Αγγελίες    Επικοινωνία

Ούτε ένας Αιτωλοακαρνάν και μεταξύ των 28 γραμματέων!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Του Δημήτρη Στεργίου

Διάβασα, ξαναδιάβασα, αλλά, ματαίως προσπαθούσα να βρω στους πρώτους 28 γενικούς και ειδικούς Γραμματείς, οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου, έστω έναν άξιο επιστήμονα ή μια άξια επιστήμονα από την Αιτωλοακαρνανία!

Έτσι, μετά τους υπουργούς και υφυπουργούς που ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτσάκης δεν βρήκε ούτε έναν Αιτωλοακαρνάνα για να γίνει στέλεχος της νέας κυβέρνησης, που μαζί με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς, «θα κάνουν πράξη τη δέσμευσή του για τη διεύρυνση και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας με πρόσωπα που προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική», όπως διαβάζω! Όπως διάβασα, αυτό ήταν και ένα από τα κριτήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή τους. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πείρα τους στον τομέα ευθύνης που αναλαμβάνουν, και όχι προφανώς η κομματική τους προέλευση.

Τι σημαίνουν όλα αυτά και δεν βρίσκεται μεταξύ των τουλάχιστον 28 γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων ούτε ένας Αιτωλοακαρνάνας; Με το εξ αντιδιαστολής επιχείρημα σημαίνουν τα ακόλουθα:

-Πρώτον, Όλοι στην Αιτωλοακαρνανία ασχολούνται με την ενεργό πολιτική!

-Δεύτερον, όλοι στην Αιτωλοακαρνανία απασχολούνται στον δημόσιο τομέα!

-Όλοι στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και πείρα

Και είναι ένας από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας. Καλά δεν έχει πάει κανένας στο Πανεπιστήμιο; Δεν έχει κάνει μεταπτυχιακά; Δεν είναι μεταξύ των 550.000 νέων επιστημόνων που θριαμβεύουν στις χώρες όπου ζήτησαν εργασία και ανταμείβονται αξιοπρεπώς, αξιοκρατικώς και, κυρίως, αφού πρώτα σπούδασαν στην Ελλάδα με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων…

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία