Αγγελίες    Επικοινωνία

Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Άγιο Αθανάσιο Παλιαμπέλων

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σε ένα κατάμεστο από πιστούς Ναό, στον Αγ. Αθανάσιο Παλιαμπέλων Βόνιτσας, γιορτάστηκε σήμερα 17 Μαρτίου 2019, πανηγυρικά η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Τον Ορθρο και τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εφημέριος του χωριού π. Γεώργιος Τσαρνάς και ακολούθησε η Λειτανία των ιερών εικόνων...........

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάζουμε την ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, το οποίο συνέβη το 843 μ.Χ. στο Βυζάντιο, χάρις στην αποφασιστική συμβολή της βασιλίσσης και μετέπειτα αγίας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορα Θεοφίλου (840 – 843 μ.Χ.). 

Οι Πατέρες όρισαν να εορτάζεται ο θρίαμβος του ορθοδόξου δόγματος την πρώτη Κυριακή των Νηστειών για να δείξει στους πιστούς πως ο πνευματικός μας αγώνας θα πρέπει να συνδυάζεται με την ορθή πίστη για να είναι πραγματικά αποτελεσματικός.

 Πηγή: xiromeronews

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία