Αγγελίες    Επικοινωνία

Ανάδειξη της Μητροπόλεως Τορόντο σε Αρχιεπισκοπή Καναδά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σεβασμιώτατο
Αρχιεπίσκοπο Καναδά
κ.κ. Σωτήριον
Τορόντο

 

Σεβασμιώτατε,

Η ανάδειξη, θεία επινεύσει, της Μητροπόλεώς Σας σε Αρχιεπισκοπή Καναδά και Υμών ως πρώτον Αρχιεπίσκοπο αυτής, επιβεβαιώνει την εργώδη προσπάθεια γενεών για τη δικαίωση της Ορθοδοξίας μας στη μεγάλη και εύφορο υπερατλαντική Χώρα. Το γεγονός τούτο δίδει αφορμή και εις τους ανά τον κόσμο πιστούς Ορθοδόξους να αναφωνήσουμε επιβεβαιούντες ότι αυτόθι επικάθεται ζώσα: «Η ευλογία και η δόξα και η σοφία και η ευχαριστία και η τιμή και η δύναμις και η ισχύς τω Θεώ ημών εις τους αιώνας των αιώνων», Αποκ. ζ΄12. Πέραν τούτων, πληροφορηθέντες το γεγονός, δικαιούμαστε οι Πανορθόδοξοι να θυμίσουμε απευθυνόμενοι προς τον Σωτήρα Χριστό, δια του Προφητάνακτος Δαυΐδ, εις τους πιστούς αδελφούς του Καναδά, ότι: «του Κυρίου η σωτηρία, και επί τον λαόν σου η ευλογία σου», Ψαλ. γ΄9.

Προφανώς, Σεβασμιώτατε, η κινητήριος Απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Μητρός Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και του Προέδρου αυτής Οικουμενικού μέντορος και Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, που επευλόγησε την ανάδειξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά, επέβλεψε ευμενώς προς το μετ’ ευλαβείας πιστεύον Πλήρωμα της αυτόθι Εκκλησίας. Ου μην αλλά, προσείδε και εις τους ανυστάκτους κόπους Υμών, ως Μητροπολίτου Τορόντο, αλλά και των πιστών και υπάκουων Συνεργατών Σας, δια τον «καταρτισμόν των αγίων», ως του εμπεπιστευμένου και συμπλέοντος μαζί Σας θεία Προνοία, θεοσώστου Λαού. Τούτω τω λόγω, διαπιστώνεται και αύθις η παρουσία του Θεού ευλογούσα επί πάντων των έργων ημών. Δια τούτο ακριβώς, «η ευλογία αυτού ως ποταμός επεκάλυψε, και ως κατακλυσμός ξηράν εμέθυσεν», Σοφ. Σειρ. λθ΄22.

Το καθ’ ημάς απομένον, Σεβασμιώτατε, είναι ο Οικουμενικός λόγος του Αποστόλου των Εθνών, δια της εν Εφέσω Εκκλησίας. Τούτο το λόγο τον προσφέρουμε με χαρά προς Υμάς και το ποίμνιό Σας ως χαροποιό ενοποιητικό μήνυμα για το γεγονός, επιβεβαιούντες και συνυπουργούντες ως χρέος, τον κοινό εν Ορθοδοξία αδελφικό δεσμό και ασπασμό. Επικαλούμενοι εν ταυτώ τας θεοπειθείς ευχάς Σας, αναφωνούμε συγχαίροντες. «Ευλογητός ο Θεός και πατήρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού», ευχόμενοι και δεόμενοι για την πλούσια καρποφορία επί πάντων των έργων Υμών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά.

Είθε, η εύνοια του ουρανίου δομήτορος συμπάσης της Εκκλησίας, να σκεπάζει και να κρατύνει και τη νέα Αρχιεπισκοπή Καναδά.

Νικόλαος Σπ. Βούλγαρης
Καθηγητής Θεολογίας
πρ. Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία