Αγγελίες    Επικοινωνία

Στο ίδιο «γήπεδο» θεατές!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου στο οποίο συμμετέχει μετά από χρόνια η ομάδα της πόλης μας, η Α.Ε.Μ.

Δυστυχώς στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι ηττήθηκε από την ομάδα της Πρέβεζας παίζοντας στο λεγόμενο «Ενωσιακό» γήπεδο το οποίο είναι εντελώς ακατάλληλο προκειμένου να φιλοξενήσει ποδοσφαιρικό αγώνα Εθνικής κατηγορίας. Το συγκεκριμένο «γήπεδο» διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα, οι κερκίδες του κοιτούν προς τη δύση με αποτέλεσμα ιδίως τους μήνες που επικρατεί ζέστη να είναι αδύνατον για κάποιον να παρακολουθήσει οποιοδήποτε αγώνα. Αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι το γεγονός πως το συγκεκριμένο «γήπεδο» είναι πολύ μικρό σε διαστάσεις με αποτέλεσμα οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων να είναι ιδιόμορφες. Βέβαια, από ανάγκη η Α.Ε.Μ. αγωνίζεται στον συγκεκριμένο χώρο διότι η φυσική της έδρα, το Δημοτικό Στάδιο Μεσολογγίου για ακόμη μια χρονιά δεν είναι έτοιμο!. Είναι ντροπή για την πόλη του Μεσολογγίου οι εκάστοτε δημοτικές αρχές να μην ασχολούνται με τη διατήρηση του χλοοτάπητα του Σταδίου πράγμα το οποίο αναγκάζει την ομάδα της πόλης μας να αγωνίζεται σε άλλα γήπεδα δημιουργώντας παθογένειες στην ομάδα.

Χαρακτηριστική είναι η παρόμοια κατάσταση η οποία επικρατούσε την περίοδο 2013-2014 κατά την οποία πάλι η Α.Ε.Μ. βρισκόταν στη Γ΄ Εθνική και αναγκάστηκε να αγωνιστεί στο «Ενωσιακό» αλλά και στο Δημοτικό Στάδιο της Ναυπάκτου με τα αποτελέσματα των αγώνων τα είναι αρνητικά. Πέρασαν πολλά παιχνίδια για να ξαναβρεί η ομάδα τα πατήματά της και τελικώς δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ομοίως και τα επόμενα χρόνια, κυρίως κατά τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου, ακόμη και ολόκληρες χρονιές η Α.Ε.Μ. αναγκαζόταν να αγωνίζεται μακριά από την φυσική της έδρα μην έχοντας άλλη λύση.

Όποιος παρακολούθησε τον αγώνα της περασμένης Κυριακής της Α.Ε.Μ. με την Πρέβεζα ήταν εύκολο να αντιληφθεί τη δυσκολία των παιχτών της ομάδας μας να αγωνιστούν με ορθόδοξο τρόπο λόγω των μικρών διαστάσεων του γηπέδου που το καθιστά ακατάλληλο. Οι δημοτικές αρχές του Μεσολογγίου έχουν την υποχρέωση να διατηρούν σε καλή κατάσταση τη Δημοτικό Στάδιο όπως έχουν πράξει οι αντίστοιχες στις γειτονικές πόλεις του Αγρινίου και της Ναυπάκτου. Εκτός από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, ο οποίος θέλει ριζική αλλαγή, η δημιουργία ταρτάν είναι αναγκαία ώστε να είναι λειτουργικό όπως συμβαίνει σε αντίστοιχα Δημοτικά Στάδια στις υπόλοιπες έδρες Περιφερειακών Ενοτήτων ακόμη και πόλεων μικρότερων σε πληθυσμό του Μεσολογγίου (Άμφισσα, Καρπενήσι, Πολύγυρος, Αργοστόλι, Άγιος Νικόλαος κ.α.).

Το Μεσολόγγι διαθέτει μια ιστορική ομάδα με έτος ίδρυσης το 1931 και οι διοικούντες οφείλουν να παρέχουν σε αυτή ένα χρηστικό γήπεδο το οποίο θα δώσει λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο ταλανίζει χρόνια την Α.Ε.Μ. δημιουργώντας πληθώρα προβλημάτων πράγμα που απ’ ό,τι φαίνεται υφίστατο και φέτος και θα υφίστατο για πολλά χρόνια ακόμη αν δεν δοθεί άμεσα μια λύση.

Γιάννης Αμούργης
Φοιτητής – Φίλαθλος Α.Ε.Μ.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία