Αγγελίες    Επικοινωνία

Το ιστορικό µεταστέγασης της Α.Δ. Αιτωλίας και οι ασθµαίνοντες "νονοί"
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ένα αίτηµα 20 ετών παίρνει σάρκα και οστά µε την παρούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 21/03/2019

Αγαπητή ΑΙΧΜΗ,

Η υπόθεση της δημοπράτησης μεταστέγασης της Αστυνομικής Δ/νσης Αιτωλίας, έλαβε αίσιο τέλος. Μια ιστορία τουλάχιστον 20 ετών που καρκινοβατούσε, χωρίς να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα. Οι λόγοι δεν είναι της παρούσης. Αν όμως αναζητήσει κανείς στη μνήμη του τη συνολικότερη εικόνα στέγασης των δημοσίων κτιρίων στην πόλη και τον δήμο, είναι εύκολο να βγάλει τα όποια συμπεράσματα.

Επειδή όμως ο κ. Καραπάνος και τα "παπαγαλάκια" του προέτρεξαν να οικειοποιηθούν την υπόθεση δημοπράτησης, ως δική τους “επιτυχία”, οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:

  1. Το 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, επί δημαρχίας Παναγιώτη Κατσούλη, λαμβάνει απόφαση για παραχώρηση του χώρου που θα γίνει η μεταστέγαση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο τότε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
  2. Η παραχώρηση γίνεται αποδεκτή και ξεκινάει η προεργασία εκπόνησης των σχετικών μελετών, καθότι η προμελέτη που υπήρχε τότε στο Δήμο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, κρίθηκε ότι δεν επαρκούσε για τη χρηματοδότηση του έργου. Από εδώ και πέρα εμπλέκεται η Περιφέρεια.
  3. Το 2016 η Αντιπεριφέρεια Αιτωλ/νίας αναλαμβάνει τη διαδικασία εκπόνησης των οριστικών μελετών. Πραγματοποιείται σύσκεψη στο γραφείο της κας Σταρακά με τους μηχανικούς της Αντιπεριφέρειας, τον ιδιώτη μελετητή κ. Δημάδη και εκπροσώπους του Υπουργείου και της Αστυνομίας.
  4. Ο ιδιώτης μελετητής εκπονεί και παραδίδει μηχανολογικές, ηλεκτρολογικές, αρχιτεκτονικές μελέτες και τεύχη δημοπράτησης και πληρώνεται από το αρμόδιο Υπουργείο.
  5. Γίνεται ανάθεση από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας - Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών για «Προσεισμικούς ελέγχους αποτίμησης φέρουσας ικανότητας υλικών και αποτύπωσης στατικών κατά ΚΑΝ. ΕΠΕ» για το εν λόγω κτίριο, με συνολική αμοιβή 6.340 ευρώ συν ΦΠΑ, στην εταιρεία «ΒΑΔΑΛΟΥΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ο.Ε.».
  6. Στις 14-9-2018 γίνεται η κλήρωση ΜΗΜΕΔ για τον ορισμό τεχνικών υπαλλήλων για την επιτροπή δημοπράτησης του έργου. Από τα αποτελέσματα της κλήρωσης ορίζονται τέσσερα τακτικά και τέσσερα αναπληρωματικά μέλη.
  7. Στο μεσοδιάστημα μεσολαβούν δύο επισκέψεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βαρεμένου και Τριανταφύλλου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου επιβεβαιώνεται ότι το έργο είναι στην τελική ευθεία για δημοπράτηση. Παράλληλα, γίνονται ερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων από βουλευτές της αντιπολίτευσης για την πορεία δημοπράτησης και υλοποίησης του έργου.
  8. Το έργο έχει πάρει ήδη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕ 050/2018, προϋπολογισμού 2.487.772,028 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%.

Και έρχεται το Νοέμβριο του 2018, μην έχοντας πλέον τίποτα να κάνει, ο άρχων κ. Καραπάνος, να... τρέξει στην Αθήνα για να ξεμπλοκάρει το έργο! Και αφού στις 13-3-2019 δημοσιεύεται η περίληψη της διακήρυξης ανοικτής δημοπρασίας, μαζί με τα “παπαγαλάκια” του, φωτογραφίζεται δεξιά και αριστερά ότι «κατόπιν ενεργειών του» ήρθε η δικαίωση! Δηλαδή τι ακριβώς έκανε; Πίεσε να μπει μια υπογραφή στην περίληψη διακήρυξης, αφού είχαμε φτάσει στο τελικό στάδιο και ήδη είχε κληρωθεί η επιτροπή διαγωνισμού από 14-9-2018; Και μη χειρότερα!

Σε αυτό τον τόπο λοιπόν, δεν πρέπει να είμαστε ούτε επιλήσμονες ούτε αγνώμονες. Η αλήθεια είναι μία και έχει δύο σκέλη:

α) Όλοι συνέβαλαν σε αυτό (Υπουργείο, Αρχηγείο Αστυνομίας, Δημοτικές Αρχές των τελευταίων τουλάχιστον δέκα χρόνων, συνδικαλιστές, φορείς της πόλης και άλλοι) και κανένας δεν νομιμοποιείται, ιδιαίτερα δε ο κ. Καραπάνος, να κάνει το “νονό” της δημοπράτησης!

β) Ένα πάγιο αίτημα είκοσι χρόνων παίρνει σάρκα και οστά με την παρούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα άλλα μικρή αξία έχουν και είναι για το θεαθήναι...

 

ΥΓ. Εδώ και ένα χρόνο έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προς την Ελληνική Αστυνομία, κτίριο για την στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού. Πού βρίσκεται η συγκεκριμένη υπόθεση; Η Δημοτική Αρχή έχει κουνήσει το δακτυλάκι της για να πάρει μπρος;       

Πάνος Παπαδόπουλος

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία