Αγγελίες    Επικοινωνία

Διέγραψαν όλα τα άρθρα και σχόλια του δημοσιογραφικού μπλογκ του Δ. Στεργίου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

«Νέα κομματική άλωση της χώρας  και της οικονομίας με αθρόες προεκλογικές προσλήψεις , «Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα στη Νέα Δημοκρατία, όπως στα … ψάρια και στον ελληνικό λαό!», «Αυλόπορτα» Παλαιομάνινας: Ούτε 150.000 ευρώ αξίζει το επιβλητικότερο μνημείο της αρχαιότητας!», «Σε λίγο, για 50.000 ευρώ, δεν θα είναι όρθιος και ο εμβληματικός Πύργος στην Ακρόπολη της Παλαιομάνινας!» είναι μερικοί  τίτλοι σχολίων και άρθρων που διεγράφησαν, όπως καταγγέλλει ο πολύπειρος, επί πενήντα χρόνια, μαχητικός δημοσιογράφος και συγγραφέας από την Παλαιομάνινα

Ε, λοιπόν, έγινε κι αυτό! Και, ειλικρινά, δεν το περίμενα  στη δύση της καριέρας μας και της ζωής μου. Διότι,  στα πενήντα χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος , από τα οποία τριάντα  χρόνια διευθυντής μεγάλων αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών , χωρίς να   έχω  καμιάν επίπληξη ή καταγγελία ή χωρίς να έχω «φάει» καμιάν  αγωγή ή μήνυση για εκατοντάδες άρθρα μου, σχόλια, αναλύσεις, αφιερώματα και βιβλία μου,  μού «τη «φύλαγε» η Κοινότητα του Facebook! Σε διάστημα ενός περίπου μηνός από τότε που, ύστερα από πέντε χρόνια, δημιούργησα  πρόσφατα το δημοσιογραφικό μου μπλογκ  www.kirykoy.webnode.gr , στο οποίο άρχισα να αναρτώ δικά μου επίκαιρα άρθρα, σχόλια και αναλύσεις καθώς και άλλων φίλων και συνεργατών μου, όπως του συνάδελφου Αθανασίου Παπανδρόπουλου, άρχισαν οι … «ειδοποιήσεις»…

Μάλιστα, από την πρώτη κιόλας ανάρτηση καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά. Και οι υποψίες μου δικαιώνονταν συνεχώς  και ιδιαίτερα από την ανάρτηση του άρθρου μου υπό τον τίτλο «Νέα κομματική άλωση της χώρας  και της οικονομίας με αθρόες προεκλογικές προσλήψεις» και με μια σελίδα με χαρακτηριστικά σκίτσα του Κώστα Μητρόπουλου του 1988 στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο». Από τότε,  δυστυχώς, άρχισαν οι «ειδοποιήσεις» ότι με το άρθρο αυτό και τα επόμενα παραβίαζα « τους όρους  της Κοινότητας»! Οι ειδοποιήσεις αυτές συνεχίζονταν  μετά την ανάρτηση κάθε σχεδόν άρθρου, ώσπου  τελευταία, δηλαδή πριν από μερικές ώρες, διεγράφησαν τα πάντα, δηλαδή και το άρθρο του συνάδελφου Αθανασίου Παπανδρόπουλου υπό τον τίτλο «για μια καλύτερη ζωή», το οποίο είχε πολλές επισκέψεις!

Ασφαλώς, θα διερωτηθείτε ποια είναι τα άρθρα αυτά, τα οποία, κατά το fecebook «παραβίαζαν τους όρους της Κοινότητας». Ευχαρίστως, τα παραθέτω με απογοήτευση, αγανάκτηση και απελπισία, διότι θέλω να τονίσω ότι αυτή τη δημοσιογραφία έμαθα, αυτή τη δημοσιογραφία υπηρετώ πενήντα χρόνια και  με αυτή τη δημοσιογραφία ενημέρωνα δύο περίπου γενεές Ελλήνων χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα (με εξαίρεση τη επταετή χούντα!): Λοιπόν, οι τίτλοι των άρθρων μου (κι όχι … πορνό!) ήταν οι ακόλουθοι (και διεγράφησαν μετά τις συνεχείς ειδοποιήσεις!):

-«Νέα κομματική άλωση της χώρας  και της οικονομίας με αθρόες προεκλογικές προσλήψεις» (Δύο  χαρακτηριστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα με τα οποία δικαιώνεται  στην Ελλάδα συνεχώς η ρήση του Μαρξ ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά ως τραγωδία και τη δεύτερη ως φάρσα»)

-«Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα στη Νέα Δημοκρατία, όπως στα … ψάρια και στον ελληνικό λαό!»  (Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε να επιστρέψουν στο κόμμα όσοι έφυγαν για να μακρύνει ο ήδη μεγάλος κατάλογος των αποσκιρτησάντων  και ανταμειφθέντων  καρεκλοθηρευτών και με άλλα ονόματα)

-«Ντάνος» – Οδυσσεύς = 100-0!, «Ντάνος- Μακρυγιάννης= 200-0!»

-«Αυλόπορτα» Παλαιομάνινας: Ούτε 150.000 ευρώ αξίζει το επιβλητικότερο μνημείο της αρχαιότητας!» (Είναι έτοιμη να καταρρεύσει, μαζί με τον σάπιο πια ξύλινο «νάρθηκα», ο οποίος τοποθετήθηκε … προσωρινά πριν από … 22 χρόνια!!!)

-«Σε λίγο, για 50.000 ευρώ, δεν θα είναι όρθιος και ο εμβληματικός Πύργος στην Ακρόπολη της Παλαιομάνινας!» 

(Ο επικεφαλής των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Ακρόπολη της Παλαιομάνινας καθηγητής κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης έχει προ πολλού προειδοποιήσει για τον κίνδυνο κατάρρευσης της γωνίας του Πύργου, αλλά φεύ!)

-«Δυτική Ελλάδα: και η φτώχεια είναι πάντα σύντροφος…» (Η παραμονή της  στις πρώτες θέσεις του  πίνακα των φτωχότερων περιοχών της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί δεκαετίες αποτελεί ένα δυσεξήγητο οικονομικά οξύμωρο, αφού είναι η περιοχή που έχει πολλά και μοναδικά ίσως συγκριτικά πλεονεκτήματα (θάλασσα, λιμάνια, ποτάμια, λίμνες, πολιτισμό, εκπληκτικό γεωγραφικό ανάγλυφο κλπ) τα οποία αποτελούν εκρηκτική πρώτη ύλη για μόνιμα υψηλή ανάπτυξη)

-«Και οι «Δύο ‘ κκλησιές» στο έλεος της εγκληματικής νεοελληνικής αδιαφορίας. (Εκεί κοντά, μετά την απέραντη αρχαία πόλη της Παλαιομάνινας, τον θολωτό τάφο της Μήλας, τον παράξενο γήλοφο του παλιού νεκροταφείου και το μυθικό «Παζαράκι» με τους αρχαίους σιρούς, και οι δύο μεγάλες  βυζαντινές εκκλησίες του 10ου αιώνα μ.Χ. στην αριστερή όχθη του Αχελώου  έχουν μόνιμη  «συντροφιά …  θάμνους, δέντρα, χόρτα) -«102+1 (τάχα «αναπτυξιακή») τράπεζες για «το καλό μας»!» (Ο κ. Δραγασάκης, λακτίζων αγρίως  προς την πραγματικότητα  των εφιαλτικών ανακεφαλαιοποιήσεων, τα ζοφερά μηνύματα για  το ευρωπαϊκό και ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τα αλήστου μνήμης παρόμοια κρατικά τερτίπια προηγούμενων  δεκαετιών ανακοίνωσε την ίδρυση  νέας κρατικής Αναπτυξιακής Τράπεζας)

-«Μπορεί να γίνει σήμερα κάθαρση και σωτηρίας της χώρας  με … αγγούρια;» (Απογοητευτική διάψευση της προφητείας του Κωστή Παλαμά «και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί να κατρακυλήσει, πιο βαθειά στου κακού τη σκάλα, για τ` ανέβασμα ξανά, που σε καλεί»  από τη συνεχιζόμενη κατρακύλα της ελληνικής Βουλής και των θεσμών).

Πείτε μου, λοιπόν, και πείτε το και στο facebook: Παραβιάζουν τους όρους της Κοινότητας τα άρθρα μου για τις  ανακοινούμενες αθρόες προεκλογικές προσλήψεις επί σαράντα πέντε χρόνια , για τις  συγκεκριμένες αποσκιρτήσεις  και η ανταμοιβή από τα κόμματα, για τους υπό κατάρρευση  αρχαίους πύργους και Πύλες, για τη μόνιμη φτώχεια στη Δυτική Ελλάδα; Δηλαδή, άρθρα που  δημοσιεύθηκαν και  στις φιλόξενες  ηλεκτρονικές εφημερίδες  των Αθηνών “lykavittos”, “New-deal” “Kourdistoportokali”  και άλλες, καθώς και στις φιλόξενες  ηλεκτρονικές εφημερίδες της Αιτωλοακαρνανίας, του τόπου καταγωγής μου, “aixmi”, “epoxi”, “Agrinionews” και “iaitoloakarnania”;

Σημειώνω ότι στο διαγραφέν άρθρο μου για τις προεκλογικές προσλήψεις επί … 45 χρόνια, περιλαμβανόταν και μια έρευνα  για το αμόκ προεκλογικών δαπανών το 1996, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Γιάννη Μαρίνου από τη θέση του διευθυντή του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» επί 35 χρόνια και την «…ευδόκιμη παραμονή μου στην ίδια θέση», δηλαδή του αρχισυντάκτη –διευθυντή Σύνταξης. Φυσικά, ύστερα από τριάντα χρόνια, στη συνέχεια έφυγα από τον ΔΟΛ και ανέλαβα τη διεύθυνση του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής»!

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία