Αγγελίες    Επικοινωνία

Στη ΜΝΗΜΗ του Κώστα Λάσκαρι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/04/2019

Λασκάρι -σε λίγο το ενεργειακό στερέωμα και βρήκες την ευκαιρία, ως καλοσυνάτο κύτταρο, να μας γεμίσεις με ενέργεια ανθρωπιάς και ήθους, όπως σε χαρακτήριζαν στο διάβα της επίγειας ζωής σου.

Εμείς οι παλιοί σου φίλοι, στο πυρόχρωμο χάδι της αντανακλώμενης ολόγιομης σελήνης διαισθανθήκαμε τους αγώνες σου για την σωτηρία της μεγάλης Λιμνοθαλάσσιας αγάπης σου. Που αγνάντευες από το παράθυρο, του ενοικιασμένου σπιτιού σας, απέναντι της Πλώσταινας, καθώς καλημέριζες ως παιδί τη πλουμιστή πελάδα του Καπάκη, στη νεροσυρμή του αραπογιαλιού. Δεν γνωρίζω αν στις ουράνιες αμπολιές του παντογνώστη Γαλαξία, αντάμα με τον Ηλία Κότσαρη και το Δημήτρη Μακρή, θα μπολιάζετε την άχνα των αστεριών, ακούγοντας τους καημούς της Λιμνοθάλασσας και τα νοσταλγικά τραγούδια, των ψαράδων με τα κοντά παντελόνια. Καθώς η γαΐτα της ΣΟΦΙΑΣ σας, σαν αέναη σκιά, θα μας συνοδεύει στη πρόσκαιρη ζωή μας. Κωστή, είμαι σίγουρος ότι θα μπανίζεις από τους ουράνιους αιθέρες, τις πυγολαμπίδες της πρυάς, στο λιμνοθαλάσσιο ΛΙΚΝΟ της ζωής και του ΠΟΛΙτισμού της Πόλης των Ελεύθερων Πολιορκημένων που λάτρεψες χωρίς όρια.

Εύχομαι να φτάνει πάντα ως μύρο στην ορθάνοικτη ψυχή σου, το χάδι της φεγγαράδας των τραγουδιών από τα πανιά των αλιέων, ως μνημόσυνο στην εξαίσια ουράνια μορφή σου, που δεν έχει ανάγκη ουδεμιάς πρόσκαιρης προεκλογικής εκμετάλλευσης, αφού ως φωτεινό αιώνιο αστέρι μεσολογγιτισμού, θα σκεπάζει την πόλη της θυσίας στο νυν και αεί και εις τους αιώνες των αιώνων.  

 Νικήτας Χρ. Φιλιππόπουλος
Πολίτης της Πόλης των Ελεύθερων Πολιορκημένων
Τηλ: 6939 199785

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία