτης του ΑΜΑΖΟΝ επισκέφτηκε πριν οκτώ χρόνια -το 2011- την ιδιαίτερη πατρίδα του «θετού» παππού του, στην Ισπανία, με την προστασία πολυάριθμων σωματοφυλάκων. Δυο χρόνια αργότερα επισκέφτηκε το χωριό ο «θετός» πατέρας του, Μιγκέλ, στον οποίο απονεμήθηκε από έναν ανιστόρητο υπουργό το μετάλλιο του Αλφόνσο Ι’ της Καστίλης του «Σοφού». Γιατί; Έκτοτε αγνοείται η σχέση τους με το μικρό χωριό της Καστίλης μόλις τετρακοσίων ενενήντα κατοίκων.

Λέγεται πως ο πάμπλουτος «νέο-Αμερικανός» απογοητεύτηκε από τις ανακαλύψεις σχετικά με τους καστελιάνους προγόνους του! Λέτε να ‘ναι αλήθεια ή στην πραγματικότητα επιθυμούσε τόσο να ‘χε ρίζες ελληνικές έστω από ηχητικό συντονισμό; Λέτε αυτή η όρεξη ορισμένων, περί ελληνικότητας του πιο πλούσιου άνδρα στην οικουμένη, να ‘ναι όμορφα ορχηστρωμένη λόγω γονιδίων;  Λέτε, πολλοί να προτιμούνε τον Μπέζο παρά τον Πλάτωνα; 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία