Αγγελίες    Επικοινωνία

Μεγάλο ενδιαφέρον για το Άκτιο και τα άλλα περιφερειακά αεροδρόμια

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter


Έντεκα διεθνή σχήματα έδωσαν το «παρών» στην διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση των περιφερειακών αερολιμένων που οργάνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης «Βήματος».  Μάλιστα, εννέα εξ αυτών ενδιαφέρονται και για τις δύο συστάδες των αεροδρομίων.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει «ΤΟ ΒΗΜΑ», το ενδιαφέρον τους για την αρχική φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ άλλων, εκδήλωσαν:

- Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»,

- η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ - VINCI,

- η κοινοπραξία FRAPORT - Ομίλου Κοπελούζου,

- η κοινοπραξία Zurich Airport - J&P ΑΒΑΞ,

- η κοινοπραξία Global Liman Isletmeleri - Munich Airport,

- η Ισραηλινή Engelinvest,

- η Γαλλική Aéroport de Nice Côte d'Azur,

- η Τουρκική TAV.

Τα προς παραχώρηση περιφερειακά αεροδρόμια χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η πρώτη περιλαμβάνει αυτά των Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, ενώ η δεύτερη τους αερολιμένες Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

«Μέχρι τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφοράς, το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να συμπεριλάβει μέχρι τρία από τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Νέας Αγχιάλου για την Ομάδα Α και τα αεροδρόμια Χίου, Καρπάθου, Νέας Αγχιάλου και Λήμνου για την Ομάδα Β» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ταμείου.

«Οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες προτάσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ταμείου.

Ήδη, πάντως, ο Όμιλος Κοπελούζου σε κοινή ανακοίνωση με την FRAPORT, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της κοινοπραξίας για τα περιφερειακά αεροδρόμια. «Η FRAPORT AG λειτουργεί συνολικά 13 αεροδρόµια παγκοσµίως µέσω άµεσης συµµετοχής αλλά και συµβάσεων παραχώρησης και διαχείρισης µε σηµαντικότερο το αεροδρόµιο της Φρανκφούρτης. Στο portfolio της FRAPORT AG συµπεριλαµβάνονται µεταξύ άλλων και τα αεροδρόµια στις πόλεις Λίµα (Περού), Αττάλεια (Τουρκία), Νέο ∆ελχί (Ινδία), Αγία Πετρούπολη (Ρωσία) και Xi'an (Κίνα). Συνολικά ο αριθµός των επιβατών στα αεροδρόµια που διαχειρίζεται η FRAPORT AG ξεπερνά για το 2012 τα 235 εκατοµµύρια» αναφέρεται.

Σημειωτέον ότι ο ομιλος Κοπελούζου συµµετέχει στο µετοχικό κεφάλαιο του «Ελ. Βενιζέλος» με 5%, καθώς και στην εταιρεία Northern Capital Gateway από κοινού µε την FRAPORT AG που έχει αναλάβει για 30 έτη την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του αεροδροµίου "Pulkovo" της Αγίας Πετρούπολης.

πηγή: tovima

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία