Αγγελίες    Επικοινωνία

Με δέκα νέα αθλητικά έργα προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, χρηματοδοτείται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στην Αιτωλοακαρνανία εντάχθηκαν τρία έργα (Αγρίνιο – γήπεδο Παναιτωλικού 1.537.000 ευρώ, Ναυπακτία – εκσυγχρονισμός και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων 441.000 ευρώ, Θέρμο – γήπεδο 5 Χ 5 στην κοινότητα Μυρτιάς 150.000 ευρώ).

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου… ως συνήθως “ουραγός” και στον τομέα αυτό.

Ερώτημα: Υποβάλλατε ποτέ ολοκληρωμένη πρόταση για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο για χρηματοδότηση από το ΠΔΕ, ναι ή όχι;

Αν ναι, δείξτε μας τα τεκμήρια των προτάσεών σας και τα αποτελέσματά τους, γιατί όσο και αν οι ομάδες του Δήμου μας διαπρέπουν, κυρίως χάρις στις προσπάθειες και την αυτοθυσία των παραγόντων και των αθλητών – αθλητριών τους, εσείς μάλλον είστε για τη Β΄ κατηγορία…

 

ΥΓ. Στο σίριαλ κολυμβητήριο, μετά την αποκάλυψη ότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες περιβαλλοντικές μελέτες και τη σχετική σας απάντηση προς την «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ότι ο ανάδοχος θα βγάλει τις όποιες αδειοδοτήσεις – έτσι λέγατε ότι προβλέπεται στη σχετική διακήρυξη – έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι πάτε πλέον για προέγκριση από την υπηρεσία του Δήμου! Αληθεύει, ναι ή όχι; Αναμένουμε με ενδιαφέρον την σχετική σας απάντηση.        

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

 

Προ εξαμήνου περίπου, η Δημοτική Αρχή, μετά βαΐων και κλάδων, διαφήμισε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την έναρξη των νέων παρεμβάσεών της στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, κάτω από το βάρος της ανυπαρξίας της στο συγκεκριμένο τομέα, για ευνόητους φυσικά προεκλογικούς λόγους. Στην πόλη του Μεσολογγίου έγιναν παρεμβάσεις σε δύο (2) μικρά γήπεδα μπάσκετ, ένα (1) βόλεϊ και ένα (1) τένις.

Παρουσιάζουμε λοιπόν το οπτικό αποτέλεσμα αυτών των παρεμβάσεων στους συγκεκριμένους χώρους και ζητάμε υπεύθυνες και σοβαρές απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή για την ποιότητα εκτέλεσης των συγκεκριμένων έργων.

Το φωτογραφικό υλικό που παραθέτουμε, μιλάει από μόνο του…    

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Συνεχίζεται η επιτυχημένη πορεία του Δήμου Ναυπακτίας στη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών σε όλη την έκταση του Δήμου. Με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη εγκρίθηκε η χρηματοδότηση, ακόμη δύο παρεμβάσεων, προϋπολογισμού 1.256.000 ευρώ. Οι παρεμβάσεις αφορούν:

α) στον εκσυγχρονισμό, κατασκευή και επισκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων της Τ.Κ. Λυγιά του Δήμου Ναυπακτίας ( 612.000 ευρώ).

και β) στον εκσυγχρονισμό, κατασκευή και επισκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων της Δ.Ε. Αποδοτίας του Δήμου Ναυπακτίας (644.000 ευρώ).

Έτσι στη θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής φθάνει στα 3.500.000 ευρώ το ποσό που εξασφαλίστηκε από διάφορες πηγές για αθλητικές υποδομές. Αξιοποιήθηκαν χρηματοδοτήσεις από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από το πρόγραμμα LEADER και από ίδιους πόρους του Δήμου. Ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, η έγκαιρη εκπόνηση μελετών, η αξιοποίηση όλων των δυνατών πόρων και ο στόχος της δημοτικής αρχής να παραδώσει χώρους άθλησης στην νεολαία της περιοχής αποδίδουν καρπούς.

Στο ήδη αναβαθμισμένο γήπεδο του Λυγιά θα προστεθούν:

  • Πλήρως ανακατασκευασμένα αποδυτήρια σε ανεξάρτητο κτίριο με wc και ντούζ για δύο ομάδες, wc για ΑΜΕΑ, αποδυτήρια προπονητών και διαιτητών με δυνατότητα χρήσης ως γραφείο διοίκησης.
  • Για την εξυπηρέτηση των συνοδών και θεατών θα κατασκευαστεί κτίριο κυλικείου – αναψυκτηρίου, εμβαδού 70.00 τ.μ., με κεραμοσκεπή.
  • Για την προστασία της εγκατάστασης, θα κατασκευαστεί εξωτερική περίφραξη αλλά και εσωτερική περίφραξη του γηπέδου ποδοσφαίρου. Για τις ανάγκες άθλησης και κατά τις νυκτερινές ώρες θα κατασκευαστεί ηλεκτροφωτισμός από πυλώνες. Για τις ανάγκες βελτίωσης των υποδομών θα γίνει διευθέτηση των ομβρίων υδάτων με φρεάτια και αγωγούς. εγκατάστασης.
  • Για τη βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους αθλούμενους, θα κατασκευαστεί στίβος συνθετικού τάπητα με δύο διαδρομές.
  • Τέλος στον περιβάλλοντα χώρο της εγκατάστασης θα κατασκευαστούν –αποπερατωθούν οδοί προσπέλασης στις εγκατάστασεις, ασφαλτόστρωση του χώρου στην πλευρά των αποδυτηρίων και του χώρου πίσω από τις κερκίδες, πεζοδρομήσεις- τσιμεντοστρώσεις μπροστά από τις κερκίδες, διαμόρφωση του ελεύθερου νότιου χώρου για χρήση του ως χώρος στάθμευσης.

Στην Δ.Ε Αποδοτίας και στις Τοπικές Κοινότητες Άνω Χώρας και Κάτω Χώρας θα διαμορφωθεί:

 Ένας πολυχώρος αθλητικών εγκαταστάσεων με υπαίθρια όργανα γυμναστικής, γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, παιδική χαρά και χωμάτινη διαδρομή πίστας Pump track με τεχνητά κυματοειδή εμπόδια, (rollers) και μικρά άλματα.

O αθλητικός πολυχώρος θα έχει κέντρο την Τοπική Κοινότητα Άνω Χώρας και θα επικοινωνεί μέσω πεζοπορικών, ποδηλατικών, σηματοδοτημένων διαδρομών με τον μικρότερο σε έκταση στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Χώρας. Από τους αθλητικούς πολυχώρους διέρχονται διαδρομές πεζοπορικές και ποδηλατικές που οδηγούν σε δασικές περιοχές, δασικούς δρόμους και μονοπάτια. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας εκσυγχρονισμένος χώρος άθλησης και αναψυχής που θα ενώνει όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής, και θα βελτιώσει τις υποδομές στον τομέα του αθλητισμού και του τουρισμού.

Στην Τ.Κ. Κάτω Χώρας θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ, μικρή χωμάτινη πίστα και παιδική χαρά.

Στην Τ.Κ. Άνω Χώρας θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ- βόλεϊ, διπλό γήπεδο τένις, χωμάτινη πίστα διαδρομής (Pump track) και γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα. Στον αθλητικό χώρο θα τοποθετηθούν υπαίθρια πολυόργανα γυμναστικής.

Την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων, ενέκρινε την το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Πρόκειται για συνολικά τέσσερις αθλητικούς χώρους στο Δήμο Ναυπάκτου, εκ των οποίων τρία νέα γήπεδα και το γήπεδο καλαθοσφαίρισης στο Τρεχλό Καλαβρύτων.

«Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στις τοπικές κοινότητες καλύπτει ανάγκες των νέων μας για άθληση και συμβάλει στη βελτίωση ποιότητας ζωής. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με συνέπεια συνεχίζει τα έργα βελτίωσης και αναβάθμισης των αθλητικών δομών στους Δήμους της Περιφέρειας», ανέφερε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Ειδικότερα, δρομολογείται το έργο «Βελτίωση, Εκσυγχρονισμός και Κατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Ναυπακτίας», προϋπολογισμού 441.000 ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων:

- στην Τοπική Κοινότητα Δάφνης θα κατασκευασθεί γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5 διαστάσεων 40χ20 μέτρων, προϋπολογισμού 38.500 ευρώ.

- στην Τοπική Κοινότητα Ξηροπηγάδου πρόκειται να κατασκευασθεί γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) 28χ15 μέτρων προϋπολογισμού ύψους 37.500 ευρώ.

- στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνου προβλέπεται να τοποθετηθεί ποδοσφαιρικός συνθετικός χλοοτάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου 32,00mΧ62,00m, να γίνει εκ νέου κατασκευή μεταλλικής περίφραξης και τοποθέτηση δύο ιστών φωτισμού. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι συνολικού προϋπολογισμού 106.000 ευρώ.

- στην Τοπική Κοινότητα Περιθωρίου της Δημοτικής Ενότητας Χάλειας θα γίνουν έργα ύψους 24.000 ευρώ, καθώς προβλέπεται να κατασκευασθεί γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) 28x15 μέτρων.

Επίσης προβλέπεται η ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων προϋπολογισμού 235.000 ευρώ με τοποθέτηση ποδοσφαιρικού συνθετικoύ χλοοτάπητα και νέο αποστραγγιστικό δίκτυο στο γήπεδο του Γαλατά διαστάσεων 100 Χ 60μ. Επιπλέον θα γίνει κατασκευή υδραυλικής υποδομής άρδευσης για τις ανάγκες δροσισμού του συνθετικού χλοοτάπητα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Εξάλλου, στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης της Τοπικής Κοινότητας Τρεχλού Δήμου Καλαβρύτων θα γίνει τοποθέτηση νέου αθλητικού δαπέδου μετά της υποδομής του συνολικού εμβαδού 480 μ2 και τοποθέτηση μικρού μήκους (15 μ. + 5 μ. περίπου) περίφραξης ύψους 3μ., με ενσωματωμένη πόρτα στη βόρεια πλευρά του γηπέδου, στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση ακρυλικού ελαστοσυνθετικού δαπέδου και περίφραξης στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης της Τοπικής Κοινότητας Τρεχλού» που είναι προϋπολογισμού 19.998,72 ευρώ.

 

 

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έκανε χθες δεκτή την εισήγηση του Αντιδημάρχου Γιώργου Καραπαπά, για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ»  μέσα από την οποία θα γίνει βελτίωση και συντήρηση αθλητικών χώρων στο Δήμο.

Αναλυτικότερα, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του αθλητισμού, τα έργα που προτείνονται να ενταχθούν στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες δήμων» είναι:

Η βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου Μεσολογγίου (ΔΑΚ) με την εγκατάσταση ταρτάν στίβου 8 διαδρομών (προϋπολογισμού 500.000 ευρώ) και την τοποθέτηση πλαστικού τάπητα στο βοηθητικό γήπεδο (προϋπ. 250.000 ευρώ)

Η βελτίωση εγκαταστάσεων του γηπέδου Νεοχωρίου με τοποθέτηση νέου πλαστικού τάπητα προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

  

Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης, εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Τοπική Κοινότητα Κατούνας, του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, όπως επίσης στις Τοπικές Κοινότητες Αμυγδαλιών και Κάτω Σαμικού του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με συνέπεια προχωρά σε έργα βελτίωσης και αναβάθμισης των αθλητικών δομών στους Δήμους της Περιφέρειας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται στο γήπεδο Κατούνας, προβλέπεται να τοποθετηθεί συνθετικός τάπητας, που θα καλύπτει τα επιθυμητά όρια των απαιτήσεων τις FIFA, ενώ θα γίνει γραμμογράφηση του αγωνιστικού χώρου, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς του αθλήματος. Η επέμβαση αυτή προβλέπεται να συμβάλει στην ασφάλεια των χρηστών/παικτών, στην αναβάθμιση των συνθηκών διεξαγωγής των αγώνων και προπονήσεων.

Επίσης, στα γήπεδα Αμυγδαλιών και Κάτω Σαμικού έχει προγραμματιστεί να γίνει περίφραξη, ενώ στο δεύτερο προβλέπεται εγκατάσταση χλοοτάπητα με σπορά έκτασης πέντε στρεμμάτων.

«Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στις τοπικές κοινότητες καλύπτει ανάγκες των νέων μας για άθληση και συμβάλει στη βελτίωση ποιότητας ζωής», ανέφερε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία