Αγγελίες    Επικοινωνία

Με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος στην Πάτρα. 

Ο Κ. Κώστας Λύρος έθεσε ζητήματα που αφορούν την Υγεία και της δομές της στο Δήμο, ενώ έλαβε την  διαβεβαίωση από τον κ. Καρβέλη πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προκήρυξης νέων θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, οι οποίοι θα προσληφθούν σε αναπλήρωση των συναδέλφων τους που πρόκειται να αποχωρήσουν λόγω συνταξιοδότησης στο τέλος του έτους. 

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, ενώ σύντομα πρόκειται να ακολουθήσει νέα συνάντηση στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο της καλής επικοινωνίας για την αντιμετώπιση  ζητημάτων που αφορούν τον τομέα της Υγείας.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 07/11/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται πλέον η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου, η οποία καταφέρνει να εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα.

Μετά από αρκετά χρόνια έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις γιατρών. Ήδη υπάρχουν 4 μόνιμοι καρδιολόγοι και ένας επικουρικός που συμπληρώνει τις εφημερίες...

 

Ζητούν τη μετακίνηση ακτινολόγων στο Κ.Υ. Ναυπάκτου

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ είχε γίνει αναφορά στα προβλήματα του μικροβιολογικού τομέα που παρόλο που έχει επάρκεια γιατρών, έχει έλλειψη παρασκευαστών, με αποτέλεσμα για κάποιες ημέρες της εβδομάδας τα δείγματα να...

 

Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις

Το μείζον θέμα που απασχολεί αυτό το διάστημα είναι η τοποθέτηση από το υπουργείο Υγείας των τριών μελών στο Δ.Σ. των διασυνδεόμενων, προκειμένου να...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 07/11 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Με τον Διοικητή Παναγιώτη Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρη Τομαρά και μέλη του Διοικητικού συμβουλίου, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Σπύρο Κέκκελο και την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Α. Ακριβοπούλου, συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά σε ζητήματα που αφορούν την καλή λειτουργία  του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, με σημαντικότερο αυτό της άμεσης ανάγκης ενίσχυσης σε προσωπικό είτε ιατρικό είτε νοσηλευτικό, καθώς η επικείμενη συνταξιοδότηση εργαζομένων αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στα αιτήματα στελέχωσης του νοσηλευτικού ιδρύματος, τονίζοντας παράλληλα πως η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας  είναι θέμα που αφορά όλους και πρέπει προς αυτή την κατεύθυνση να υπάρξει άμεση συνεργασία και συντονισμός ενεργειών.  Όπως είπε ο κ. Κώστας Λύρος το Νοσοκομείο Μεσολογγίου θα πρέπει να ανακτήσει την παλαιά δυναμικότητά του, καθώς υπήρξε ένα από την πληρέστερα περιφερειακά νοσηλευτικά ιδρύματα.  Ευχαρίστησε δε όλους,  καθώς -όπως είπε- παρά τα προβλήματα το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου Μεσολογγίου επιδεικνύει ιδιαίτερη ευσυνειδησία και αυξημένο αίσθημα φροντίδας προς τους πολίτες.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 31/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και πάλι στον μικροβιολογικό τομέα του νοσοκομείου Μεσολογγίου από ελλείψεις σε προσωπικό.

Για κάποιες ημέρες της εβδομάδας δεν καλύπτονται οι εφημερίες, λόγω έλλειψης παρασκευαστών. Για πρώτη φορά το μικροβιολογικό έχει πληρότητα στις θέσεις ιατρικού προσωπικού, καθώς διαθέτει τρεις γιατρούς, τον διευθυντή και δυο βιοπαθολόγους στο τμήμα αιμοδοσίας. Όμως δυο παρασκευάστριες βρίσκονται σε άδεια, η μία κάνοντας χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και η δεύτερη για λόγους υγείας. Έτσι το νοσοκομείο αναγκάζεται να...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 31/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σε ταλαιπωρία υπόκεινται οι πολίτες που θέλουν να γράψουν τα φάρμακά τους στο πρώην ΠΕΔΥ Μεσολογγίου, που μετονομάστηκε σε ΤΟΜΥ και προ πενταμήνου σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, καθώς δεν υπάρχει καθημερινή παρουσία γιατρού.

Η μονάδα λειτουργούσε κανονικά πριν συνταξιοδοτηθεί ο Διευθυντής, Κώστας Σαρδελής. Από την αρχή του χρόνου, όμως, που ο κ. Σαρδελής αποχώρησε, οι ασθενείς ταλαιπωρούνται, αφού πλέον υπάρχει γιατρός μόνο δυο φορές την εβδομάδα. Η ευθύνη της μονάδας ανήκει στην 6η ΥΠΕ, η οποία για να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι, όρισε δυο γιατρούς από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού που εναλλάξ βρίσκονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στην πρωτοβάθμια μονάδα του Μεσολογγίου για συνταγογραφήσεις. Ωστόσο αυτό δεν είναι...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 17/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο καθαρισμός του παλιού νοσοκομείου ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη μετά από 25 περίπου χρόνια από την ώρα που μετακινήθηκε η νοσηλευτική μονάδα στο καινούργιο κτίριο.

Εταιρεία ανακύκλωσης, μετά από σχετικό διαγωνισμό, ανέλαβε να συγκεντρώσει όλο τον όγκο χαρτιού που υπήρχε στο παλιό κτίριο και να τον οδηγήσει στην ανακύκλωση. Επομένως, μια ολόκληρη ιστορία, πολλών ετών θα σβήσει καθώς, αν και είχε περάσει τόσο μεγάλο διάστημα, κάποια παλιά βιβλία είχαν ακόμη απομείνει στην σοφίτα και θα μπορούσαν να αποτελούν εκθεσιακό υλικό στο καινούργιο κτίριο, με την απαιτούμενη προστασία φυσικά των προσωπικών δεδομένων των τότε ασθενών, πολλοί από τους οποίους προφανώς δεν βρίσκονται πλέον στην ζωή. Άλλωστε τα βιβλία εισαγωγής ασθενών θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην αναζήτηση...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 03/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 

Σελίδα 1 από 101

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία