Αγγελίες    Επικοινωνία

Μεσολόγγι: Οι προβληματισμοί ενός νέου για τον τόπο του

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Γράφει ο Γεώργιος Χαϊδής
Μαθητής της Γ' Λυκείου

Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου... Ίσως ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που έχει τόσες ομορφιές μαζεμένες μαζί, που ποτέ μα ποτέ δεν έχουν αξιοποιηθεί σωστά και ποτέ δεν έχουν γίνει έργα για την ανάδειξή τους!

Είμαι 18 χρόνων και άσκησα για πρώτη φορά το εκλογικό μου δικαίωμα... Θα πει κάποιος τι θέλει ένα 18χρονο να μιλάει για δημοτικά θέματα; Και απαντώ: είμαι ένα παιδί το οποίο αγαπά πολύ τον τόπο του και συνάμα στεναχωριέμαι για την κατάντια του... Οι δήμαρχοι μιλούν για έργα. Ποια έργα; Εγώ με το δικό μου μάτι δεν έχω δει ούτε ένα εκτός και αν εννοείτε έργα τα παρακάτω:

Αρχικά η είσοδος της πόλης, ο γνωστός για όλους δρόμος της Ναυπάκτου, είναι πάντα χωρίς φως. Ποδηλάτες κάθε βράδυ κινδυνεύουν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα!

Σχετικά με το δεύτερο «έργο», αυτό της καθαριότητας και τις φροντίδας της πόλης, που ευτυχώς γίνονται μια φορά το χρόνο στις Γιορτές Εξόδου.

Συνεχίζοντας, η βρωμιά και η δυσοσμία στους περιμετρικούς δρόμους, που είναι η εικόνα και η ομορφιά του τόπου, μιας και δίπλα τους βρίσκεται η λιμνοθάλασσα (αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε κάνοντας μια βόλτα και αντικρύζοντας χορτάρια και λύματα).

Τέταρτο «έργο» οι δρόμοι στο Αιτωλικό, την πατρίδα της οικογένειάς μου, η οποία είναι γεμάτη λακκούβες και κακοτεχνίες (αν είναι δυνατόν είναι μια «μπουκιά» τόπος θα έπρεπε να είναι το στολίδι της Αιτωλοακαρνανίας μιας και από πολλούς αποκαλείται ως μικρή Βενετία!)

Πέμπτο και τελευταίο δεν υπάρχουν χώροι αναψυχής τόσο για τους νέους όσο και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία καθώς υπάρχουν τόσοι χώροι ανεκμετάλλευτοι όλα αυτά τα χρόνια!
Κλείνοντας εύχομαι πραγματικά ο τόπος αυτός να αλλάξει προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο που βιώνουμε τόσες δεκαετίες! Οι νέοι πρέπει να γίνουμε ενεργότεροι για την πατρίδα μας με όραμα για ένα καλύτερο αύριο για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας γιατί είναι πραγματικά κρίμα μερικοί άνθρωποι να καταστρέφουν το μέλλον μας!

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία