Αγγελίες    Επικοινωνία

Πρόταση: Ο Κόµβος της ανάπτυξης Μεσολογγίου - Αιτωλικού - Πλευρώνας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 12/04/2018

 

Πολύς λόγος εδώ και καιρό από τότε που δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος της Ιόνιας Οδού για την ένωσή της με το βόρειο δυτικό μέρος του Μεσολογγίου και σκεφτόμουν πόσο πρόχειρα και περιστασιακά βλέπουν; Όσοι παίρνουν αποφάσεις για την ανάπτυξη αυτού του τόπου. Και αν μεν αυτοί μπορεί να μην είναι ειδήμονες περί της ανάπτυξης λόγω αρτηριοσκλήρωσης και αγκυλώσεων… ιδιοτέλειας..(!!!), οι νέοι τεχνοκράτες του Ιερού αυτού τόπου εντός και εκτός των τειχών της πόλεως δεν μπορούν να έχουν όραμα για την γενέτειρά τους σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό με έργα υποδομής ουσίας με μέλλον και στρατηγική για να προωθηθεί το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής;

Θα μπορούσα να καταγράψω στο χαρτί πολλά πράγματα για ευκαιρίες που χάθηκαν αλλά δεν έχει νόημα! Εκείνο που αυτή την στιγμή πρέπει να γίνει είναι η ανασυγκρότηση όλου του δυναμικού της περιοχής μας με ένα σχεδιασμό για ισορροπημένη ανάπτυξη με έργα υποδομής που θα προβάλουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής θα δημιουργήσει ανάπτυξη της τοπικής αγοράς εργασίας θα προβάλει τον τόπο και θα τον βγάλει από την απομόνωση.

 

 

Κάνω λοιπόν γνωστό σε Σας την πρόταση της κάθετης σύνδεσης της Ιόνιας Οδού στα σημεία Β και Γ (εικ1) στο βόρειο δυτικό μέρος των κτιρίων της ΒΙΟΧΑΛΚΟ με την παλαιά Εθνική Οδό Μεσολογγίου - Αγρινίου Ε951 στη θέση Δ (εικ1) με τον νέο κόμβο προς την Αρχαία Πλευρών Ε, καθώς και την σύνδεση της Ιονίας Οδού με την επαρχιακή οδό Μεσολογγίου - Αιτωλικού στη θέση Α.

Δημότες του διευρυμένου Δήμου της Ιεράς Πόλεως, η κάθετη αυτή σύνδεση (εικ2) ενώνει την Πόλη μας Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Κατοχή κ.λπ. με το Βορειο-δυτικό τμήμα της Οδού με είσοδο και έξοδο και προς Ιωάννινα και προς Αθήνα. Ο Αρχαιολογικός χώρος της Πλευρώνας γίνεται άμεσα επισκέψιμος με ό,τι αυτό συνεπάγεται και με το νέο αρχαιολογικό μουσείο στην πόλη του Μεσολογγίου, αλλά φέρνει την Ιόνια Οδό πιο κοντά στο θαλάσσιο μέτωπο Λιμάνι - Μαρίνα - λιμνοθάλασσα - λασπόλουτρα - Αλυκές - Αιτωλικό- εκβολές Αχελώου - Λούρος. (Εικ 3).

 

 

Κύριε Δήμαρχε, μελετήστε και αξιολογήστε τα οφέλη της σύνδεσης αυτής, τεκμηριώστε και απαιτήστε την σύνδεση για την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας με όραμα από ένα έργο υποδομής που το κόστος είναι υποπολλαπλάσιο ως προς την ανάπτυξη που θα φέρει στην ευρύτερη περιοχή.
Ευχαριστώ την εφημερίδα "Αιχμή" για τη δημοσίευση.

Δ.Μ.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία