Αγγελίες    Επικοινωνία

Βασίλης Μπρούμας: Παιδιά για το Δήμο μας!

Του Βασίλη Μπρούμα

Πρέπει πλέον να λάβει τέλος κάθε ανοχή, κάθε καλοπροαίρετη ή σκόπιμη στήριξη των «παιδιών» επικεφαλής του δήμου μας, αφού αυτά αποδεικνύονται έμπρακτα πολύ κατώτερα των περιστάσεων και ανάξια της εμπιστοσύνης μας.

Σε καμία περίπτωση όμως το κύρος και η διαπραγματευτική ισχύς του δήμου μας, που εξαιτίας τους έχει πληγεί βαριά, δεν πρέπει να αποδυναμωθούν περαιτέρω, ενόψει μάλιστα κρίσιμων εξελίξεων και διεκδικήσεων. Πώς θα γίνει αυτό αφού αυτά τα παιδιά, πέραν των άλλων, είναι το πρόσωπο του δήμου και προς τα έξω; Εδώ σε θέλω μάστορα! Αλλά ο φόβος αυτός, να μη βλαφτούν τα συμφέροντα του δήμου μας απέναντι στον συντριπτικό σε βάρος μας συσχετισμό των δυνάμεων, δεν είναι σωστό να καθορίσει τη στάση μας ως πολιτών, το δημόσιο λόγο και τις παρεμβάσεις κυρίως της αντιπολίτευσης στο δήμο, που είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται αρχές και αξίες όταν βλέπει ότι ποδοπατούνται ή προσβάλλονται από τον οποιονδήποτε. Από αυτή την άποψη , η απόκρυψη, η σιωπή, η ανοχή , η επιφύλαξη να μη δυσφημιστεί η πόλη και ο δήμος, δεν βοηθάει απολύτως σε τίποτα, δεν είναι χρήσιμη πουθενά. Το αντίθετο.

Θυμόμαστε το εντυπωσιακό «με τη γίδα στο σβέρκο» από τον Πάνο Κατσούλη πριν λίγους μήνες. Τη σωστή αντίδραση του ίδιου για τη μετατροπή της επιτυχημένης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων σε εμποροπανήγυρη. Ακολούθησε το «κλέπτων οπώρας» του Πάνου Παπαδόπουλου, ανάμεσα σε πολλά άλλα. Και σήμερα διαπιστώνουμε την πάνδημη δυσαρέσκεια και αποστροφή για την κυριολεκτικά πανηγυριώτικη αντίληψη των «παιδιών» και για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με την προσβλητική για το χώρο και απαράδεκτη από κάθε άποψη εγκατάσταση «συγκρουόμενων» σύριζα με το υψηλής επισκεψιμότητας αντιπροσωπευτικό ιστορικό Μουσείο του Δήμου, στην κεντρική πλατεία!

Άπαντες πλέον έχουν δείξει στην πράξη τα όριά τους, τις αντιλήψεις τους, τις δυνατότητες και τα «οράματά» τους. Ας δεχτούμε ότι η αισθητική των παιδιών, η αντίληψή τους για την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια, την ηθική, την ελευθερία και την ανεξαρτησία, μιας και βρισκόμαστε στην Ιερή μας Πόλη, είναι σε μεγάλο βαθμό δική τους υπόθεση. Η διαφάνεια όμως, η καθαρότητα των πράξεων,  η λογοδοσία, η νομιμότητα, η δημοκρατία, ο σεβασμός αρχών και αξιών, ιερών και οσίων είναι τώρα πλέον δική μας υπόθεση να τα υπερασπιστούμε. Δεν θα τα χαρίσουμε στα «παιδιά» για… «μάρκες» στα συγκρουόμενα. Η αντιπολίτευση οφείλει να μπει μπροστά. Ο πρώην δήμαρχος Πάνος Κατσούλης και ο Πάνος Παπαδόπουλος, αλλά και ο Νίκος Μουρκούσης και ο Γιάννης Τέγας έχουν μεγάλη ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του Δήμου. Οφείλουν να συνεννοηθούν και να συντονιστούν και όχι να παρακολουθούν οι μεν ασθμαίνοντες τις εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα και να «χτυπιούνται» και να οδύρονται εκ των υστέρων, κι εμείς μαζί τους, για «το κακό που μας βρήκε» ή σχεδόν αδιάφοροι οι άλλοι. Τώρα είναι η ώρα να βγουν δυναμικά, αποφασιστικά μπροστά.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία